5+1 asiaa, jotka opimme tammikuun Trendiä tehdessä

td1401_preview.jpg

 

Tammikuun Trendi on ilmestynyt. Toimitus nautti sen tekemisestä, toivottavasti sinä nautit lukemisesta. Opimme vaikka mitä kuun aikana:

 

1. Uuden meikin kokeilu voi olla rohkea teko

”Olen meikannut samalla tavalla 20 vuotta. Tein aiheesta jutun tammikuun lehteen. Uusi kasvo -jutussa opettelen ammattilaisten (ja lilyläisten) avulla uusia meikkiniksejä.

Paras oivallus juttua tehdessä oli kuitenkin meikkaaja-kosmetologi Cindy Rieran ajatus rutiineihin jämähtämisestä: ”Kun sanot, ettet osaa, jaksa tai ehdi meikata muulla tavalla kuin olet tottunut, kyse saattaakin olla siitä, että et uskalla. Et uskalla olla se ihminen, joka voisit olla.” Pätee muuten muuhukin kuin meikkaamiseen.”

Kati, toimituspäällikkö
 

2. Juo kuin Kate Moss

”Haettuani kuvausrekvisiittaa (eli tyhjennettyäni ruokakaupan hevi-osaston) tammikuun numeron Juo itsesi ihanaksi -jutun mehureseptejä varten, inspiroiduin kaivamaan mehukoneeni kaapin uumenista. Jos kerran Kate Moss ja Kirsten Dunstkin aloittavat päivänsä vihersmoothiella (tai ainakin poseeraavat sellaisen kanssa paparazzeille), niin sitten minäkin aion virkistyä mehustelemalla joka päivä vuonna 2014! (Tai no, ainakin kerran viikossa?)”

Taika, graafikko

 

15_kuva.jpg

3. Kaikilla on jonkinlainen suhde farkkuihin

Maija Vilkkumaan denimtrauma on bandanahuivilla levennetyt farkunlahkeet. Sanni kertoi syntyneensä mustat pillifarkut jalassa, eikä suostunut riisumaan niitä kuvaukstenkaan ajaksi. Onneksi ne näyttivät sukkahousuilta. Juttu kuvattiin ratikkamuseossa Korjaamolla. Vanhan ratikan himmeässä valossa ja pehmeillä penkeillä oli hauska istuskella.”

Leena, AD

4. Mehustele ennen ateriaa

”Mehujuttua editoidessani opin, että jos supermehujen ravintoaineet haluaa saada tehokkaimmin käyttöön, mehu kannattaa juoda tyhjään vatsaan puoli tuntia ennen syömistä. Mehuvälipala on siis loistava valinta! Toisaalta se, kuinka paljon parempi vaihtoehto mehu lopulta on kuin välipalahedelmä tai pari, on ihan toinen juttu.”

Aino, toimitussihteeri

5. Vähennä denim-jätettä

”Opin, että denim on yksi maailman saastuttavimmista tekstiileistä. Onneksi on sellaisia tahoja kuten suomalainen Pure Waste, joka haluaa vähentää maailman denim-jätettä ja on jo hyvällä alulla hommassaan. Tutustu Pure Wasteen täällä – näistä tyypeistä kuullaan vielä.

Noora, muotituottaja

 

+ 1 Kitsastelu ei ole sallittua

”Trendin loppusivulla on lista siitä, mitkä asiat ovat sallittuja tässä kuussa. On iha ok esimerkiksi väittää viettävänsä tipatonta tammikuuta, vaikka piiloutuu perjantaina kotisohvalle punkkulasin ja hömppäleffojen kanssa.

Kun teimme listaa, minulle tuli mieleen monia asioita, jotka eivät ole sallittuja mutta joita teen silti. Kuten se, että kävelen päivittäin Kulosaaren metroasemalla olevan katusoittajan ohi ja nautin hänen haitarimusiikistaan, mutten anna rahaa hänelle koskaan, sillä hanskojen pois ottaminen on mukamas niin vaivalloista. Kun tajusin tekeväni aina näin, otin viime kerralla kiltisti sormikkaat kädestä ja kaivoin kolikot lompakosta.”

Julia, tuottaja

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *