5+1 juuri Emmyllä palkittua tv-ohjelmaa, jotka kannattaa katsoa

sherlock.jpg

Eilen Yhdysvalloissa juhlittiin television uutta kultakautta, kun parhaat tv-tekijät palkittiin Emmy-pysteillä. Illan kiistaton tähti oli odotetusti HBO:n jo kaiken mahdollisen saavuttanut Game of Thrones, joka sai hurjan 12 patsaan saaliin. Muiden palkittujen joukossa on myös kiinnostavaa katsottavaa, muun muassa nämä sarjat ja dokumentit. Oletko jo katsonut?
 

The Americans (Netflix)

Eletään 80-luvun Yhdysvalloissa, kylmä sota on valloillaan. Kaksi neuvostovakoojaa soluttautuu maahan. Pysyykö kulissi pystyssä, kun työ on koko elämä? Margo Martindale voitti roolistaan Claudiana parhaan vierailevan naisnäyttelijän Emmyn.
 

Sherlock – The Abominable Bride (netflix)

Tämä sarja toi Benedict Cumberbachtin (kuvassa) äänen ja taipuisat hiukset monien päiväuniin. Sarjan elokuvamainen erikoisjakso vie katsojan 1800-luvun lopun Lontooseen, missä Sherlock taistelee arkkivihollistaan Moriartya vastaan. Voitti parhaan televisioelokuvan sekä erikoisefektien Emmyn.
 

What happened, Miss Simone (netflix)

Kiitelty dokumenttielokuva upean Nina Simonen elämästä ja urasta kertoo kaunistelemattoman totuuden Simonen taistelusta ihonvärinsä vuoksi kohtaamaansa syrjintää vastaan. Voitti parhaan dokumentin Emmyn.
 

Fargo (HBO nordic)

Sarjan ensimmäistä tuotantokautta ylistettiin meillä ja maailmalla. Toinen kausi sijoittuu vuoteen 1979, tapahtumiin ennen ensimmäistä kautta. Koukuttava rikosdraama ei vajoa synkistelyyn, vaan siinä on myös rutkasti huumoria. Erityismaininta upealle Kirsten Dunstille hänen roolistaan hieman ylikuormittuneena vaimona. Voitti parhaan kuvauksen ja äänikäsittelyn Emmyt.
 

Master of None (HBO nordic)

Stand up -koomikko Aziz Ansarin tähdittämä ja yhdessä Alan Yangin kanssa luoma sarja on kuin hyvä hampurilainen: sopivasti täytettä, sen hotkaisee kerralla eikä jälkeenpäin ole huono olo. Voitti Emmyn parhaasta komedian käsikirjoituksesta.
 

+

The Night Manager (c more)

Toimituksen villikortti! Tämän haluamme katsoa seuraavaksi, koska emme malta odottaa, miten Hugh Laurie vetää roolin rikosdraamassa. Taylor Swiftin ex-poikaystävän, lahjakkaan Tom Hiddlestonin näkeminen ei myöskään harmita. Voitti Emmyt parhaan minisarjan ohjauksessa ja musiikkisovituksessa. 

Teksti: Anne Kantola, joka odottaa yhtä lailla kuumeisesti niin Gilmoren tyttöjen kuin Star Trekinkin uusia jaksoja.
Kuva: AOP

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *