5+1 toimivaa vinkkiä nettideittailuun

Nettideittailu

 1. Valitse itsellesi paras tapa etsiä sopivaa tyyppiä. Toiset tykkäävät tinderöidä (”on the go”-deittailua, tykkäilyä, lyhyttä viestittelyä – ja erityisesti niitä kuvia), toisille sopivimpia ovat ”wanhat kunnon” nettitreffi-ilmoituspalstat (”syventymistä ruudun ääressä”-deittailua, enemmän kirjallista kuvailua, pidempää viestinvaihtoa). Mikään ei estä etsimästä seuraa useammasta kanavasta samanaikaisesti.
 2. Ole ilmoituksessasi rehellinen. Älä laita liian muokattuja kuvia tai kerro harrastavasi juoksemista, jos edellisestä lenkistä on vuosia. ”Kun on mahdollisimman rehellinen ulkonäöstään, kiinnostuksen kohteistaan ja luonteenpiirteistään, todennäköisyys sille, että luo huonon mätsin, pienenee”, kirjoittaa nettitreffikonkari CougarWoman postauksessaan.
 3. Karsi massaviestittelijät ja ole itse persoonallinen. Kun törmäät kiinnostavaan tyyppiin, koita tehdä vaikutus persoonallisella viestillä. ”Jotta ylipäätään edes pääsee potentiaalisten listalle, pitää kontaktipyynnössä olla jotain, josta näkee, että tyyppi on tosiaan lukenut profiilini ja kiinnostunut minusta”, tietää CougarWoman
 4. Viestittele usealle – löydät sopivimman. On ok lähetellä viestejä usealle kiinnostavalle tyypille. Jossain vaiheessa alat ehkä tuntea yhteen vetoa ja muiden viestit saavat CougarWomanin mukaan semmoisen ”no höh” -reaktion. Luota tunteeseen. Jos sinua alkaa jo ennen tapaamistanne epäilyttää, vihellä peli poikki. CougarWoman kirjoittaa:”Jos mies on mielestäni tylsä, liian ahdistava tai painostava tai jollain muulla tavalla vaistonvaraisesti creepy vihellän pelin poikki suorilta.”
 5. Tapaa kevyttreffeillä. Toimituksen kokemusten mukaan on hyvä tavata potentiaalinen tyyppi nopeasti, koska totuus on somea ihmeellisempää. Jos viestinvaihdossa selviää, että olette menossa samoille festareille, tavatkaa siellä ohimennen. Kysäise, mitä hän on tekemässä illalla, jos vaikka eksyisitte samalle terassille tai leffanäytökseen. Kun ensikohtaaminen on kiva, leikkaa se mahdollisilta toisilta treffeiltä jännitystä pois. Ainakaan ei tarvitse jännittää, että miltäköhän se näyttää.

+ Pidä hauskaa, mutta pidä myös järki kädessä. Todennäköisempää on, että nettitreffailulla tutustuu massahurmaajaan kuin -murhaajaan, mutta kaikenlaisia kokemuksia kuulee tyypeistä, jotka operoivat feikkiprofiilin suojista. Älä paljasta itsestäsi tuntemattomalle liikaa.

Mikä on sinun vinkkisi? Kerro kommenteissa!

Lue lisää kokemuksen syvällä rintaäänellä hyviksi havaittuja nettitreffivinkkejä CougarWomanin blogista täältä ja sometreffailuneuvoja täältä.

Teksti: Anna, joka kannattaa nettitreffejä, vaikka edellisistä on kulunut aikaa. Ne nimittäin onnistuivat hyvin.

Kuva: Anna Salmisalo

Kommentit (8)
 1. Kiitos Tinder!
  Vaikka uskonkin, että jos avokkini ja minun oli tarkoitus päätyä yhteen niin se olisi käynyt myös myöhemmässä elämänvaiheessa, mutta se sattuikin Tinderin avustamana viime kesänä.

  Tärkeitä juttuja, jotka veivät hyville vesille:

  1.Musiikkimaku ( yli 15 yhteistä musiikkifanitusta -> jatkoon)
  2. Muiden kiinnostusten kohteiden (tykkäysten) kautta pystyi arvelemaan, onko kyseessä tarpeeksi mielenkiintoinen persoona itselle vai meneekö henkilö täysin eri suuntaan niissä asioissa, joita omassa elämässään pitää tärkeinä.
  3. Ne kuvat. Vähintään 3 tai neljä kuvaa, joissa ei paljasta pintaa, vaan ovat asiallisia. Pari tilannekuvaa ovat plussaa.
  4. Ensimmäinen viesti vastapuolelta mieluusti ennen puoltayötä tai baarien sulkemisaikaa.
  5. Jos keskustelu jatkuu putkeen tunnin verran tai viestittelette päivän verra pitkin päivää, ei välttämättä kannata heittää hukkaan tilaisuutta nähdä tämä ihminen.
  6. Huumori, kohteliaisuus, avoimuus ja vastavuoroinen kiinnostus.

  Ennen kuin tein päätöstä treffeistä kävin stalkkaamassa Facebook-profiilin sekä juttelua jatkettiin Tinderin muutaman pävän keskustelun jälkeen Whatsappissa. Omaa vaistoa kannattaa kuunnella. Jos ei kiinnosta, jos pelottaa, jos ei halua niin älä jatka juttelua.

  (Eikä tämä munkaan herrasmies löytynyt ekalla yrittämällä. Häntä ennen muutama floppi, sovelluksen poistaminen ja uudelleen asentaminen.)
   

  1. Mainoita vinkkejä. Kiva kuulla, että sinä(kin) löysit ihanan tyypin netin avustuksella. Rakkaudentäyteisiä elokuun iltoja teille 🙂

 2. CougarWomanin blogissa minä ja moni muu on jo antanut riskeistä palautetta vuoden päivät, mutta jokainen kriitikko kuulee olevansa nillittäjä. Siksi varoitan täällä.

  CougarWoman kirjoitti juuri, että on kutsunut pettäjäpalstalta löytämänsä, itselle yhä täysin tuntemattoman miehen kotiinsa, kun aviomies on poissa. Hänestä on ok sopia seksideitit petetyn aviomiehensäkin kotiin, vaikka se on tosi ruma teko, olisi, kenelle tahansa vaimollekin. Mutta aviomiehen kotirauhan tallaus on jopa pieni juttu, otettuihin riskeihin nähden.

  Poliisikin varoittaa toistuen: ei pidä luottaa nettituttuihin eikä edes pitkään viestintään. Kuukausienkin intensiivinen viestintä voi olla täyttä valetta. Netissä tavattuun ihmiseen pitäisi tutustua hyvin ennen kuin antaa hänelle luottamuksensa. Kuten kotiin kutsuttu tuntematon voisi varastaa tavaraa.

  Eräs ystävättäreni, vieläpä sinkku, meni kahden mökille uuden nettituttavuuden kanssa. Siellä hän joutui tuon miehen uhkailemaksi ja lähes pahoinpidellyksi. Pettävä on rikollisen kohdatessaan sinkkua suojattomampi, kun on kynnys tehdä rikosilmoitus.

  NAISET. ÄLKÄÄ TEHKÖ KUTEN COUGARWOMAN TEKEE, OLKAA VAROVAISIA ALKUUN, KUN OLETTE LÖYTÄNEET MIESEHDOKKAAN NETISTÄ.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *