5+1 vinkkiä: Näin teet työpäivistä ihanampia

toimisto_1257.jpg
Tuntuuko paluu toimistolle kankealta kesän jälkeen? Vinkeillämme työpäivistäsi tulee jos nyt ei juhlaa, niin ainakin todella ihania.

 

1. Kips, kops. Jos harmittelet sitä, että kauneimmat kenkäsi jäävät vähälle käytölle, tuo niistä jotkut töihin. Konttorissa voi toisinaan kopsutella hieman juhlavammin.

2. Pieniä muodonmuutoksia. Jemmaa työpaikalle myös hammasharja, huulipuna, deodorantti ja hiuslakka ja olet valmis yllättäviin iltarientoihin piipahtamatta kodin kautta.

3. Hyvä lounas, parempi päivä. Evässalaattisi pysyy rapsakkana lounasaikaan asti, kun kokoat salaatin lasipurkkiin tässä järjestyksessä: lorauta kastike purkin pohjalle, lado perään painavat ainekset ja asettele salaatinlehdet päällimmäiseksi. Kivoja purkkeja saa fiksuun hintaan esimerkiksi Ikeasta ja Clas Ohlsonilta.

4. Kaikkien panosta pöytään. Sovi kerran viikossa yhteinen nyyttärilounaspäivä kollegoiden kanssa – ja nauttikaa eväät mahdollisuuksien mukaan ulkona.

5. Valitse maisemasi. Jos vietät työpaikallasi valtaosan päivästäsi, ei ole yhdentekevää, millainen ympäristösi on. Vaihda 80-luvun muoviset paperitelineet ja lehtikotelot tyylikkäämpiin, hanki viherkasveja ja päällystä tilanjakaja raikkaalla lahjapaperilla. Tai jopa luontokuvalla. Tutkimusten mukaan jo pelkkä luontomaisemasta otetun kuvan katseleminen piristää ja virkistää. Sama vaikutus lienee Ryan Goslingin tai Javier Bardemin naamoilla.

+ Vanhassa vara parempi. Vanha kunnon paperikalenteri voi olla suuri apu aikataulukaaoksen selvittämisessä ja asioiden priorisoimisessa. Kirjoita aamulla töihin tullessasi kalenteriin päivän tärkeimmät ja kiireellisimmät tehtävät, joiden hoitamiseen keskityt. Ah, sitä tyydytyksen tunnetta, kun pääsee viivaamaan tussilla yli tehtyjen asioiden listaa! Samaa elämystä ei tarjoa nettikalenterin klikkailu.

Teksti: Lena Nelskylä
Kuva: Paavo Martikainen/A-lehtien kuvatoimitus
 

Lue myös koko Näin teet arjestasi ihanampaa -opas kokonaisuudessaan täältä Lily Editistä. Mitä kannattaa olla aina jääkaapissa? Millä nerokkaalla kikalla pelastetaan kaikki tulevat reissut? Miten tehdä kauppareissuista juhlaa?

Me kerromme, miten sinun arkesi paranee.

 

 

Kommentit (2)
  1. Hei tää oli tosi kiva! 🙂 Vaikka periaatteessa jo tuttuja asioita, mutta aina on kiva saada muistutus. 🙂 Ja tuo eka oli kyllä ihan uusi vinkki – en oo tajunnukaan, että toimistotyössä voikin pitää niitä vähän epämukavimpia kenkiä kun ei tule käveltyä niin paljon.

    1. Kiva että vinkeistä oli iloa! Toimistossa on myös aika hyvä ”ajaa sisään” kesäkengät jo ennen varsinaista sesonkia tai juhlakengät ennen juhlia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *