5+1 vinkkiä parempiin polttareihin

taabridesmaids-1-912409.jpeg

  1. Ottakaa polttariporukan erakot huomioon. Polttariporukassa on usein muutama tai yksi yksinäinen – esimerkiksi morsiamen serkku tai työkaveri – joka ei tunne loppuporukkaa. Älkää jättäkö hänen porukkaan sulautumistaan hänen ainoan tuttunsa, päivän sankarin eli morsiamen tehtäväksi, vaan järjestäkää tarvittaessa päivän aluksi rentoa tutustumista, niin kaikilla on hyvä yhteishenki.
  2. Miettikää budjetti hyvissä ajoin ja hoitakaa rahastus ajoissa. On kohteliasta kysyä osallistujien budjetista etukäteen, ettei kukaan joudu jättämään polttareita väliin tai olemaan se nihkeilijä, jolla ei ole varaa mihinkään. Ihmisillä on todella erilaisia käsityksiä siitä, millaisen summan polttareihin voi laittaa (riippuu yleensä paljon siitä, miten hyvin morsiamen tuntee). Huolehtikaa myös, että rahastonhoitaja saa kaikkien panoksen hyvissä ajoin. Liian usein kaaso joutuu maksumieheksi omasta pussistaan, koska rahoja on kurjaa joutua karhuamaan juhlien jälkeen.
  3. Älkää haaliko liikaa ohjelmaa. Ottakaa heti huomioon, onko tarkoitus bailata yötä myöten – kannattaisiko päivä aloittaa siis vähän myöhemmin, niin kaikilla riittää energiaa? Minuuttiaikataulu stressaa eikä ikinä pidä. Liika suorittaminen on turhaa. Tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa eikä ehtiä suorittaa mahdollisimman monta jännää extremeasiaa.
  4. Syökää heti päivän aluksi. Aamu kannattaa aloittaa brunssilla. Jos polttarit starttaavat päivällä, älkää laskeko sen varaan, että morsian on syönyt lounaan. Puuhapäivä vie yllättävän paljon energiaa, eikä pelkillä välipaloilla pärjää. Miettikää siis ruokailut tarkasti ja huomioikaa erityisruokavaliot – mutta ennen kaikkea morsiamen toiveet.
  5. Muistakaa juoda vettä. Varsinkin polttareiden alkujännityksessä morsian voi hörppiä kuohuviiniä monta lasillista, mikä saattaa johtaa juhlakalun väsähtämiseen turhan aikaisin. Tehkää alkumaljaksi drinkit vaikka päivänsankarin suosikkimehusta ja kuohuvasta. Voi olla myös hyvä idea varata päivän ajaksi kuohuviinin sijaan siideriä ja myös herkullisia alkoholittomia juomia. Muuten myös kaasolle voi käydä vauhdikkaasti (Morsiusneidot-leffan tyyliin…)

bridesmaidsblr_ltdqthngfm1qha949o1_500.gif

+ Muistakaa, että kyseessä on morsiamen tärkeä päivä, ei teidän muiden unelmapäivän toteutus. Laskuvarjohyppy, runojen lausuminen Esplanadilla possupuvussa ja esteratsastus voivat olla hauskoja ideoita, mutta ovatko ne morsiamen makuun? Loistaa tietysti, jos kaikkein haaveet menevät yksiin, mutta pitäkää morsian etusijalla. Liikuttavimmat hetket polttareissa koetaan yhteisten hetkien muistelemisella ja morsiamelle tärkeitä asioita tehden. Keskittykää suunnittelemaan päivä siis hänen näkökulmastaan.

Mitä vinkkejä sinulla tulee mieleen? Täydennetään listaa yhdessä!

Kommentit (2)
  1. Olin viime kesänä polttareissa, joissa oli teemana 50-luku ja sen ajan unelmavaimostereotypioilla leikittely. Yhtenä ohjelmanumerona oli pin up -henkiset kuvaukset, joissa morsian stailattiin viimeisen päälle. Otettiin kuvia eri asuissa ja lavasteissa (paikallisella ylioppilasteatterilla se onnistui ilmaiseksi), ja kuvista tehtiin kalenteri huomenlahjaksi sulhaselle. Morsian näytti superkauniilta ja suorastaan puhkesi kukkaan kameran edessä. Oli ihanaa nähdä rakkaan ystävän nauttivan olostaan huomion keskipisteenä. Itse kirppishaukkana puolestani nautin suuresti siitä, että sain päävastuun vaatteiden haalimisesta 🙂 Kuvauksien ohessa tehtiin pirtelödrinkkejä kirsikoilla koristettuna. Suosittelen!

    1. Ihana idea! Tiesittekö etukäteen morisamen valovoimaisuudesta kameran edessä vai luotitteko, että hän innostuu? Hauskaa, että päivästä jäi konkreettinen muisto. Lisäksi pirtelödrinkit vaikuttavat tosi herkullisilta…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *