7 huonoa perustelua, miksi sukupuolettomuus ei toimi

500px-purple_circle_100.svg_.png

 

BOOM!

Tällainen kiva possahdus kuuluisi, jos Suomeen saataisiin sukupuoleton sukupuoli. Siinä menisi meidän huolella rakentamamme sukupuolijärjestelmä pillun ja kullin päreiksi.

En kuitenkaan pidättele hengitystäni. Kun tässä maassa poliitikot eivät uskalla toteuttaa kansan enemmistön tahtoa homoliitoista, en usko, että neutraali sukupuoli on monen päättäjän tähtäimessä.

Ehkä huutaminen auttaa:

MILLOIN ME SALLIMME SUOMALAISEN, JOKA EI OLE VIRALLISELTA SUKUPUOLELTAAN NAINEN TAI MIES!?!

 

Saksalaiset sallivat viime vuonna ensimmäisenä maailmassa, että vanhemmat voivat luokitella lapsensa pojan ja tytön lisäksi ”määrittelemättömäksi”. Sukupuoleltaan välimuotoa lasta ei siis väkisin silvota kirurginveitsellä tytöksi vaan tämä saa kasvaa välimuotona. Lapsi voi täysi-ikäisenä päättää, minkä sukupuolen ottaa tai on ottamatta.

Neutraalia sukupuolta ajaessa yritetään muuttaa koko yhteiskuntaa niin, ettei olisi väliä, onko ihminen mies vai nainen. Neutraaliuden symboli on purppura, täydellinen ympyrä, kuten tuossa yllä.

Enää kaikkea ratkaiseva kysymys ei kuuluisi: mitä sukupuolta olet?

Jatkossa se olisi samanlainen tiedustelu kuin että oletko vaaleaihoinen, oletko kotoisin Kuopiosta tai oletko mieltynyt seksiin vaginallisten kanssa.

Ruotsalaiset ovat sukupuoliasioissa maailmanmestareita, mutta yhdessä asiassa me olemme naapureita edellä. Ruotsi otti käyttöön ihmiseen viittaavan hanin ja honin rinnalle neutraalin sanan hen. Suomen-kielessä ei alun perinkään sukupuolia erotella. Hän on aina hän.

Suomalaisen ihanan hän-sanan pohjalle on hyvä rakentaa sukupuoleton valtakunta. Jos vaikka lähdetään etenemään ongelmista.

 

Mitä huonoja puolia sukupuolettomuudessa olisi?

1) Koulussa ei enää järjestetä tyttöjen ja poikien liikuntaa. Voi harmi!

2) Enää ei pääsisi virtsaamaan huoneeseen, jossa on ulostamassa vain saman sukupuolisia ihmisiä. Miten tästä selvitään?

3) Armeijassa ei tehdä enää pojista miehiä vaan koulutetaan asevelvollisista kansalaisista sotilaita. Elämä pilalla!

4) Lapselle voi antaa nimen, josta ei heti juolahda mieleen hänen kromosominsa. Rappiohan siitä seuraa!

5) Lapset eivät oppi miehen mallia isältä ja naisen mallia äidiltä. Riittää vain, että on rakastavat vanhemmat. Huh huh!

6) Polttareihin kutsutaan parhaat ystävät. Kukaan ei joudu ryyppäämään puolituntemattomien kanssa vain siksi, että on mies tai nainen. Oksettavaa!

7) Avioliittoon pääsee kenen tahansa kanssa. Hurja konsepti!

 

Epäilen, ettei vänkääminen sukupuolesta tule vähentymään. Sukupuoli on monille niin turvallinen, elämässä kiinnipitävä piirre, ettei siitä ankkurista luopuminen ole kivutonta.

Kolmannen sukupuolen ihmisille ei tulisi olemaan helppoa, sillä ennakkoluuloisille neutraalit edustaisivat uutta vihattavaa ihmisluokkaa.

Vihaajien sukupuolihierarkia on selkeä:

Miehet ovat ylimmäisenä.

Miesten alla ovat naiset, jotka eivät pysty olemaan miehiä.

Naisten alla ovat neutraalit, jotka eivät pysty olemaan edes naisia.

Tällaisiin väitteisiin neutraaliuden kannattajien pitää oppia suhtautumaan neutraalisti. Pitää tyynesti saada enemmistö hyväksymään, että maailma monimutkaistuu, ja se on pirun vaikeaa, mutta samalla vapauttavaa.

Ei ole paluuta aikaan, jolloin mies oli mies ja nainen nainen. Sellaista aikaa ei koskaan ollut olemassakaan, me vain piilotimme välimuodot silmistämme.

 

Lue Tero Kartastenpään aikaisempia kirjoituksia:

Nännisota etenee kahdella rintamalla

Avioliitto ei kaipaa romantiikkaa

Sivistynyt bileröökaaja

Feministien hylkäämä mies

Kun dyykkari kinkun löysi

 

Seuraahttps://twitter.com/kartastenpaa

Kommentit (36)
  1. Kumma että luonnonlakienkin vastaisuus on sitä ”nykyaikaa”. ”Meissä ei ole mitään sen ihmeellisempää. Ihan samanlaisia työssäkäyviä tai koulussa käyviä ihmisiä kun muutkin.” tässäkin on ristiriita, silti pitää koko ajan vaatia ja tuoda esille asioita erilaisuuttaan kuuluvaan vähemmistöön?
    Ja nuo 7 ”perustelua” todella huonoja, Sarkasmia

  2. Tämä keskustelu alkaa kuulostaa nyt siltä, kuin neutraali sukupuoli olisi jokin vastaus miesten ja naisten välisiin tasa-arvo-ongelmiin. Epäilen vahvasti. Minä haluan että minua kohdellaan elämässä tasa-arvoisesti ihan nyt, eikä siksi että kaikki muutettaisiin joksikin neutraaliksi ja koitettaisiin väittää ettei mitään ongelmaa ole.

    1. Itse olen käsittänyt tuon enemmänkin niin, että se ehkäisisi mahdollisia sosiaalisia paineita ja niistä syntyviä ongelmia kuin suoraan pureutuisi tasa-arvo-ongelmiin. Ei mun mielestä ole ainakaan järkevää, miten ei-niin-tyttömäiset teinitytöt kasvavat kuvittelemaan tyttömäisempien vastikkeiden olevan typeriä, pinnallisia lorttoja, kun eivät itse mahtuneet samaan, odotettuun muottiin. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *