7+1 vinkkiä parempaan kesälomaan

Toimitus


Kesäkuu ja ensimmäiset kesälomapäivät koittavat pian. Otimme toukokuun Trendissä varaslähdön lomatunnelmiin ja kokosimme neuvot, joiden avulla lomasi sujuu astetta paremmin. Vietätpä lomasi sitten kotimaassa tai ulkomailla, lue nämä 7+1 vinkkiä:
 

1. Unohda härpäkkeet
Aloita mikä tahansa loma jättämällä läppäri kotiin ja käytä puhelinta vain tarvittaessa. Kuuntele meren tai järven liplatusta: ääni tuo lomafiiliksen hetkessä.

2. Aja kengät sisään
Säästyt rakoilta, kun kävelet uudet sandaalit sisään ennen lomaa. Aitoa nahkaa voi myös venyttää: käytä tiukkoja kenkiä kotona paksujen sukkien kanssa. Jos vain tietyt kohdat puristavat, kuumenna niitä föönillä sandaalit jalassasi. Tai sitten tepastelet vielä yhden loman vanhoissa kengissäsi.

3. Pidä meikki minimissä
Parfyymi ja aurinko eivät sovi yhteen, ellet halua ihoosi pigmenttiläskiä. Samoin meikin voit jättää minimiin ja keskittyä pelkkään huulipunaan, sillä aurinkolasit peittävät muutenkin puolet kasvoistasi.

4. Hanki viuhka
Jos kaipaat viilennystä, juorulehtikin toimii, mutta viuhkaa ei tarvitse piilotella ohikulkijoilta. Etsi tyylikkäitä mutta edullisia vilvoittajia esimerkiksi kirppiksiltä tai Kiina-kaupoista.

5. Löydä kokonaisen uimapuvun salaisuus
Unohda bikinikunto ja valitse kokouimapuku – valikoima on nyt laajempi kuin koskaan. Muista huuhdella uikkarit käytön jälkeen kylmällä vedellä äläkä kuivaa niitä auringossa, sillä aurinko haalistaa värit ja heikentää kangasta.

6. Pyykkää reissussa
Pakkaa kevyesti ja hyödynnä hotellin pesulapalvelut. Yksi vaatekappale on oikeastaan kaikki, mitä tarvitset: rennon kaftaanin voit vetäistä uikkareiden päällä, ja samalla kaavulla voit astella illalliselle. Näyttävä koru erottaa asut toisistaan.

7. Voitele jääkaappi
Säilytä after sun -voidetta jääkaapissa tai hotellihuoneen minibaarissa. Viilentävä vaikutus tehostuu, kun voide on oikeasti kylmä.

+1 Pese vaatteet heti kun pääset kotiin. Mikään ei ole sen masentavampaa ja arkisempaa kuin likainen vaatemytty lattialla.

Mikä on sinun paras neuvosi onnistuneeseen kesälomaan?

 

Vinkit on kerätty toukokuun Trendistä ja ne antoivat Trendin vastaava muotituottaja Noora Nuotio, malli ja bloggaaja Sofia Ruutu, Ateneumin taidemuseonjohtaja Susanna Pettersson, Marimekon freelance-suunnittelija Sofia Järnefelt ja Tommy Hillfigerin Pohjoismaiden markkinointijohtaja Tiina Klinge.

Kuva: Getty images

 

Kommentit

Reetta V. (Ei varmistettu) http://reettavee.com

Hotellin pesulapalvelut ja kokouikkari heti käyttöön, loma alkaa ensi viikolla! Itse pakkaan mukaan myös supermukavat kengät, olkihatun suojaamaan auringolta ja repun, koska se nyt vaan on vähän mukavampi käyttää kuin olkalaukku.

Emilia M

"Parfyymi ja aurinko eivät sovi yhteen, ellet halua ihoosi pigmenttiläskiä. " What? Saisko lähteen?

Eeru
Packing peanuts

Hyvä listaus. Aikalailla on jo ollut toteutuksessa vuosi kaudet, vain viuhka on puuttunut - onneksi sekin tuli hiljattain hankittua. After sun:in lisäksi myös aurinkovoiteet olen säilyttänyt jääkaapissa, virkistävät kivasti levitettäessä. Nyt vain odotellaan sitä lomaa alkavaksi ;-)

Memmuli (Ei varmistettu)

Olen marssinut varvastossuissa viikon loman heinäkuisessa Roomasssa. Eivät kiristäneet eivätkä hiertäneet mistään. Olivat mustat mokkanahkaiset. Muita kenkiä en sitten tarvinnutkaan.

Kommentoi