8 + 1 vinkkiä ruuhkavuosinaisen elämän helpottamiseen

Virpi Salmi kirjoittaa toimituksen blogiin kolumnin kerran kuussa. Tällä kertaa tarjolla on vinkkejä ruuhkavuosiaan eläville naisille, olkaa hyvät!

 

”Ei elämästä selviä hengissä”, tiesi Juice Leskis -vainaa jo vuonna 1980, mutta nykyään nainen ei selviä hengissä edes keski-iän yli. Näin pystyy hieman kärjistetysti päättelemään Sari Helinin hieman kärjistetystä blogipostauksesta.

Koska naisia usein syytetään epäsolidaarisuudesta toisiaan kohtaan, on kerrankin syytä tarjota apua niille systereille, siskoille ja siukkendaaleille, jotka kaaoksessa elävät.

1. Valittamisen kuunteleminen. Kuten kaikkien pitäisi tietää, naisella on biologinen tarve valittaa, olipa hänen elämäntilanteensa millainen hyvänsä. Hanki siis ympärillesi ymmärtäviä ihmisiä, jota tajuavat, että valittamisen kieltäminen naiselta on vähän kuin pakottaisi miehen pissaamaan istualtaan; se syö naisen luontaista viettiä toteuttaa sukupuoltaan.

Parhaat läheiset ovat niitä, jotka eivät väheksy valittamista tai mitätöi sen aihetta. He eivät myöskään yritä vasta-argumentoida naisen valitukseen vaan myötäilevät, ymmärtävät, nyökyttelevät, ehdottavat viiniä.

Ja jos olet niitä naisia, jotka pahastuvat sitä, kuinka Suomessa aina tuputetaan alkoholia, niin sinulle sitten suklaata, salmiakkia tahi irtokarkkeja.

2. Ratkaisujen esittäminen. Naisen valittamisen pohjalta kukaan ei missään tapauksessa saa esittää suuria ratkaisuja vaan pieniä, arkisia muutoksia, jotka ovat JOKAISEN PERHEEN OMA VALINTA. Sinun on siis oikeus vaatia, ettei sinua saa neuvoa, yhtään. Se on puuttumista perheen integriteettiin, ja kuten isosta kuvasta näkyy, kaikki perheet osaavat hoitaa parhaiten itse omat asiansa.

Mikäli siis esimerkiksi jäät pois töistä ruuhkavuosien takia, alle vuoden sisällä saat valittaa, miten et pääse kotoa mihinkään, paitsi kouluun, ruokakauppaan ja päiväkotiin. Ja siihen ei ole muilla sanomista.

3. Opettele hyödyllisiä repliikkejä. Mikäli lapsi kieltäytyy syömästä aamupalaa, nainen ei saa maanitella eikä lahjoa lasta. Tiukoissa kiiretilanteissa anna siis lapsille käskyjä kuin koiralle. Nosta ruoka lapsen nenän eteen ja sano: syö. Siksi aikaa poistu paikalta esimerkiksi kylpyhuoneeseen laittamaan ripsiväriä, jolloin reklamaatioita ei voi ottaa vastaan. Kyllä se neljännen aamun jälkeen alkaa maistua.

Tai saattaahan lapsi kuolla nälkääkin, niitähän tipahtelee Suomessa aliravitsemukseen kuin kärpäsiä.

4. Kunnolliset meikit. Mikäli puolet meikeistäsi on varissut poskille ja rinnuksille alle kolmessa tunnissa meikkauksesta, satsaa hyvä ihminen edes hieman parempaan kosmetiikkaan.

5. Kevennä raskasta tilannetta huumorilla. ”Jos en jaksa tätä rumbaa, niin ainahan lapset voi antaa pois. Ne saavat varmasti ihanan kodin Satu Taiveahon ja Antti Kaikkosen luota.”

6. Kunnallinen harrastusbussi. Ehdota kunnanvaltuutetuille bussia, joka kiertää iltaisin klo 17–21 hakemassa asuinalueen lapset harrastuksiin ja palauttaa heidät koteihinsa. Kiertäähän eläkeläisilläkin omat ovelta ovelle -luksuslinjansa aamupäivisin. Eikä eläkeläisillä ole edes kiire aamupalaveriin.

7. Paha ruoka. Tyypillinen tämän sukupolven naisten luulo on, että on olemassa joku toteutettavissa oleva konsepti nimeltä ”lasten mielestä hyvä ruoka”. Kyllä varmaan on, juu, jos haluaa lähteä brittien linjalle tarjoamalla pelkkiä rasvakeitinranskalaisia. Eikä niistäkään joku nirpparäkänokka kuitenkaan tykkää. Tämän tavoitteen suhteen luovuta välittömästi.

8. Lasten valitukseen suhtautuminen. Toisin kuin naisen valittaminen, lasten valittaminen on tehokasta. Nainen ottaa jokaisen lapsen marinan kuuleviin korviinsa ja reagoi siihen joko huutamalla tai koettamalla korjata valituksen aiheen. Väärin. Katso kohta 1, miinus viini.

9. Suorittamisen ketjun katkaiseminen. Kaikkea muka-radikaalia sitä on naisten oikeuksien nimissä vuosikymmenten saatossa tehty, kuten suunniteltu rintaliivien polttamista tai oltu synnytyslakossa.

Ylivoimaisesti radikaalein, tehokkain ja helpoin keino on käyttämättä: sohvalla makaaminen. Kaikki naiset siis sohvalle työpäivän jälkeen makaamaan! Ja ihan turha väittää, ettet pysty.

Äitiys? Mieti vielä.

https://www.youtube.com/watch?v=eH3zQa39LAQ

 

Kommentit (4)
  1. Musta on mielenkiintoista, että ruuhkavuosilla viitataan yleensä naisiin, ei miehiin. Ymmärrän tämän jutun huumoriarvon ja nauroinkin, mutta tästä puuttuu tietenkin se delegoiminen. 

  2. Hahah, mietin todellakin vähintään kaksi kertaa tuota äitiyttä – ehkä jopa viisi. Kohtaan 1 ei kyllä tarvitse olla äiti, vaan valittaminenhan on myös lapsettomien naisten etuoikeus. Jos nainen ei muuta keksi, niin ainahan voi valittaa siitä että muiden mielestä sinulla ei ole mitään syytä valittaa. 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *