9 x Näin keksit blogille nimen

Toimitus

 

Oletko perustamassa blogia, muttet oikein tiedä, minkä nimen sille antaisi?

Ällös huoli! Tämä yhdeksän kohdan lista auttaa sinua keskimään täydellisen nimen blogille (tai yritykselle, brändille, lemmikille tai jopa lapselle!).

Alun perin lista neuvoo brändin nimeämistä, mutta yhtä hyvin sitä voi soveltaa blogimaailmaan. Listan on tehnyt dosentti Nando Malmelin, joka oli aiemmin A-lehtien kehitysjohtaja. Mainio ja fiksu tyyppi siis.

 

Kun nimeät blogisi, mieti, täyttävätkö nämä kriteerit:

 

1.

EROTTUVA 

Erottuuko nimi muista – jääkö se mieleen?

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Barbamama

Mua lemmitkö vielä, Kustaa?

Aina jonon viimeinen

Pupulandia

 

 

2.

SOPIVA

Soveltuuko nimi blogin teemaan? 

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Viinillä

No Sex and the City

Fitness Führer

 

 

 

3.

LYHYT 

Onko nimi riittävän lyhyt ja helppokäyttöinen, jotta se ei muunnu lempinimeksi tai kirjainlyhenteeksi? Pystyykö nimeä taivuttamaan helposti?

Toisaalta, joskus lempinimet ovat hauskoja, esimerkiksi White Trash Desease on usein WTD.

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Jepsukka

Puuhevonen

Tintin

 

 

 

4.

HELPOSTI KIRJOITETTAVA JA LAUSUTTAVA

Osaavatko ihmiset kirjoittaa nimen sen kuultuaan? Osaavatko he lausua nimen sen nähtyään? 

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Mansen Muijat

Sivulauseita

 

 

 

5.

PIDETTÄVÄ

Nauttivatko ihmiset nimen käyttämisestä?  Vaikuttaako nimi mukavalta, kiehtovalta tai älyllisesti haastavalta?

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Missä olet Laura?

Hashtag abuser

Inkerin vikaa

 

 

6.

KESTÄVÄ

Onko nimi trendikäs, ajanmukainen vai klassinen?  Miltä nimi kuulostaa viiden vuoden päästä? Jos nyt vaikka sitten pidät blogia viiden vuoden päästä ‒ mistä sitä tietää!

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Ite puin

Jätä mullekin!

 

 

 

7.

LEVITETTÄVÄ

Onko nimen kirjoitusasu visuaalinen tai tyylikäs? Saako siitä kiinnostavan tai luovan logon?

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Paperikaupan tyttö

I make cake

#MOMFIE

 

 

 

8.

SUOJATTAVA

Voiko nimeä käyttää tuotemerkkinä?  Voiko sen suojata ja rekisteröidä? Onko verkko-osoitteita vapaana?

Okei, tämä kriteeri sopii kyllä paremmin firmalle kuin blogille, mutta olemme kuulleet huhua, että Lilystäkin löytyisi blogeja, jotka ovat rekisteröineet nimensä.

Hyviä esimerkkejä Lilystä (kukaan tuskin pöllii näitä!):

Saara Sarvas

Puutalobaby

 

 

9.

LAAJENNETTAVA

Onko nimessä potentiaalia brändilaajennuksiin? Sopiiko nimi laajemmalle tuoteperheelle?

No, tätä voi ehkä kelailla niin, että voiko samaa nimeä tai sen muunnelmaa käyttää vaikkapa Instagram-tunnuksena.

Hyviä esimerkkejä Lilystä:

Coco Sweet Dreams

 

 

 

 

No, mitenkäs te, joilla on jo blogi:

Mitkä kriteerit sinun blogisi täyttää? Entä mitä ei?

 

 

Teksti: Julia, jonka mielestä Lilyssä on tuhat muutankin erinomaista blogin nimeä, mutta nämä mainiot nimet pomppasivat esiin äsken

Kuva: Blogien bannerit

 

 

 

Kommentit

Haha, AINA kun blogisi nimi vilahtaa jossain, niin päässä alkaa soida Maija Vilkkumaan Mun elämä! :D 

Toimitus
Toimitus

Pöh Emmi! Sun blogin nimi sopii melkeinpä jokaiseen noista kohdista, etenkin ensimmäiseen!

Kao Kao

Mä vaihdoin, tai no lyhensin omaani jossain vaiheessa. Ja aion kyl vaihtaa vieläkin. Yksi rakas nimi olis mielessä, se millä mun aiempi blogi oli, kunnes typerät sukulaiset tuli sinne kommentoimaan (sellaisia voi voi kun sä olet lutunen pikku kirppu juttuja).. joten ehkä se pitää haudata, kuten blogillekin kävi. Tai sit vain elää vaarallisesti :D

Vau mikä vauva!

Sopii mun blogin nimi muutamaan noihin kohtaan, mutta sen kolmen sekunnin päätöksen ("blogi! joku nimi! joo tää jes! klik valmis!") jälkeen oon kyllä muutamaan otteeseen miettinyt, että olishan moisia voinut hetken kauemminkin miettiä... :) varsinkin tietynlainen napakkuus ja helppous (ja noh, tietynlainen leimaamattomuus) ei oo ihan kohdallaan.

Toimitus
Toimitus

Sun blogin nimi täyttää etenkin vitoskriteerin!

phocahispida

Mulla löi tosi tyhjää, kun mietin blogin nimeä. Halusin että nimestä kävisi jotenkin ilmi se, että kyseessä on suomenkielinen blogi ja ettei siihen olisi tungettu mitenkään viitteitä blogin aihepiiriin, esim. sisustukseen, perheeseen tms., sillä blogissani on sen verran joka sorttista juttua. 

Scandinavian music groupin Ilman sinua olen lyijyä soi päässä päivänä eräänä, kun mietin, että vaikka päätä ajoittain kiristääkin, en haluaisi ajatellakaan elämää ilman miestäni tai lastani.

Jos nyt saisin päättää nimen blogille, siitä tulisi Norppala.

Amma
Why you little!!

Mä tuskin sovin mihinkään kohtaan, paitsi ehkä siihen sopivaan. Ajatus oli olla hauska, erikoinen ja nörtti. Että sepäs se.

Mut voin kertoa, etten todellakaan ole googlen kärjessä tällä nimellä.

Jenni_Kuperkeikkaseikka

Tykkään lapsista ja hassuista yhdyssanoista.

jermia
Itärajapakolainen

Jotain oli keksittävä ja uutena vieraassa kaupungissa... :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ööö.... No Onnenpäivä on ainakin positiivinen ja lyhyt... Niin ja vissiin jonku nykyrallattajan biisin nimikin? :P

MinEna
Kasvukäyrillä

Kasvukäyrillä sai syntynsä erään neuvolareissun ja kasvukäyrä (lue: kun on niin laiha) keskustelun jälkeen, ja itseasiassa se kuvaa tätä ihan kaikkea juuri täydellisesti ;)

annakarin
Anna Karin

Ei tää munkaan blogin nimi täytä oikein mitään. Se on vaan nimi. Mun nimi. Mutta siis ainakin se tuntuu omalta!

Silkkitassu

Jaa... mun mielestä tämä oman blogin nimi on laajennettava ja sopiva. Lyhyt ei eikä levitettävä. Myönnän kuitenkin olevani huono keksimään nimiä.

eppunen
Pienen pojan elämää

Mun blogin nimi on ihan hyvä kun sen löytää googlettamalla sitä klamydian biisiä :D näin jälkikäteen ajateltuna en tiedä onko tuollainen nimen "varastaminen" kuinka paheksuttavaa vai peräti laitonta, hyi minua. Ja seuraavaan banneriin tulee "Pienen pojan (ja pikkusiskon) elämää" että kertoisi edes melkein koko totuuden.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ole laitonta, eikä tarvitse edes maksaa artistille nimen käytöstä. Suomalainen elokuvateollisuus olisi hukassa ilman suomalaisia musiikintekijöitä, mistä sitä muuten sais leffoille nimet? (Paha maa - Kauko Röyhkä, Kesäkaverit - PMMP… mitä näitä nyt on) ;)

eppunen
Pienen pojan elämää

Hyvä tietää, asiaa kun ajattelin vasta jälkikäteen :)

Sanna Inkeri
Inkerin vikaa

Hohoo, "mukava, kiehtova tai älyllisesti haastava"! Kiitos, kiitos ja kiitos. Koetan vastata nimen luomaan vaikutelmaan. Edes vähän.

Isoisälläni oli tapana sanoa, että minussa on vähä sellaist Inkerin vikaa - en vieläkään ihan tiedä mitä se tarkoitti, mutta sanonta on jäänyt perhepiirissä elämään. Olen aiemmin blogannut eri osoitteissa ja nimimerkilläkin, nyt tuntui oikealta käyttää ihan ristimänimeä.

Kiva kun nostitte blogini esille, kiitos sinne toimitukseen!

Toimitus
Toimitus

Mahtava tarina - tekee nimestä vielä entistäkin kiehtovamman, ja mukavamman ja älyllisesti haastavamman. Ja kyllä, mielestämme myös blogisi kattaa tämän kaiken :)

Anniina V
Anniina V Blog

Itse lähdin tämän (suht) uuden blogini nimen kanssa ehkä tuon 8. kohdan suojattava-ajatuksen kanssa liikenteeseen. Omia tuotteita & suunnittelutöitä tulevaisuudessa toivottavasti tulossa ja niihin sen haluaisin tietysti yhdistää. Ja sain myös Pinterest ja Instagram-tilit samalle nimelle onnekseni. :)

Nāiádes
Naiádes

Hmmm, lyhyt joo, mutta en tiedä onko helposti muistettava. Mutta en oikeastaan viettänyt hetkeäkään nimen pohtimiseen - ikiaikainen internez-nickini tuntui varsin omalta.

Hanna R.

Voi, ei. Tämä on mulle vähän traumaattinen aihe. Mun blogin nimessä ei täyty kuin juuri ja juuri tuo kohta, että "sopii blogin teemaan". Nimi on pitkä, sisältää äätä ja öötä, ja mitä vielä. Ja kuitenkin nimi on niin rakas jo <3

Ihan alunperin olisin halunnut blogille jonkin kielellä nokkelasti leikkivän nimen. En sitten vain millään keksinyt sellaista. Ehdottomat suosikkini blogien nimistä ovat molemmat Eeva Kolun nyt jo menneistä blogeista eli Voisilmäpeliä sekä Kauhaa ja Rakkautta. Ah, niin luovaa!

Nata - White Trash Disease

voisilmäpeliä on ehkä yksi nerokkaimpia bloginimiä koskaan!!

Nata - White Trash Disease

"Miltä nimi kuulostaa viiden vuoden päästä?"

niinpä. tässä on kohta 4 vuotta mennyt ja aika on ajanut vähän white trashin ohi. taidankin muuttaa blogin nimen paremmin nykyaikaan sopivaksi, Middle Class Disease eli hauskana lyhenteenä MCD. kuulostaa ihan sertifioidulta kalalta tai moottoripyöräjengiltä.

Veera Katariina
barbamama

Niin joo miun blogin nimi on kyllä ihan kivan kuulonen mutta saattaa ehkä olla varastettu tai siis lainattu eräästä tunnetusta ranskalaisesta lastenkirjasarjasta. Niin että nuo rekisteröimiset ja brändilaajennukset vois tuottaa vähän ongelmia.

Jenniii
Pupulandia

Olen monet kerrat miettinyt, että tuliko valittua ihan hömelö nimi blogille, kun sen silloin vähän hetken mielijohteesta aikanaan keksin. Joskus aiemmin vähän hävettikin tuo valintani, mutta nykyään olen ollut blogin nimeen itse asiassa aika tyytyväinen. :) Se tosiaankin erottuu joukosta, jää ihmisille mieleen, löytyy hyvin Googlesta (kun muuta samalla nimellä kulkevaa sisältöä ei juuri ole) eikä rajaa sisältöä mihinkään suuntaan. Jotenkin tykkään myös siitä ajatuksesta, että nimi kuulostaa vähän kuin jonkun maan nimeltä - oma blogi on vähän kuin oma maailma ja valtakunta. :)

Voin kyllä kuvitella, että tällainen nimi myös karkottaa lukijoita. Ne, joiden mielestä jo nimi kuulostaa tyhmältä, eivät välttämättä innostu tutustumaan sisältöön. Ja olenpa joskus kuullut, että joku oli luullut Pupulandiaa joksikin lemmikkiblogiksi ennen kuin tuli tutustumaan tarkemmin. :D

hanne_tasteofhoney

Blogin nimi oli niin vaikea, enkä vieläkään ole kovin tyytyväinen. Ehkä joskus keksin paremman ja vaihdan :D Kriteereinä oli saada jollain tavalla sotkettua oma nimi (jenkeille olen yleensä Honey), blogin "kategoria" (jos sillä nyt sellaista on) ja tyylilaji. Englanninkielinen nimi taas tuli ehkä paljolti nykyisestä asuinmaasta. Blogi on vain pieni ja osittain siloiteltu osa arkeani, siitä siis nimi Taste of Honey.

 

 

Iiro
Aina jonon viimeinen

1) Juo pari kaljaa ja katso rokkikeikaa
2) Kävele vesisateessa himaan yöllä
3) Päätä perustaa blogi
4) Laita joku biisi soimaan valmiilta välilehdeltä
5) Mieti aamulla oliko hyvä idea

Iiro
Aina jonon viimeinen

Ja jos blogi ei olisi syntynyt edellä mainitulla tavalla ja jos olisin keksinyt sanaleikin itse niin tän blogin nimi olisi "Jedin paluu arkeen".

punainentupa

Oma blogin nimi tuli puhtaasti teemasta ja talosta. Tosin sukulaiset ovat piikitelleet, ettei talo ole punainen vaan haalistunut ruskea - tosiaan! Mutta ensi kesänä se on taas punainen, kuten on joskus vuosia sitten ollut..

Lilleri78
Tuttitango

Jaa-a, mitäköhän kriteereitä mahtaa täyttää... Kova into oli perustaa blogi ja nimien keksiminen on lähes aina tosi vaikeaa, joten kun ei heti mitään loistokasta juolahtanut mieleen niin pyörittelin erilaisia sanoja kielellä. Mielessä oli jotain tanssiin ja lapsiperhe-elämään liittyvää, joten Tuttitango tuli.

Ihan täysin en samaistu nimeen, mutta voin allekirjoittaa sen vieläkin. Viiden vuoden päästä on tuskin enää ihan paikkansapitävä. Toisaalta nyt kun lapsia on kaksi sopii entistä paremmin :D

Torey
Näissä neliöissä

Minä ja mun pää sopi blogin nimeksi kun aloin blogia pitämään. Ajatuksena oli tyhjentää omaa päätä tänne. Kun bloggaus vei mennessään ja kuvaan astui kirjoittaminen myös perheestä, sai perään sopivasti lisättyä "+nää". Sointu hyvin jatkoksi. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Suojattava: Check! Isyyspakkaus varmaan sopisi moneen muuhunkin yllä olevaan kategoriaan, mutta eipä tainnut moni tietää, että Isyyspakkaus on myös PRH:n rekisteröimä tavaramerkki. En ole sitä varsinaisesti koskaan mainostanut, mutta näin se on.

Ainakaan kukaan ei voi tulla sanomaan minulle, että minun pitäisi vaihtaa blogini nimi joksikin muuksi. Sen sijaan minä voisin kai periaatteessa tehdä niin, jos joku julkaisisi jonkin paino- tai online-tuotteen sillä nimellä.

Kommentoi