Aku Hirviniemi: ”Jännitin benji-hyppyä koko matkamme ajan”

image.jpeg

MTV3-kanavalla starttaa tänään uusi matkailuohjelma Aku ja maailman 7 ihmettä, jossa Putouksesta koko kansan suosikiksi noussut Aku Hirviniemi pakkaa vyölaukkunsa ja lähtee kiertämään maapalloa. Tapasimme Hirviniemen ja pyysimme miestä kertomaan hieman matkastaan.

Mistä sait idea ohjelmaan? Miksi juuri Aku ja maailman 7 ihmettä?

Ohjaaja Tuomas Summanen sai ajatuksen, että mitäs jos toi riihimäkeläinen urpo lähtisikin katsomaan, mitä maailmalla on tarjottavana. Ajattelimme, että se voisi olla niinkin klassinen juttu kuin maailman seitsemän ihmettä. Mutta jos listaa katsoo, niin siinähän on vain osa ihmisen tekemiä ihmeitä. Sotkimme pakkaa siten, että lisäsimme mukaan myös muutamia luonnon ihmeitä.

Menet ohjelmassa monta kertaa epämukavuusalueellesi: teit esimerkiksi benji-hypyn 130 metristä. Jännititkö kovasti hyppyä?

Korkeanpaikankammoisena ihmisenä olin tietysti kauhusta kankeana, ihan ilman Viagraakin. Benji-hypyn tein Perussa, joka oli viimeinen Etelä-Amerikan maa, jossa kävimme. Ja kun tiesin, että se on edessä, jännitin temppua koko matkamme ajan, kaksi viikkoa. Se oli ihan täyttä kuolemanpelkoa. Olen tehnyt miellyttävämpiäkin juttuja kuin benjin, mutta sen jälkeen oli kyllä ihan mahtava fiilis. Tulipahan nyt tehtyä.

Mitä opit matkallasi?

Niin kuin vanha klisee kuuluu, matkalla oppii arvostamaan tätä meidän lintukotoa. Opin arvostamaan Suomea rauhallisena paikkana ja sitä, miten puhdas luonto meillä ainakin vielä toistaiseksi on.

Ja eri kulttuureista tietysti oppii: mietitään vaikka Jordanian muslimimeininkiä. Kun aurinko laskee, Allah ei ole näkemässä, ja sitten alkaa tapahtua. Aavikolla oli beduiinileiri, joka oli kuin maanpäällinen ruotsinlaiva. Gangnam style soi ja jengi jorasi – mutta vain miehet, naiset istuivat pöydissä tai heitä ei ollut ollenkaan.

Kerro yhdestä hauskasta hetkestä matkaltasi.

Perussa vierailimme alkukantaisessa leirissä, ja asukkailla oli luonnonvärejä, joilla värjätään kankaita ja joista valmistetaan meikkejä. Minä sitten tietysti kokeilin kaikkea, leikin väreillä ja laitoin huulipunaa. Kun lähdimme kylästä, sen koko väki heilutti hyvästiksi ja huusi ”näkemiin maricone”. Olin vaan, että joo joo, maricone, maricone! Sitten kysyin oppaalta, että mikäs se maricone muuten on. ”Se on homo, homoksi ne tossa sua juuri sanoi, opas kertoi.

Aku ja 7 ihmettä -ohjelma keskiviikkoisin MTV3 -kanavalla klo 21:00

Teksti ja kuva: Hanna Kärppä

 

Kommentit (3)
  1. Nauroin ääneen benjihyppy-kohtaa. Oman hyppyni (vaivaiset 65 metriä) jälkeen näin pari yötä kauheita painajaisia, joissa hyppään ja pompin loputtomasti narun varassa.

    1. Kääk, ”huomasin yhtäkkiä olevani housutta kadulla” -painajainen saa kyllä tuosta haastajan! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *