Anna palautetta etusivun uudesta kategoriajaosta

Toimitus

 

No niin, Lilyn freesattu etusivu on ehtinyt komeilla pari päivää näytöillänne. Uudet kategorialistaukset rakennettiin lilyläisten toiveiden mukaisesti, mutta tämä ei jää tähän!

Haluamme kuulla, mitä mieltä olette etusivusta. Mikä siinä on hyvää? Entä tekisitkö jotain toisin? Olemme hyvin kiitollisia palautteesta, sillä se tekee Lilystä aina vain paremman paikan blogata ja lukea blogeja.

 

Mitä mieltä olet Lilyn etusivun kategoriajaosta?

 

Kerro palautteesi joko tämän postauksen kommentetihin tai lähetä se sähköpostilla täältä.

 

Kuvan valitsi Julia, joka toivoo, että sitä katsoessa tulisi alitajuisesti sellainen olo, että tekee mieli antaa toimitukselle enemmän ruusuja kuin risuja, mutta joka hyväksyy myös risut, koska niistä voi tehdä vaikka joulukranssin!

 

 

 

Kommentit

empuska

Musta tuo lajittelu on todella kummallinen. Just tuo yksi, mihin dumpattu kaikki, mitkä ei muualle sovi, mutta sitten siellä tuntuu olevan just ne jutut joita LUETAAN, eikä silmäillä läpi aamutuimaan. Siis just tuo Suhteet/Puheenaiheet/Hyvointi/Työ. That's a pretty mouthful!

Ehkä menee enemän kehitysehdotuksiin, mutta oisiko liian paha antaa osioille omat karusellit? Kun nykyisellänsä tuo karuselli näyttää, mitä sivustolta luetaan, mikä ihan kiva löytää uusia asioita, mutta sitten nuo osiot, joissa 2/3 lootista on niitä suosikoituja, jotka eivät vaihdu niin usein mitä se vimppa 1/3. Ainakin käyttäjänä tuntuu, ettei kukaan selaile etusivua pidemälle, ellei ole a) kehittäjä b) "Muistin, kun ehkä tuossa kolme päivää sitten näin sellaisen jutun tuossa osiossa"-selailija.

sanumaria

Samoilla linjoilla täällä. Ja samoin, musta on hassua että Perhe-osiossa on nyt omat neljä naamapalluraansa, joista kaksi on myös heti sivun alussa olevassa palluraläjässä ja kaksi ei. Ja lisäksi rullaa siinä suositeltuja blogeja ja sivun alalaidassa rullaa myös. Voisko joka osiossa olla sit omat suositellut/naamapallurat? Nykyisellään todella hämmentävää.

Mä en muuten ees ikinä selaa etusivua, meen suoraa sinne missä on mun seuraamat blogit koska musta ne osioiden etusivut ja se etusivuetusivu on niin täynnä clutteria että en löydä sieltä mitään. Mutta enpä sit juur ikinä löydäkään mitään kivaa uutta luettavaa.

empuska

Mäkin lähinnä löydän paremmin kommenttiosioilta kuin etusivulta. Sinänsä olisi kiva joku Tumblrin tapainen systeemi, jolla saisi oman etusivun muokattua just tiettyjen kategorien/tägien mukaan, mutta se ois aika iso operaationsa portaalille, joka on pääasiassa paperilehden jatke(?).

Nirppis (Ei varmistettu)

Samaa mieltä Emmin kanssa noista nimikkobloggaajista. Antaisi ryhtiä ja selkeyttä muihinkin kategorioihin, jos olisi nuo "keulakuvablogit" siinä heti ulottuvilla. Auttaisi varmasti myös muita bloggaajia, kun ei tarvitsisi vain mutulla tägäillä postauksiaan vaan olisi nähtävänä konkreettisia esimerkkejä tämän kategorian blogeista.

Nuo kategoriat ovat sinänsä osa toimivia ja osa tosiaan ihan liian laajoja (kuten Empuska jo sanoi). Toivoisin myös, että postauksia ei näkyisi duplikaatteina. Eli etusivulla ensin vaikkapa kategoriassa "suhteet > oma elämä" ja sitten vielä sama postaus uudestaan perhe-kategoriassa. En ole itse asiassa ihan varma onko tämä yhä ongelma, mutta aiemmin ainakin etusivua rullatessa tulivat samat postaukset vastaan yhä uudelleen.

Ratkaisuehdotuksena tähän joko pitäisi estää duplikaattien nouseminen jotenkin sisäsyntyisesti koodilla (olipas avulias ja spesifi neuvo krhm) tai sitten "pakottaa" kirjoittajat tägäämään vain yksi tuollainen pääkategoria per kirjoitus.

Muutenkin olisi kiva, jos jengi pysyisi edes jotenkin tontillaan. Tähän tosin ei toimitus voi suoraan vaikuttaa. Tottakai voi kirjoittaa välillä ihan "oman alueen" ulkopuolelta ja silloin kuuluukin tägätä jotain siihen sopivaa, mutta etenkin (minun silmääni) ihan ehdottomasti perhe-kategoriaan istuvia postauksia hilluu ihan ympäriinsä. Itse luen siis montaa perheblogia ja minulla ei ole mitään niitä vastaan, mutta onhan se vähän outoa, kun homma on vaan täysin levällään. Tämä tosin toivottavasti rauhottuu hieman, kun tämä kategorisointi ei ole enää kirjoittajille näin uusi juttu.

Myös uusien ja pienempien blogien tekstejä olisi kiva nähdä enemmän. Karusellissa vaihtuvuus on myös melko hidasta. Useamman päivän saattavat samat postaukset kököttää siinä.

Visuaalisesti minua myös jotenkin hämmentää se, että nuo "muualla verkossa" ja "blogeissa juuri nyt" ym vastaavat pläjäykset tuntuvat olevan vähän sattumanvaraisesti tuolla väleissä. Tai siis ymmärrän, että niillä on eroteltu myös noita kategorioita, mutta jotenkin silti henkilökohtaisesti tuo on vähän sekava ratkaisu. Etenkin jos nuo nimikkobloggaajat tulisivat jokaisen kategorian alle, olisi ihan perusteltua ja visuaalisesti riittävän selkeää antaa kategorioiden vain rullata toisensa jälkeen. Nuo pikkuhärpäkkeet sitten voisivat asettua esimerkiksi ihan loppuun (etenkin some-jutut). Blogeissa juuri nyt -härpäkkeen voisi nostaa ylemmäskin.

Lily on kuitenkin hyvä ja mielenkiintoinen blogialusta. Uudistukset ovat menneet hyvään suuntaan, mutta ainahan sitä voi unelmoida paremmasta ;)

sanumaria

Mä aattelisin tolla "omalla tontilla pysymisestä" että jos kirjotat jutun jossa oot lasten kaa puistossa päivän ja käyt vaikka jossan kerhossa ja postauksessa satut yhellä lauseella kertoon että sulla on uus valokynä, niin että jos sillon ei tägäis sitä kauneuteen sitä postausta. Ei niin etteikö pääasiassa ruokareseptejä kirjottava sais kirjottaa joskus vaikka mäkihypystä ja tägätä sitä puheenaiheisiin.

sanumaria

Tietenkin koskee kaikkia.

Toimitus
Toimitus

Peukku persebloggaajille! ...mutta ei ehkä ihan vielä omaa kategoriaa heille, voisi mennä vähän turhan spesifiksi.

FFFifi
Fitness Führer

Mähän olen persebloggaaja. Haluan oman kategorian.

Nirppis (Ei varmistettu)

Joo ja just tämä! :D

Kiitos!

Tuntuu, että porukka myös tägää kaiken mikä liippaa edes jotenkin läheltä sitä omaa kirjoitusta, että saisi edes jonkinlaisen mahdollisuuden päästä vilahtamaan etusivulle. Mikä tietty on ymmärrettävää sekin. Kurjaahan se on, jos ei kukaan näe blogiasi ikinä. Lukijaa vaan vähän voi turhauttaa.

Nirppis (Ei varmistettu)

Joo, siis en tarkoittanut sitä, että "leima otsaan: olet nyt perhebloggari tägäät kaikki postauksesi ajasta ikuisuuteen vain ja ainoastaan tähän kategoriaan". Ehkä siis muotoilin ajatukseni väärin. Sori! Lähinnä tuo suhteet-kategorian alakategoria "oma elämä" levittää pakan ja ärsyttää minua. Kun ohan perhe-elämä myös sitä omaa elämää. Ja sen vuoksi varmaan sitten nuo perheblogien postaukset tulevat vastaan vähän missä sattuu.

Eli jos ns. perhebloggari kirjoittaa kauneudenhoidosta, tulee se tietysti tuonne kauneus-osastoon tullakin. Myös mun mielestäni :)

Nirppis (Ei varmistettu)

Ymmärrän hyvin tämän näkökannan. Ja etenkin sen, että meillä on täysin eri lähtökohta siihen miten sivu ehkä palvelisi meitä parhaiten (bloggaajan perspektiivi vs rekisteröimättömän lukijan). Olen laiska lukija ja haluan, että kaikki on kivasti, siististi ja loogisesti etusivulla enkä joutuisi "metsästämään" mielenkiintoisia postauksia liikaa. Itse nimenomaan rullaan vauhdilla alas sinne perhe-osastoon ja klikkaan sitä kautta esim. sun blogisi ja Puutalobabyn auki, koska se on minulle kätevää ja tykkään niitä lukea. Samalla tarkistan näkyykö kategoriassa mitään muuta mielenkiintoista.

Minulta siis (laiskuuttani) menee ohi potentiaalisesti mielenkiintoisia perheaiheisia postauksia, koska ajelen tuhatta ja sataa sivun alareunaan. Oma vika, joo, mutta sitä tämä kategorioiden osittainen päällekkäisyys aiheuttaa tällä hetkellä.

Mutta tosiaan nämä on hankalia hommia järjestää. Aiheskaala on niin hurjan laaja Lilyn alla, että ei homma tule varmasti ikinä toimimaan täydellisesti.

sanumaria

Musta ois just hyvä että jokainen postaus pitäs määritellä yhteen neljästä pääkategoriasta ja sit tietty voisit tägäillä niitä alikategorioita mielin määrin. Plus vielä ne palleronaamat ja suositellut joka kategorialle, jos niitä pitää siellä esitellä. Ettei niinko nyt että vaan yhdessä on.

Suvi K.
Sisunainen

Minustakin osa kategorioista on nyt sekavia. Siis eikö esim. Suhteet ja Perhe menisi ennemmin samaan katergoriaan? Ja hyvinvointiteeman ympärille voisi rakentaa ihan oman katergorian, kuten on tämä muoti/kauneus (mutta ehkä olen jäävi sanomaan koska omalehmä). ;)

empuska

Eikö hyvinvointi just ollut tuossa muoti/kauneus-osiossa joskus aikaa sitten? Vai muistanko nyt silloin ennen tätä karusellihöskäetusivua?

sanumaria

Oli se siinä.

Suvi K.
Sisunainen

Niin oli. Anteeksi epäselvä viesti. Tarkoitin sitä että nyt on selkeitä kategorioita just muoti/kauneus ja perhe, ja sitten on tämä sekameteliosasto. Eli en tarkoittanut että noi pitäis palauttaa takasin vaan että hyvinvointiteemalle vois tehdä ihan ikioman kategorian. :)

Oranssinen

Ensi silmäyksellä aika raskas ja näin selkeä kategoriointi hukkaa useita helmiä...

Itse selaan blogeja lähes aina vain etusivun kautta ja olen monesti ärsyyntynyt hieman siihen, että samat blogit ja postaukset pyörivät etusivulla todella pitkään ja uutta luettavaa on hankala löytää. Lisäksi tällaisenaan perheblogeilla on  mielestäni muihin teemoihin nähden liikaa näkyvyyttä. Tuntuu, että joka toinen postaus vie kategoriasta riippumatta johonkin mammablogiin... 

Toimitus
Toimitus

Tosi hyviä kommentteja ja keskustelua!

Lilyn perhebloggaajilla on niin erityisen tiivis yhteisö, että siksi tuntui luontevalta laittaa sille ihan erillinen oma kategoriansa. Ja toisaalta: Se, että Perhe-kategoriaan laitettiin nimikkobloggaajat on hyvä tilaisuus tutkailla, että toimisiko muissakin kategorioissa nimikkobloggaajat samalla lailla. (Kuten Emmi tuolla ylempänä ehdottikin :)

Periaatteessa olisi kiva jakaa kategorioita vielä enemmän, mutta sitten taas olemme saaneet palautetta siitä, että Lilyn etusivu on jo nyt liian pitkä... Mutta tätä sietää miettiä vielä! :)

 

 

phocahispida

Mä komppaan kyllä sitä, että ainakin noi suositellut voisi olla jaettuna jokaisen kategorian alle omaan rullaansa eli perheblogeista suositellut perheen alle, sisustusblogeista suositellut sinne alle ja muotiblogeista siihen alle. :)

Nella
Nellancholia

Mustakin olis mukavaa, jos nuo kategoriat olisivat vähän tasapainoisempia ja tasapuolisemmin esilä. Jotkut 'kategoriat' ovat aikamoista sekametelisoppaa (esim. tuo edelläkin mainittu "suhteet/puheenaiheet/hyvinvointi & treeni/työ"), kun taas toiset ovat kapea-alaisempia ja selkeämpiä (esim. "muoti/kauneus" ja tämä uusi "perhe"). Tämänhetkinen jaottelu vaikuttaa (varmaankin tahattomasti) siltä, että muoti, kauneus ja perhe ovat aiheina etusijalla, kun taas muut aiheet ovat jotenkin vähäpätöisempiä. Samaa epätasapainoa korostaa myös tuo jaottelu "suositellut perheblogit" ja "suositellut muut blogit" karuselleineen ja palluroineen. Täytyy olla samaa mieltä myös siitä, että "hyvinvointi & treeni" sopisi paremmin "muoti/kauneus" -kategorian osaksi kuten se aikoinaan olikin. 

Kun nyt kategorioista puhutaan, olen miettinyt yli kaksi vuotta, miksi taiteella ei paikkaa kulttuurivalikossa kirjallisuuden, musiikin ja elokuvien jatkeena. Ymmärrän toki, että taideaiheisia kirjoituksia on Lilyssä aika vähän, mutta tämän alakategorian totaalinen puuttuminen ei ainakaan ole omiaan lisäämään ihmisten kiinnostusta aiheeseen. Oman blogin pyöriessä tiiviisti taiteen ympärillä mietin tätä usein ja mietin kuinka ihmeessä saattaisin löytää muita taideaiheisia blogeja, jos niitä jossakin Lilyn uumenissa on. Ja löytyyhän Lilystä myös Kiasman blogi, joten tämä lisäys voisi ehkäpä olla ihan aiheellinen.

phocahispida

Mullakin on satunnaisesti näyttelyarvosteluja ja taiteilijoiden esittelyitä ja ihmettelen silloin, että mihin nämä kuvataiteet täggäisi. :D

Gigi
Olipahan taas..

Komppaan tota taidejuttua:)

minsu
Mainostaulujen takana

Ihan samoilla linjoilla olen tästä kulttuuriosiosta. Siellä on taidealoista nyt edustettuina kirjallisuus, elokuva ja musiikki ja sitten epämääräiset "muu kulttuuri" ja "suosittelen". Kuvataiteen lisäisin ehdottomasti joukkoon, on se sitten nimikkeellä "taide" tai "kuvataide" ("taide" on sinänsä aika hämäävä, ovathan kirjallisuus, elokuva ja musiikkikin taidetta).

Suositellut blogit näkyvät tosiaan aika paljon etusivulla sekä karusellissa että pallukoina. Se antaa niille jotenkin "sisäpiiriläisen" leiman, vaikka ei-suositelluissakin on todellisia helmiä joukossa. Muillekin blogeille toivoisin enemmän näkyvyyttä, jotta niitä helmiä löytyisi lisää.

Laura T.
M O L

Onpa mielenkiintoista lukea tätä keskustelua. Meikälikka se vaan klikkailee täppiä kategorioihin koska julkaiseminen vaatii sitä. En ole koskaan tullut edes ajatelleeksi hommaa blogin näkyvyyden kannalta.

empuska

En tiedä, onko se näkyvyys enää silleen ongelma, joskus se just hömelösti vilkkui sama postaus eri kohdissa koko päivänkin, nykyään ei ole nähnyt sellaisia niin paljoa.

nansk

Vähän aiheesta ohi mutta kehitysehdotus kuitenkin - olis kiva, jos yksittäisen postauksen kommentteja voisi seurata ilman, että itse kommentoi sinne. Tai vaihtoehtoisesti Seuratut-sivulla näkyisi postauksien yhteydessä tykkäykset ja kommentit? Täällä on niin usein älyttömän mielenkiintoista keskustelua aiheesta kuin aiheesta, ja tykkään seurata näitä viestiketjuja (:

Vau mikä vauva!

"Vähän aiheesta ohi mutta kehitysehdotus kuitenkin - olis kiva, jos yksittäisen postauksen kommentteja voisi seurata ilman, että itse kommentoi sinne."

Mäkin oon toivonut tätä! Joskus on tylsä kommentoida johonkin vaan jotain ympäripyöreetä siks että sais ilmotukset kommenteista, ja muistaa seurata keskustelua jatkossakin.

...ja sit muuta, tääkään ei oo nyt palaute kategoriajaosta, mut oli niin monta kertaa sanottu etusivun jumista ja samoista jutuista, et jatkan osittain samalla linjalla. Toi "luetuimmat jutut", onks se jotenkin jumissa vai miltä ajalta ne luetuimmat katotaan? Mulla ainakin on jo lähes useemman viikon ollut siinä samoja juttuja, ei kai ne sentään päivittäin voi olla luetuimpia?

Ja toisaalta jumituksen vastakohdaks, niinkun on sanottukin niin sen megakategorian, suhteet/puheetnaiheet/hyvinvointi/työ, alla on niin paljon juttuja, et etenkin alarivin ei-suositellut päivittyy turhankin nopeesti ohi. Jonkinlaista jakoa toivon siis siihenkin. Etusivun sanottiin olevan joidenkin mielestä jo nyt liian pitkä, mut voisko sit esim joka kategoriassa olla yks rivi suositeltujen juttuja ja yks rivi muiden? Kun nyt on 2+1. Tai sit noi viimeisimmät kommentit, luetuimmat ja tykätyimmät johonkin sivupalkkiin tms, ne tuntuu jotenkin katkasevan etusivun ja jopa mä vakituinen käyttäjä meinaan joskus unohtaa jatkaa selata vielä siitä eteenpäin.

Ja lopuksi iso kiitos perhe-kategoriasta! :) Musta on oikeesti tosi kiva, että vaikka lil&trendi on tiukassa yhteistyössä ja lapsijutut sinänsä ei oo lehden kohderyhmää, niin lilyn annetaan kuitenkin olla käyttäjien näkönen ja tuetaan sitä, mitä täällä paljon on ja halutaan olevan.

Lara_

Olen myös sitä mieltä, että suhteet/puheenaiheet/hyvinvointi&treeni/työ-osio on liian laaja tuollaisenaan. Näissä tägeissä on yleensä paljon kiinnostavaa luettavaa, joten olisi hienoa jos niitä voisi jakaa enemmän omiksi alueikseen. Näin näkisi enemmän kustakin osiosta ja ehkä törmäisi paremmin myös uusiin blogeihin :)

Miiza

Itse olen lakannut käyttämästä etusivua, kun on niin sekavan oloinen ts. joutuu selaamaan alaspäin tosi paljon, että löytää jotain mikä itseä kiinnostaa. 

Samaa mieltä monen kanssa tuosta sekameteli-osiosta, että sen voisi jaotella vähän vielä osiin. Vaikka suhteet/hyvinvointi ja puheenaiheet/työ. Tosin tämä tekee vain sen, että etusivu pitenee ja silti joutuu rullaamaan tosi paljon löytääkseen haluamansa, mutta ehkä tällein saisi useampi hyvä bloggaaja postauksensa näkymään. Nyt moni hyvä vähän tuntemattomampi hukkuu tuonne sekamelskaan.. 

Miiza

Mulla olisi pieni ehdotus noihin kategorioihin, joita voi valita postaukseensa tagiksi (vai miksi niitä kutsutaan)... 

Siis kun täälläkin on jokunen hääblogi ja itse ainakin koen tosi vaikeeksi valita hääaiheiselle postaukselle kategoriaa. Onhan se tavallaan "Rakkaus ja suhteet", mutta tavallaan ei. Kun häissä on niin montapuolta niin olisiko mahdollista että olisi vaikka suhteet kategoriassa oma kohtansa Häät tai Kihlaus ja häät tmv.

Voi olla että tyhmä idea, mutta itse kärsin tuon kategorian valitsemisen vaikeudesta.

Kommentoi