Anna Puu: ”Jokaisen pitää välillä saada olla vähän kreisi”

Anna Puu kertoo tuoreessa Trendissä ajatuksiaan tasa-arvosta, urastaan ja politiikasta ja kertoo videolla, mitä mieltä on äitiydestä.

Anna Puu sanoo olevansa ensisijaisesti muusikko, mutta hän on valmis kertomaan mielipiteensä muistakin aiheista – ja kannustaa kollegoitaan samaan, vaikka ymmärtää, miksi moni pitää mieluusti suunsa kiinni. Voi nimittäin käydä niin kuin Puulle toissa kesänä, kun hän lauloi Helsingin Kansalaistorilla monikulttuurisen ja avoimen Suomen puolesta järjestetyssä Meillä on unelma -konsertissa kappaleensa Ota minut tällaisena kuin oon.

”Tapahtuman sanoma oli, että voisimmeko olla suvaitsevaisempia toisiamme kohtaan. Itse sain Facebookissa vihaviestejä, muun muassa sellaisen, että ’minun unelmani on, että mamut joukkoraiskaa sut’.”

”Olen kokenut sen, että kun nainen sanoo poliittisen tai yhteiskunnallisen mielipiteensä, reaktio on se, että pysyköön lestissään. Tuntuu, ettei naisilla saisi olla mielipiteitä alansa ulkopuolelta, tai hyvä jos siitäkään. Toki tällainen ajattelu vituttaa minua, mutta se ei estä minua avaamasta suutani.”

Puu tietää, että tietyistä aiheista puhumalla hän saa herkästi huutia. Yksi niistä on äitiys – aihe, josta Puu puhuu myös yllä olevalla videolla. Puu palasi aikoinaan synnytyksen jälkeen keikoille, kun hänen tyttärensä oli nelikuinen. Silloin Lapin-kiertueella hän imetti ennen keikkaa, jätti lapsen hotellihuoneeseen isänsä kanssa ja nousi lavalle hormonien jyllätessä.

”Todennäköisesti Vauva.fi:ssä on keskusteluja siitä, että minä olen huono äiti – niin kuin kaikki muutkin äidit, jotka ovat olleet töissä, kun lapsi on vauva. Mutta jossain vaiheessa työnteko oli minulle vapautus äitiydestä. Vauva-aikoina keikkailu oli minulle omaa aikaa. Silloin mietin, voiko sitä sanoa ääneen. Olen tunneherkkä ihminen ja aistin ihmisten äänensävyistä, mitä he ajattelevat, ja tiedän, että ratkaisuani myös ihmeteltiin.”

”Tuntuu myös, että yhä useampi ottaa asioita itseensä. Jos sanon, että esimerkiksi vuoroviikkoinen vanhemmuus sopii minulle, ihmiset ajattelevat herkästi, että arvostelen heidän tapaansa elää. Olettamus on väärä. Jos sanon, että olen kasvissyöjä, ei se tarkoita, että arvostelisin kaikkia lihansyöjiä. Tai jos laulan suvaitsevaisuuden puolesta, niin ei se ole keneltäkään pois.”

”Itse teen kuten Meillä on unelma -tapahtuman aikaankin: heivaan uhkailijat ja ahdistelijat Facebook-sivultani. Se on minun seinäni, eikä sinne tarvitse tulla huutelemaan loukkauksia.”
 

Lue koko juttu Anna Puusta 10.5.2017 ilmestyvästä Trendistä!
 

lily_byline_uusilehti_0417.jpg

Tilaa Trendi tästä!

Teksti: Laura Kangasluoma
Videon ohjaus: Konsta Leppänen
Kuvaus: Mikko Keskinen
Art Director: Hanna Kahranaho
Tyyli: Sakke Hytönen
Meikki ja hiukset: Piia Hiltunen
Kuvauspaikka: Ateneum. 
Ateneumin näyttely Alvar Aalto – taide ja moderni muoto on auki 11.5.24.9.

 

Lue myös nämä:
 Nollatoleranssi verkon naisvihalle!
Mikä ihmisiä vaivaa? Mistä lähtien 2-vuotiasta on saanut haukkua rumaksi?

 

 

 

Kommentit (1)
  1. En ole Anna Puun fani, mutta tää oli tosi upea video!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *