Antti Holma: ”Tekisin kaiken yksin, jos voisin”

Antti Holma Radio Sodoma

Tiedämme, mitä kuuntelet tänä kesänä: Antti Holman vinksahtanutta, makaaberia ja aivan törkeän hauskaa Radio Sodoma -podcastia, joka on kuunneltavissa Yle Areenassa perjantaista alkaen. Mutta miksi ronskista huumoristaan tuttu Holma sanoo olevansa nynny?

Miten kuvailisit Radio Sodomaa?

”Se on visvainen alitajuntaviemäri, joka on kaikkea muuta kuin freesi. Kuunnelma jatkaa samaa teemaa kuin blogini Sodoman seudun sanomat. Rakastan radioparodioita. Fanitin nuorena Paula Norosta. Nauhoitin hänen ohjelmiaan c-kasetille ja kuuntelin yhä uudelleen. Fanitin myös Alivaltiosihteeriä. Radio Sodoma on tribuutti mainittujen kaltaiselle radiohuumorille.

Suosittelen kuuntelemaan Radio Sodomaa kesän kauheimpina hetkinä. Pane se soimaan, kun juhannus on mennyt pilalle, sää on hirveä tai muut suuret odotukset, joita kesään aina kuuluu, ovat jääneet ylittymättä.”
 

Esität kuunnelman kaikki roolit itse. Onko sinulle tärkeää työskennellä yksin?

”On, minähän tekisin kaiken yksin jos voisin! Parhaimmat jutut kuitenkin tulevat aina muiden ihmisten kautta, eli on hyvä, etten voi tehdä kaikkea yksin. Radio Sodomaan on tullut helvetisti lisää hyvää, kun äänisuunnittelija Suvi Tuuli Kataja tuli mukaan työstämään sitä. Mutta rakastan kyllä sitä, että voin yksin nyhjöttää äänityskopissa.”
 

Olet lahjakas näyttelijä, kirjailija ja tehnyt hauskoja videoita eri somekanaviin. Miksi podcast innosti?

”Se kanava, jossa en ole vielä ollut, on aina minulle tärkein. Haluaisin tehdä lisää videoita, mutta ideani ovat kuluneet mielestäni loppuun. Radioparodia oli ihan uusi aluevaltaus. Lisäksi radiossa ei tarvitse välittää siitä, miltä näyttää. Ihmiset saavat kuvitella hahmot sellaisiksi kuin haluavat.  Ilmaisumuotona radio on vapaa. En tekisi videolla pyssyjen paukuttelua tai monia muitakaan asioita, joita Radio Sodomassa kuullaan.” (Tämän jutun pääkuvassa tosin näet, miltä näyttää Radio Sodoman juontaja Kalevi Tuoninen.)
 

Mikä on tyylisi työskennellä?

”Olen huomannut, että kiireessä syntyy paras lopputulos. Kirjoitin Radio Sodoman paniikissa kahdessa päivässä. Olin buukannut itselleni liikaa kaikkea, mikä on minulle tyypillistä.

Radio Sodomalle kiire on tehnyt hyvää: usein yöllä, kun kirjoittaa kostonhimoisena raivosta, syntyy paras matsku. Niin on käynyt minulle aiemminkin. Vaikkapa Vittu-laulu syntyi eräänä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun olin aivan loputtoman väsynyt. Olin luvannut kirjoittaa laulun keikalle, joka oli parin päivän päästä. Laulu ei itse asiassa edes syntynyt vitutuksesta vaan pakon sanelemana kahdessa tunnissa. Seuraavana iltana, kun harjoiteltiin laulua, tajusin, että tämähän on hauska. Voi olla, että pakko on loppuelämäni ajan paras muusani.”
 

https://youtube.com/watch?v=F_4Kut9WkT8%3Flist%3DRDBgB_2RLFEJk

Tunnut tarttuvan tosi rohkeasti uusiin haasteisiin, teet kaikkea Cheekin esittämisestä (tuleva Veljeni vartija -elokuva) äkkiväärään radioparodiaan. Mistä saat rohkeutta heittäytyä?

”Oikeastaan vihaan heittäytymistä. Tavallaan rakastan sitä, mutta olen jotenkin niin vanha, että saan kiksit vasta ihanaa kun se on ohi, selvisin siitä’ -tunteesta.

En ole rohkea, olen nynny. Ilmaisen itseäni kanavissa, joissa olen turvassa, vaikkapa radiossa tai fiktiivisessä roolissa elokuvassa. Tein tätä kuunnelmaa Lontoossa niin, että minulle ystävällisesti hommattiin pieni studio, johon saatoin mennä ja laittaa oven kiinni. Siellä luin Radio Sodomaa eri äänillä, enkä tiedä turvallisempaa tilaa.”

 

Radio Sodoma Yle Areenassa: 2.6. julkaistaan jaksot 1 & 2 ja sen jälkeen yksi jakso tiistaisin ja perjantaisin 18.7. saakka (poikkeuksena juhannusviikko, jolloin jaksot tulevat ti ja to).

Antti Holma on niin hauska (Myös videolla) + hänellä oli mahtava opettaja koulussa

Teksti: Anna Karhunen
Kuva: Yle Kuvapalvelu/Jukka Lintinen & Tuuli Laukkanen

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *