Black Fridayn alet houkuttelevat, vaikka muuten karsimme tavaraa – tästä se johtuu

AnnaSalmisalo.jpg

Hillitön shoppailu ja uuden tavaran hankkiminen – niin vanhanaikaista. KonMari- ja kierrätysajattelua hehkuttavassa nykyajassa on paljon coolimpaa olla se tyyppi, joka hankkiutuu tavarasta eroon, kuin se, joka täyttää kaappinsa uudella kamalla.

Siksi tänään vietettävän Black Fridayn kaltainen päivä herättää ristiriitaisia tunteita. Suomeen Yhdysvalloista rantautunut musta perjantai on kuin Stockmannin Hullut päivät ja Sokoksen 3+1-päivät yhdessä tiiviissä, alehurmosta lietsovassa paketissa. USA:ssa kiitospäivän jälkeisenä perjantaina vietettävää Black Fridayta pidetään kauppojen joulusesongin avauspäivänä. Kodinkoneista ja kulutuselektroniikasta ihan kaikkiin tuotteisiin levinnyt alepäivä on viime vuosina vallannut alaa erityisesti verkkokauppojen puolella. Musta perjantai on alennushaukan unelma.

Mutta miten suhtautua päivään, jonka tarkoitus on saada ihmiset ostomanian valtaan – varsinkin kun tänä vuonna Black Fridayn kanssa samalle päivälle osuu Älä osta mitään -päivä, jota vietetään aina marraskuun viimeisenä perjantaina?

Listasimme kolme hyvää syytä, miksi Black Friday houkuttelee ostajia:
 

1) Alessa pääsee toteuttamaan metsästysviettiä

Ne, jotka jahtaavat normaalisti tarjoustuotteita vain nettikaupoissa, saavat mustan perjantain aikana fyysiseen liikkeeseen menemisestä uudenlaista tarmoa. Jos verkkokaupassa tarjoustuote menee sivu suun siksi, että kaupan järjestelmä kaatuu, sille ei voi itse mitään, mutta tavaratalossa tuotteen metsästäminen on kiinni vain omasta nokkeluudesta ja nopeudesta: kuka ehtiikään alelaarille ensimmäisenä, kenen kyynärpäät ovat terävimmät?
 

2) Hinnat ovat oikeasti alennettuja

Jos esimerkiksi pesukone prakaa, saattaa olla fiksua odottaa marraskuun lopun alennusmyyntiä. Monissa verkkokaupoissa alennukset ovat kalliissa tuotteissa todella hyviä.
 

3) Eipähän tarvitse shoppailla jouluna

Jouluostosten hoitaminen kuukausi ennen joulua houkuttelee. Kertarysäyksellä voi välttää esimerkiksi sen, että päätyy ostamaan aattoaamuna hätäostoksena Wunderbaumeja huoltoasemalta kaverille, jolla ei ole autoa (ei käynyt meille, mutta kaverille).

 

 

Lily_Byline_Laura.jpg

Lue myös nämä:
 Miksi kaikki karsivat nyt tavaraa?
 5 kysymystä, joita ei saa kysyä tuttuun törmätessä

 

Kuva: Anna Salmisalo

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *