Bloggaa paremmin - kerromme, miten se onnistuu

Toimitus

Miten saan lisää lukijoita?

Kuinka saisin blogini kokonaisuudesta helposti mahdollisimman kauniin?

Miten kuvittaisin luovasti tekstipainotteisen postauksen?

Miten seuraan blogeja kaikista näppärimmin?

Kuinka saan blogini sivupalkista selkeän ja hyvännäköisen?

Kuinka keksisin koukuttavia otsikoita?

Askarruttaako sinua jokin edellämainituista tai jokin muu asia bloggaamisessa? Lilyn toimitus auttaa etsimään vastauksia kysymyksiisi! Aiomme ottaa piakkoin paremman bloggaamisen ohjeet ja vinkit erityisteemaksi toimituksen blogissa. Käsittelemme lähiaikoina monia bloggaamisessa mietityttäviä juttuja ohjeiden ja vinkkien kera.

Kerro kommenteissa, mistä aiheista erityisesti toivoisit meidän tekevän juttua. Olemme palveluksessasi!

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Minua askaruttaa edelleenkin se, miten seurata Lilyssä blogea helpoiten? Olen huomannut tuossa "Seuratut" -kohdassa sellaisen ongelman, että kun tiettyyn aikaan (usein aamuisin ja illalla) käyn katsomassa sieltä, niin ne blogit, jotka päivittävät keskipäivällä tai alkuiltapäivästä, eivät näy minulle siinä listassa, jolloin ne myös unohtuvat helpoiten. Seuraan siis monia Lilyn blogeja ja pakko myöntää, että olen sitä mieltä, että ilmoitukset seurattavien blogien uusista päivityksistä oli parempi kuin tämä nykyinen käytäntö. (Sori.)

Ja tietenkin tämä koskee myös minun  blogini lukijoita: Jos julkaisen uuden tekstin aina aamulla, kuinka moni näkee sitä seuratuissaan enää iltapäivällä..?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja mahtavaa viikonloppua!

FFFifi
Fitness Führer

Siellä on se "lataa lisää" -namiska. Siitä kun klikkaa, niin postauksia tulee lisää näkyviin. Mutta mäkin tykkäsin niistä ilmoituksista kyllä. Tosin silloin ongelmana oli se, että jos oli poissa Lilystä vaikka viikonlopun (OMG), sai yhden ilmoituksen per blogi jolloin ei välttämättä huomannut että ko. blogissa oli poissaolon aikana julkaistu esim. kolme uutta postausta.

Ja tossa seuratut-feedissä on sellainen ongelma, että jokainen postaus ei näy siellä (tai sitten olen hahmotusrajoitteinen). Ainakin välillä käy niin, että kurkkaan kukas on kirjoittanut ja mitä, ja seuraavan kerran kun kurkkaan, niin jonnekin aikaisempaan väliin on ilmestynyt uusi postaus joka ei näkynyt edellisellä kerralla (vaikka se siis julkaisuajankohdan mukaan olisi pitänyt näkyä).

Mindeka
Ma-material Girl

Kyllä, olen tietoinen siitä, mutta siltikin jos katson sivupalkistani seuraamiani blogeja, niin tuntuu etten uudistamisen myötä ole seurannut enää läheskään kaikkia niitä. Koska jostain syystä (eriaikaisuus postauksissa?) ei kaikkien jutut tunnu tulevan tuohon TAI sitten vaan teen tästä hankalaa? ;)

FFFifi
Fitness Führer

Hhmm, voipi muuten olla että ne ei tule. Nyt kun tarkemmin mietin, niin ei munkaan listalta tule siihen kuin osa. Pari on kyllä lopettanutkin, mutta silti nyt tuntuu siltä, että kaikki eivät näy.

Toimitus
Toimitus

Nostamme niihin erityisen laadukkaita ja kiinnostavia blogeja, jotka ovat aktiivisia ja päivittyvät melko säännöllisesti. Näitä etsitään muun muassa avoimella haulla, kuten täällä, toimitus myös seuraa kaikkia Lilyn blogeja ja lähestyy blogeja suoraan.

Blogeja  (ja hyviä juttuja) voi aina ehdottaa meille suositeltavaksi osoitteeseen lily(at)a-lehdet.fi tai palautelomakkeen kautta. L-ikoni ei tosiaan ole enää käytössä.

tiia_

Minua mietityttää, onko kommenttiboksikeskusteluja mahdollista seurata jotenkin järkevästi? Joskus on ihan yhtä tuskaa yrittää pysytellä kärryillä jossain tosi aktiivisessa keskustelussa, koska kommentteja sataa sinne tänne kommenttiketjua, ja kun klikkaa seuraavalle keskustelusivulle, joutuu postauksen alkupäähän ja sitten pitää skrollata se koko postaus jälleen kerran alaspäin, ennenkuin pääsee itse keskusteluun. Ja joskus sitä tulee jättäneeksi kommentin johonkin postaukseen, ja sitten pitää melkeinpä erikseen käydä tarkistelemassa, onko kommenttiboksiin tullut muutakin sisältöä.Viimeksi kirosin näitä kaikkia juttuja seuratessani aktiivisesti Pupulandiassa käytyä tekijänoikeuskeskustelua. 

tiiti
ite puin

Joo, ilmoitukset uusista kommenteista niihin postauksiin, joita on kommentoinut ja mahdollisuus seurata kommentteja missä tahansa postauksessa ois huippua!

Ja ilmoituksiin ja noihin kommenttilistauksiin, joita näkyy etusivulla, niin linkki suoraan siihen ko. kommenttiin.

Lisäksi niistä kommenteista voisi ehkä ottaa sen sivutuksen pois, ja laittaa vaan näytä lisää -napin? Lisäisi luettavuutta aika mukavasti, kun nyt ne pomppii sivulta sivulle miten sattuu riippuen siitä, mihin kohtaan on vastattu.

Noissa kommenteissa on myös jonkinnäköinen viive (muutama minuutti), ne näkyvät ensin noissa listauksissa ja vasta vähän ajan päästä itse postauksissa.

Ja kun aiheeseen pääsin, niin nyt jos joku vastaa mun kommenttiin mun omassa postauksessa, siitä tulee kaksi ilmoitusta, vaikka yksikin piisaisi.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Se sisennys toimii niin kauan kun kommentteja tulee vain tietty määrä samaan ketjuun. Iiphounilla kun lukee niin menee aika nopeasti siihen että kommentit näyttävät

t

ä

l

t

ä

.

Nata - White Trash Disease

Sen sivutuksen vois ottaa kokonaan pois koska se nostaa kynnystä lukea lisää. Mua ei ainakaa haittais jos kaikki kommentit olis vain allekkain

Toimitus
Toimitus

Näityä asioita on myös fiksailtu parhaillaan. Kommenttilinkkauksien pitäisi viedä nyt oikean kommentin kohdalle ja nyt sivua vaihtamalla pitäisi siirtyä suoraan kommenttiin, ei jutun alkuun. Mietimme myös tuota sivutusasiaa, kiitos!

Toimitus
Toimitus

Loistavaa, kiitos ideoista ja kehitystoiveista! Kertokaahan lisää, ja myös muista kuin nimenomaan Lilyssä bloggaamiseen liittyvistä asioista olemme valmistautuneet postaamaan.

Charkku
Charlotan silmin

Mulla on postausten julkaisemisessa ongelmia. Kellonajat menevät vain vartin välein ja joudun aina julkaisemaan luonnoksen kautta postauksen. Toisinaan taas luonnokset julkaistuvat itsestään? :(

tiiti
ite puin

Niin, ja postauksen osoitteeksi muuten tulee luonnoksen osoite, eli jos joku (täysin teoreettinen) henkilö tallentaa luonnospostauksensa väliaikaiseksi tarkoitetulla enkeksivieläotsikkoperkele -otsikolla, siitä tulee kuitenkin sen lopullisen julkistetun postauksen osoite, vaikka varsinaisen otsikon muuttaisikin.

Mindeka
Ma-material Girl

Hahah! Olen muuten huomannut tämän!

FFFifi
Fitness Führer

Joo hiukanko riipii! 

MUTTA HEI mitä ihmettä, mä sain nyt ilmoituksen, että tyypit oli kommentoinut tätä postausta! Ei siis ilmoitusta, että mun kommenttia! Toimiiko tällainen nyt? Jos niin jee!

Toimitus
Toimitus

Ilmoitukset ovat olleet koodareilla työn alla tällä viikolla ja kuten huomasit, ne ollaan vähitellen saatu reilaan viikonlopun kunniaksi! Nyt kaikista kommentoimaasi viestiketjuun tulleista uusista kommenteista pitäisi tulla ilmoitus, kuten on toivottu!

FFFifi
Fitness Führer

JEE! Kiitti koodarit!!!

tiiti
ite puin

JEEEEEEE!

Toimitus
Toimitus

:D

annam_
anna k.

Tää on kyllä tosi hyvä juttu! Harmi vaan, että kun nämä alkoivat toimia niin nyt mulle ei tule kaikki ilmoitukset niistä kommenteista, joita omaan blogiini tulee.. Ehkäpä tämä korjaantuu?

Toimitus
Toimitus

Tämä on tutkinnan alla, josko se saataisiin korjattua. Tällä hetkellä tosiaan työotsikko jää postauksen osoitteeksi.

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Dear Eki, haluaisin blogata useammin. Mistä löytäisin lisää aikaa tälle harrastukselle? PS: Oon 32 v ja 171 cm pitkä. Onks normaalii?

Toimitus
Toimitus

Hei Nina! Meitä on moneen junaan, ja sinäkin olet normaali. PS. Nukkuminen on yliarvostettua, bloggaa enemmän yöllä.

saltzviini

Oonkos mä ainut vai eikö pysty näkemään että kuka mun postauksista on tykännyt eli siis painanut tota sydäntä? Mulla näkyy vain, että "Käyttäjä tykkäsi postauksestasi/kommentistasi".

Toimitus
Toimitus

Et ole ainoa. Tykkäyksissä ei näy, kuka sydämen on käynyt antamassa. Toiminnallisuus on suunniteltu niin, että myös salaisina pysyttelevät ihailijat voivat jättää merkin itsestään. Sitäkin on toivottu, että tykkääjä olisi tunnistettavissa, mutta ainakin toistaiseksi on menyt tällä mallilla.

saltzviini

Ahaa! Okei, kiitos tiedosta :)

Amma
Why you little!!

Shoutboxia toivoisin takaisin, eli joku randomikävijä voisi lähetellä sähköpostia bloggarille suoraan. itse kun en ole jaksanut perustaa blogille omaa osoitetta enkä haluaisi taas hlökohtaisia sähköpostejani julkistaa..

Kanelibasilika
Tupa - Keittiö

Komppaan! :)

neila
Aavistus sinusta

Itse olen etsinyt blogin asetuksista jonkin näköistä kävijälaskuria tai vastaavaa - tuloksetta. Joko olen siis täysin sokea tai sitten sellaista ei ole?

neila
Aavistus sinusta

Ja sitä myös olen ihmetellyt, että miten voin nähdä, keitä ovat ne käyttäjät, jotka tykkäävät postauksistani? Ilmoituksessa sanotaan vaan "Käyttäjä tykkäsi blogipostauksestasi".

Toimitus
Toimitus

Neila, katso vastaus vähän ylempämä tässä ketjussa.

FFFifi
Fitness Führer

Lilyssä ei ole kävijälaskuria, kävijoitä voi seurata Google Analyticsin avulla: http://www.lily.fi/blogit/yllapito-tiedottaa/oman-palstan-kavijamaarien-seuraaminen

Ja tykkääjiä ei näe, muuten kuin että joku tykkäsi :)

Laura00

Mistä tiedän  seuraako kukaan blogiani? Miksi muokattu bannerini ei päivity?

Toimitus
Toimitus

Seuraajien määrän näet, kun lisäät sivupalkkiisi Blogin seuraajat -sovelluksen. Tarkempaa lukijamäärää voit tarkastella lisäämällä blogiisi Google analytics -seurannan. Täällä lisäohjeita.

Toimitus
Toimitus

Huhuu Emmi! Tähän asiaan emme osaa antaa kattavaa vastausta vielä. Toistaiseksi kuvat on syytä pienetää kuvankäsittelyohjelmassa ennen siirtoa. Asiaa tutkitaan.

Kath

Olen monen monta kertaa yrittänyt vaihtaa käyttäjäprofiilin kuvaa, mut se ei vaihdu. Missä vika? :D

Toimitus
Toimitus

Kuvan ilmestymisessä saattaa olla viivettä. Onnistuiko homma vai ei lainkaan? Jos ei, koita tätä kikkaa: tallenna käyttäjäprofiili kuvan vaihtamisen välissä kerran kokonaan ilman kuvaa ja lisää uusi kuva sen jälkeen.

Charkku
Charlotan silmin

Minäkään en saanut vastausta, saadaankohan postausten julkaiseminen helpommaksi? Ja mites se luonnosten itsestään julkaistuminen?

Toimitus
Toimitus

Kuten Emmi tuolla ylempänä neuvoi, jos haluat julkaista postauksen saman tien, älä laita mitään päivämäärää/kellonaikaa postaukselle. Se on ainoastaan ajastamista varten. Ajastusten itsestään julkaistuminen on sen verran omituinen tapaus, että pyytäisimme sinun lähettävän linkit näihin postauksiin ja ajankohdat johin halusit ne ajastaa ja koska ne julkaistuivat osoitteeseen lily(at)a-lehdet.fi, jotta koodarimme voivat tutkia asiaa.

Charkku
Charlotan silmin

Oi anteeksi, en huomannut.. kiitos paljon :) olenpas ollut hölmö. Kun muilla ei kerran oo ollut samaa ongelmaa, eikä mullakaan muistaakseni kun sen kerran, niin ehkä on kyse mun omasta sählingistä.. pahoittelut !

johannade
De Johanna

Olisi kiva saada teknisiä ohjeita esimerkiksi google analyticsin asentamiseen. Sain jo oman tracking IDni ja lisäsin sen blogiini, mutta ymmärtääkseni minun pitää myös lisätä tuo website tracking code jonnekin, mutta minne? Olisi hyvä myös tietää mikä tuo PHP Implementation on. Tiedän, että se on Googlen oma juttu eikä sinäänsä liity Lily.fi:hin, mutta monilla muilla blogisivustoilla löytyy blogin perustamisen yhteydessä tarkat ohjeet näiden asioiden selvittämiseksi, joten se olisi tällä sivustolla kiva pieni lisä!

johannade
De Johanna

Hupsis olinkin liian äkkipikainen teiltähän löytyikin tuolta ohjeet! Vielä jäi kysymykseksi, että miten toimia tuon koodin kanssa, joka liitetään ennen head -tunnistetta, ja mikä tuo head tunniste on? Kiitos!

Jennaclaudia

Jee! Joku muukin on tätä miettinyt.. Täällä mietitään siis samaa, että missä pääsen siihen koodinäkymään ja liittämään esim Tradedoublerin koodin head-tunnisteen edelle? 

Kommentoi