Bloggaa paremmin, osa 2: Auta Googlea nostamaan juttujasi & hanki lisää lukijoita

Toimitus

 

Haluatko blogillesi lisää lukijoita? Tärkeintä ovat tietysti loistavat postaukset, mutta tekniikastakin on apua. Näillä pienillä nikseillä voit edistää oman blogisi juttujen nousemista hakukonetuloksissa, kuten Google-hauissa.
 

Sivun otsikko

Tärkeimpiä keinoja auttaa jutun nousemista hakukonetuloksissa ovat jutun otsikointi ja jutun alun muokkaaminen hakukoneystävälliseksi.

Lilyssä jutun kirjoitusnäkymässä alimpana on osio, jonka otsikko on ”Hakukoneoptimointi”.  Siellä voit antaa hakukonetta varten juttusivulle eri otsikon kuin postauksellasi on. Näin kannattaa toimia, jos postauksen otsikko ei kerro suorasanaisesti, mitä juttu käsittelee.

Esimerkiksi jos haluat antaa mokkapalareseptin sisältävälle postaukselle tunnelmoivan otsikon  ”Sunnuntain kahvihetki”, tee sille erikseen hyvin konkreettinen, hakukoneystävällinen sivun otsikko, joka kertoo, mistä jutussa on kyse, esim. ”Parhaat mokkapalat”.  Sivun otsikko voi olla enintään 70 merkkiä pitkä.

Uusi sivun otsikko näkyy hakukonetuloksissa ja esimerkiksi Facebookissa, kun jaat jutun, mutta postauksen otsikko blogissa säilyy ennallaan.
 

Sisällön kuvaus

Käyttämällä Sisällön kuvaus -kenttää voit säätää, mikä teksti hakukonetuloksissa näkyy otsikon alla. Sisällön kuvausta kannattaa käyttää silloin, kun itse postauksen alusta ei käy ilmi, mitä juttu sisältää. Kerro kuvauksessa konkreettisesti, mitä juttu käsittelee. Pyri muotoilemaan kuvaus niin, että lukijan kiinnostus herää.

Esimerkiksi jos mokkapalareseptijuttu alkaa fiilistellen ”Tykkään nukkua sunnuntaisin pitkään. Viime viikolla meni puolillepäivin…”, tee jutun sisällön kuvaus, josta käy heti ilmi, mitä juttu käsittelee – eli mitä tietoa lukija saa, kun lukee jutun. Esimerkiksi näin:  ”Maailman paras mokkapalaresepti on myös yksinkertaisin. Nämä herkut valmistuvat puolessa tunnissa.”

Kuvaus voi olla enintään 150 merkkiä pitkä.

Käytä sekä hakukonetta varten tehdyssä otsikossa että jutun sisällön kuvauksessa jutun sisällön kannalta tärkeimpiä avainsanoja (esim. mokkapalat). Sanoja kannattaa käyttää heti otsikon alussa.


 

+ Top 3: Näin saat lisää lukijoita blogimaailmasta

 

1.Kommentoi

Osallistu keskusteluun ja kommentoi muissa blogeissa ahkerasti. Jätä allekirjoitukseksi blogisi osoite – näin muut löytävät sinut ja blogisi.

Muista: Spämmääminen ei tuo sinulle lisää lukijoita. Pelkkä oman blogin linkin postaaminen kommenttiboksiin ärsyttää enemmän kuin herättää uteliaisuutta.

 

2. Tee blogisi seuraaminen helpoksi

Rekisteröi blogisi esimerkiksi blogloviniin ja Blogilistalle, eli palveluihin, joiden kautta blogia voi seurata. Perusta blogille myös oma Facebook-sivu – tai vähintäänkin jaa linkit uusiin postauksiin omassa profiilissasi.

Muista: Lukija on laiska. Kerro lukijoille postauksissa tai blogin sivupalkissa, kuinka he voivat seurata blogiasi mahdollisimman helposti. Niksi Lilyssä: Rekisteröityneet kävijät voivat ryhtyä seuraamaan Lilyn blogeja sivupalkin ”Seuraa blogia” -klemmaria painamalla. Kaikkien seurattujen blogien uusimmat jutut kertyvät näppäräksi feediksi Seuratut-välilehdelle.

 

3. Linkkaa

Älä pihtaile näkyvyyden antamisessa muille vaan linkkaa kaverin blogiin kitsastelematta. Useimmat linkkaavat mielellään takaisin – ja saatte molemmat uusia lukijoita.

Muista: Myös hakukoneet tykkäävät linkeistä. Google arvostaa ja nostaa kahdesta identtisestä jutusta enemmän sitä, jossa on linkkejä muihin juttuihin kuin sitä, jossa niitä ei ole.

 

Entä ne muut kikat? Lue konkaribloggarien vinkit, kuinka lukija koukutetaan.

Lue myös: Bloggaa paremmin, osa 1: Uusia toimintoja ja ominaisuuksia Lilyssä

Huomenna vuorossa Bloggaa paremmin -sarjan osa 3, jonka aiheena on kuvien käyttö blogissa.

 

 

Kommentit

Aisha J
Aisha

Juuri blogin aloittaneena on kiva saada vinkkejä, kiitos niistä siis. :)

Toimitus
Toimitus

Hyvä että voimme olla hyödyksi! Kivaa bloggailua :)

Nordic White

Kiitos vinkeistä! Nämä ovat aloittelevalle bloggajaalle todella arvokkaita :) 

Toimitus
Toimitus

Hyvä! Nämä on kokeneemmankin hyvä pitää mielessä.

empuska

Miksi mainostatte tällaisia juttuja, kun näkyvyyttä Lilyn sisällä ei saa sitten kirveelläkään? Etenkin, kun olette poistaneet tuon, että kaikki uudet näkyvät hetken etusivulla ominaisuuden, ei teidän suosittelemienne blogien ulkopuolelle eksy juuri ollenkaan ketään. 
Sinänsä surullista, että pitää oikein ampua singolla jalkaan, että muutoin elävä ja monipuolinen yhteisö tulee tällaiseksi pieneksi piirileikiksi. Tämän näkee hyvin kommenteista, miten samat ihmiset kommentoivat, yllättäen eniten juuri ne, joilla on eniten näkyvyyttä sivulla.

kahlaaja (Ei varmistettu) http://www.paskassakahlaaja.com

Kiitti neuvoista.

Samakuu (Ei varmistettu) http://samakuu.blogspot.fi/

Kiitos hyvistä neuvoista! Ne tuli tarpeeseen. (Olen vasta aloitteleva bloggaaja)

Vierailija (Ei varmistettu) http://sana-ss.blogspot.fi/

kiitos neuvoista!

aloittelialta kiitokset (Ei varmistettu) http://neonkeltaistakahvia.blogspot.fi/?m=1

Kiitos vinkeistä pyrin hyödyntämään niitä sillä aloitin vasta blogaaman asiasta toiseen:) Kiittos

mimskutin (Ei varmistettu) http://www.mimmumamma.blogspot.com

Kiitos hyvistä vinkeistä!

maimaai (Ei varmistettu) http://www.casuallyinthekitchen.wordpress.com

Täälläkin yksi aloitteleva bloggaaja metsästää vinkkejä lukijoiden saamiseksi. Näillä pääsee hyvin alkuun :)

cikhibeautiful (Ei varmistettu) http://cikhibeautiful.com

Kiitos vinkeistä!!

Monen kanssa (Ei varmistettu) https://monenkanssa.wordpress.com/

Kiitos vinkeistä! Pari toteutettuna jo :)

tau
Taruja

Kiitos vinkeistä, mutta valitettavan moni linkki ei postauksessa enää toiminut :S 

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Hei,

Olen uusi käyttäjä ja blogimaailma on minulle uusi tuttavuus. Nyt olen yrittänyt saada sivupalkin sovelluksia näkyviin, mutta ainakaan minulle itselleni ne eivät näy. Olen mielestäni tehnyt kaikki kuten pitää, olen klikannut oikeasta laidasta "sivupalkin sovellukset", valinnut sovelluksen ja lisännyt widgetin. Tallentanut asetukset, avannut widgetin ja lisännyt otsikon ja tallentanut uudestaan. Olen tehnyt tämän nyt kaksi kertaa ja siltikään sovellukset eivät näy. Onko tässä jokin viive ennen kuin näkyvät tuolla sivussa vai mikä on vialla? Blogini nimi on Väriterapiaa. Kiitos avusta.

Toimitus
Toimitus

Hei, ilmeisesti asia korjaantui itsestään? Sivupalkki ainakin on nyt näkyvissä :) Kivoja bloggaushetkiä!

Tiikerikatti
Väriterapiaa

Hei,

Kiitokset. Juu vika löytyi jälleen kerran ruudun ja selkänojan välistä, en tiennyt että ne rivit piti ensin merkata väkäsellä ja sitten tallentaa. Asia kunnossa. Mukavaa viikonloppua. :)

KissbyC (Ei varmistettu) http://kissbyc.wordpress.com

Olen nuori tyttö ja haluaisin tuoda uutta näkökantaa blogimaailmaan ja tuoda ajatuksiani paremmin esille. Miten tämä onnistuisi? Voisinko liittyä johonkin blogi ryhmään yms, missä minut huomattaisiin?

Kommentoi