Bloggaa paremmin osa 4: Näin viilaat blogisi ulkoasun näppärästi

Toimitus

Blogin ulkoasun muokkaus on pyritty tekemään Lilyssä helpoksi. Eilen kerroimme kuvaoikeuksista ja ideoita, joilla voit kuvittaa blogipostauksiasi. Nyt kerromme, millä asetuksilla saat blogistasi selkeän ja kauniin. Pääset muokkaamaan blogisi ulkoasua hallinnan kautta.

Näin helppoa on blogin ulkoasun muokkaminen

  1. Ota käyttöön valmis teema. Teema on joukko asetuksia, jotka määrittävät miltä blogisi ulkoasu näyttää. Graafinen suunnittelija on tehnyt muutamia valmiita Lily-teemoja, joilla saat näppärästi blogiisi toisiinsa sopivat fontit ja kauniin, valmiin bannerikuvan muutamilla klikkauksella.
  2. Luo oma teemasi. Voit myös luoda kokonaan oman teemasi eli valita eri fontteja ja taustatapetin blogillesi. Testaile, mikä sopisi blogiisi parhaiten.
  3. Lisää oma banneri. Blogin teeman muokkauksissa pääset lisäämään myös blogiisi omatekemäsi bannerin.  Tee blogillesi oma banneri kuvankäsittelyohjelmassa tai käytä netistä löytyviä valmiita bannerintekogeneraattoreita.
  4. Vinkki: Voit luoda useampia teemoja, ja vaihtaa blogin teemaa lennossa. Ulkoasun päivittyminen blogin alasivuille saattaa kestää muutamia minuutteja.

Viilaa sivupalkkisi tyylikkääksi

Sivupalkkia pääset muokkaamaan kohdasta Sivupalkin sovellukset

  1. Jotta blogisi on mahdollisimman selkeä, kirjoita blogin kuvaus ja ota avainsanat esiin, jotta blogissasi on helppo navigoida.
  2. Vapaaseen kenttään voit kirjoittaa tekstiä, lisätä netistä löytyviä kuvia ja ikoneita tai lisätä html:ää. Voit lisätä esimerkiksi kuvalliset linkit muihin some-kanaviisi, kuten Laura de Lille.
  3. Linkkilistat voit otsikoida itse. Hauskoja ideoita teksteihin saa esimerkiksi Coco Sweet Dreamsilta.
  4. Arkisto auttaa navigoimaan blogissasi. Muista klikata arkisto esiin, niin lukijat löytävät vanhemmat juttusi.
  5. Kuvalistalla saat visuaalistuutta sivupalkkiin näppärästi. Sivupalkin kuvien leveys on 300 px. Katso, kuinka kivasti Puutalobaby on saanut bloginsa hengen kiteytettyä sivupalkin kuvalistaan
  6. Oletko instagramissa? Nyt saat lisättyä sen kuvavirran sivupalkkiin. White Trash Diseasen Nata on aktiivinen instailija, kurki hänen blogistaan, kuinka hauskaa kuvamatskua blogiin saa usein vaihtuvalla kuvavirralla.

Muista tallentaa asetukset!

Lue myös:

Bloggaa paremmin osa 1: Uusia toimintoja ja ominaisuuksia Lilyssä

Bloggaa paremmin osa 2: Auta Googlea nostamaan juttujasi & hanki lisää lukijoita

Bloggaa paremmin osa 3: Näin käytät kuvia oikein

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Moikka, saisikos tähän sarjaan vielä postauksen markkinoinnista blogeissa? Lukija lähetti aiheesta sähköpostia, ja vastasin hänelle miten itse toimin. Samalla huomasin, että en tiedä, miten olisi syytä toimia, ja mitä kuluttajansuojalaki asiasta sanoo.

Mainitsen, mikäli olen saanut jotain blogin kautta ilmaiseksi, mutta jos saan esimerkiksi liikuntapalveluja ilmaiseksi työni kautta, työsuhde-etuna tai muuten, ei näistä palveluista kirjoittaminen ilmeisesti ole piilomainontaa, vai onko? 

Missä menee raja piilomainonnan ja tuotteen/palvelun suosittelun välillä?

Entä millä tavalla Lilyn toimitus suosittelee merkitsemään "maksetut mainokset", sellaiset joista on vastaanotettu joko tavaraa tai rahaa?

Entä mikä on Lilyn kanta sivupalkissa mainostamiseen? Saaran Elämäni kunnossa -blogin sivupalkissa on "treenit tarjoaa" -kohta, hän ei siis ilmeisesti maksa treeineistään ja vastineeksi kirjoittaa niistä. Onko tämä ok käytäntö?

Kiitos :)

Toimitus
Toimitus

Hyviä ja tärkeitä kysymyksiä! Ollaan aikeissa kirjoittaa myös tästä aiheesta. Käytännöt näissä asioissa ovat olleet blogimaailmassa kirjavia, ja ohjeistusta valmistelee myös Kuluttajavirasto. Palaamme asiaan!

empuska

Miten/mistä saa blogin urlin vaihdettua? itselläni kummittelee vielä toi toinen nimi.

FFFifi
Fitness Führer

Löyhästi tähän liittyen, mites noi postausten urlit? Yhdellä postauksella voi olla nyt kolme "nimeä", hakukoneotsikko (mikä näkyy esmes Fb-linkkauksissa), urlissa näkyvä työotsikko ja sitten se varsinainen otsikko. Tehdäänkö tälle jotain vai täytyykö keksiä ekalla joku säkeinöivän fiksu otsikko (tai copypasteta valmis postaus uuteen pohjaan...)?

Toimitus
Toimitus

Postaukseen tulee tällä hetkellä se url, mikä on ensimmäinen luonnoksen url. Kiinnitä siis siihen huomiota ja tee "fiksu" otsikko :) Tämä on selvityksessä, saisiko sen vanhan systeemin mukaiseksi, eli niin, että jutulle tulee kaikista tuorein url (jos otsikkoa vaihtaa). Pahoittelemme, että tämä aiheuttaa säätöä! P.s. Facebookissa linkatessa voi vaihtaa otsikkoa (kirjoittaa uuden otsikon) tuplaklikkaamalla, ainakin jos jakaa linkin copypasteamalla, eikä jakonapista.

FFFifi
Fitness Führer

Höhöö, ei taida onnistua :P Jos teen tosi jurpon niin vaihdan pohjan :D

Haa, kiitti en ollut huomannutkaan tota Fb:ssä! Tyydyin vaan poistamaan linkin siitä tekstikentästä ja horisemaan jotain muuta tilalle.

Toimitus
Toimitus

Laitetaan selvitykseen koodiportaalle! Kiitos Empuska!

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mitenkäs voisin järjestää noi sivupalkkini sovellukset haluamaani järjestykseen?

Toimitus
Toimitus

Vetämällä haluamaasi järjestykseen ja tallentamalla asetukset muokkauksen jälkeen. Jos tämä ei onnistu, meitä kiinnostaa, mitä konetta ja selainta käytät, niin saamme mahdollisesta bugista kiinni.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Kotona Macillä ja Chromella ei onnistunut (ei näkynyt tuossa sovelluspalkissa vasemmalla sitä ekaa ikonia), mutta töissä Mac ja Safari toimivat hyvin.

Toimitus
Toimitus

Kiitos! Macin selainten kanssa on ollut pientä yskää, koitetaan saada homma fiksattua toimivaksi mahdollisimman pian!

Hei!

Olen yrittänyt etsiä vastausta kysymykseeni mutta en löydä. Miten saan blogini sivuun lisättyjä blogeja joita itse luen? Siis esim bloggerin kautta bloggaavat?

Sen tiedän miten lilyssä olevia pystyy seuraamaan mutta se on jäänyt epäselväksi miten lisään muita blogeja joita seuraan.

fashrose
Fashrosé

Hei! Vaikka tämä onkin vanha postaus, niin ehkä joku osaisi auttaa? Olen uusi täällä enkä osaa ottaa noita sivupalkin asetuksia esille, vaikka olen muka laittanut ne niin ne eivät näy? :D Kiitos avusta jo etukäteen!

Emilia Thee

Moikka! Minkä levyinen bannerin tulee olla? :)

Toimitus
Toimitus

Moi! Bannerille ei ole mitään yhtä tiettyä oikeaa leveyttä, vaan se riippuu ensinnäkin valitsemastasi teemasta. Esimerkiksi normaalilevyisessä teemassa 1200px leveä banneri on ihan hyvä, mutta yksipalstaisessa kuvan on oltava reilusti leveämpi. Kuvat myös skaalautuvat lukijan käyttämän laitteen mukaan. :) 

Kommentoi