Bloggaa paremmin osa 4: Näin viilaat blogisi ulkoasun näppärästi

logo_lily.jpgBlogin ulkoasun muokkaus on pyritty tekemään Lilyssä helpoksi. Eilen kerroimme kuvaoikeuksista ja ideoita, joilla voit kuvittaa blogipostauksiasi. Nyt kerromme, millä asetuksilla saat blogistasi selkeän ja kauniin. Pääset muokkaamaan blogisi ulkoasua hallinnan kautta.

teema-1.jpg

Näin helppoa on blogin ulkoasun muokkaminen

 1. Ota käyttöön valmis teema. Teema on joukko asetuksia, jotka määrittävät miltä blogisi ulkoasu näyttää. Graafinen suunnittelija on tehnyt muutamia valmiita Lily-teemoja, joilla saat näppärästi blogiisi toisiinsa sopivat fontit ja kauniin, valmiin bannerikuvan muutamilla klikkauksella.
 2. Luo oma teemasi. Voit myös luoda kokonaan oman teemasi eli valita eri fontteja ja taustatapetin blogillesi. Testaile, mikä sopisi blogiisi parhaiten.
 3. Lisää oma banneri. Blogin teeman muokkauksissa pääset lisäämään myös blogiisi omatekemäsi bannerin.  Tee blogillesi oma banneri kuvankäsittelyohjelmassa tai käytä netistä löytyviä valmiita bannerintekogeneraattoreita.
 4. Vinkki: Voit luoda useampia teemoja, ja vaihtaa blogin teemaa lennossa. Ulkoasun päivittyminen blogin alasivuille saattaa kestää muutamia minuutteja.

sivup-1.jpg

Viilaa sivupalkkisi tyylikkääksi

Sivupalkkia pääset muokkaamaan kohdasta Sivupalkin sovellukset

 1. Jotta blogisi on mahdollisimman selkeä, kirjoita blogin kuvaus ja ota avainsanat esiin, jotta blogissasi on helppo navigoida.
 2. Vapaaseen kenttään voit kirjoittaa tekstiä, lisätä netistä löytyviä kuvia ja ikoneita tai lisätä html:ää. Voit lisätä esimerkiksi kuvalliset linkit muihin some-kanaviisi, kuten Laura de Lille.
 3. Linkkilistat voit otsikoida itse. Hauskoja ideoita teksteihin saa esimerkiksi Coco Sweet Dreamsilta.
 4. Arkisto auttaa navigoimaan blogissasi. Muista klikata arkisto esiin, niin lukijat löytävät vanhemmat juttusi.
 5. Kuvalistalla saat visuaalistuutta sivupalkkiin näppärästi. Sivupalkin kuvien leveys on 300 px. Katso, kuinka kivasti Puutalobaby on saanut bloginsa hengen kiteytettyä sivupalkin kuvalistaan
 6. Oletko instagramissa? Nyt saat lisättyä sen kuvavirran sivupalkkiin. White Trash Diseasen Nata on aktiivinen instailija, kurki hänen blogistaan, kuinka hauskaa kuvamatskua blogiin saa usein vaihtuvalla kuvavirralla.

Muista tallentaa asetukset!

Lue myös:

Bloggaa paremmin osa 1: Uusia toimintoja ja ominaisuuksia Lilyssä

Bloggaa paremmin osa 2: Auta Googlea nostamaan juttujasi & hanki lisää lukijoita

Bloggaa paremmin osa 3: Näin käytät kuvia oikein

Kommentit (15)
 1. Moikka! Minkä levyinen bannerin tulee olla? 🙂

  1. Moi! Bannerille ei ole mitään yhtä tiettyä oikeaa leveyttä, vaan se riippuu ensinnäkin valitsemastasi teemasta. Esimerkiksi normaalilevyisessä teemassa 1200px leveä banneri on ihan hyvä, mutta yksipalstaisessa kuvan on oltava reilusti leveämpi. Kuvat myös skaalautuvat lukijan käyttämän laitteen mukaan. 🙂 

 2. Hei! Vaikka tämä onkin vanha postaus, niin ehkä joku osaisi auttaa? Olen uusi täällä enkä osaa ottaa noita sivupalkin asetuksia esille, vaikka olen muka laittanut ne niin ne eivät näy? 😀 Kiitos avusta jo etukäteen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *