Blogisi ulkoasu ja asetukset – tee näin

Toimitus

HUOM! Blogin ulkoasun ja sivupalkin muutosten päivittymisessä on tällä hetkellä pientä viivettä. Odotathan siis hetken, jos vaikuttaa siltä että muokkauksesi eivät ole päivittyneet.

Blogin pääkuva

Hyvät uutiset: kenenkään banneri eli blogin pääkuva eli header ei ole kadonnut. Huonot uutiset: kuvia on pari kertaa yritetty ajaa saitille, mutta ne eivät siitä huolimatta ole päivittyneet. Proaktiivinen ehdotus niille jotka eivät halua odottaa: jos sinulla on blogisi pääkuva itselläsi tallessa, voit hyvin käydä päivittämässä sen blogiisi itse. Pahoittelemme ylimääräistä vaivaa!

Blogin fontit, taustakuvat ja värit

Lilyn kaikki materiaali siirrettiin vanhalta alustalta uudelle. Käytännössä kävi mahdottomaksi kopioida vanhoja tyyliasetuksia uuteen, vaikka testatessa tämä näyttikin onnistuvan. Tämän vuoksi sinun on käytävä valitsemassa blogiisi mieleisesi fontit sekä mahdolliset taustavärit ja taustakuvat uudelleen.

Banneria, fontteja, taustaväriä jne. pääset muokkaamaan kun klikkaat (kirjautuneena) omassa blogissasi sivupalkin linkkiä Blogin teema.

Sosiaalisen median widgetit

EDIT 23.5. klo 12.45: Sosiaalisen median widgetit ovat uudessa Lilyssä erilaiset kuin ennen. Sen vuoksi ne pitää hakea Sivupalkin sovelluksista uudelleen. Tällä hetkellä saat Lilyn kautta linkit näkyviin tekstimuodossa. Jos haluat tehdä widgeteistä omanlaisia, sekin on mahdollista – esimerkiksi monilla esillä olleen oman blogin Facebook-widgetin voi käydä hakemassa Facebookista ja postata avoimeen tekstikenttään ihan kuten ennenkin.

Omat tägit eivät ole vielä käytössä

Omat tägit eivät vielä näy blogin sivupalkissa. Syytä tutkitaan ja ne tekevä paluun heti kun mahdollista.

Tökkiikö sivupalkin päivitys?

Osalla ihmisistä on ollut ongelmia sivupalkkien tietojen päivittämisessä. Ongelmaan on löytynyt ainakin yksi syy: profiilikuva. Kokeile tätä: poista profiilikuva, tee muut sivupalkin muokkaukset ja tuo profiilikuva uudelleen esiin. Sivupalkkien sisältöä hallitaan Sivupalkin sovelluksista

Oman blogin kuvaus

Oman blogin kuvaus ei ole päivittynyt automaattisesti kaikilla. Hae kuvaus näkyville sivupalkkiin uudestaan. Voit tuoda blogiisi Sivupalkin sovelluksista tekstimuotoisen blogin esittelyn tai kirjoittajan kuvauksen, johon voit liittää myös kuvan (ks seuraava kohta).

Miten saan profiilikuvan näkyviin blogiini?

Lataa uusi kuva:

Hallinta > Käyttäjäprofiilin alla linkki Näytä julkinen käyttäjäprofiili > Muokkaa käyttäjäprofiilin tietoja.

Tuo kuva näkyviin blogissa:
Blogn sivupalkissa Sivupalkin sovellukset > valitse vasemmasta alasvetovalikosta Kirjoittajan esittely -sovellus (ellei se ole jo valmiina widget-listassasi oikealla) ja paina lisää widget.
Kun widget ilmestyy oikealle listaukseen, klikkaa se aktiiviseksi laittamalla rasti otsikon eteen. Tarkista, että checkbox ”näytä kuva” on valittuna.
Voit halutessasi kirjoittaa esittelylle otsikon ja raahata esittelywidgetin sille kohdalle sivupalkissa kuin haluat.
Tallenna muutokset vasemmalla olevan alasvetovalikon alapuolelta.
Muutoksissa on pieni viive, joten älä hätäänny, vaikka kuva ei tule heti esille.
Kuva laitetaan käyttäjäprofiiliin näin: Hallinta > Julkinen profiili -osio ja sieltä Muokkaa julkista profiilia -linkki.

HUOM! Blogin ulkoasun ja sivupalkin muutosten päivittymisessä on tällä hetkellä pientä viivettä. Odotathan siis hetken, jos vaikuttaa siltä että muokkauksesi eivät ole päivittyneet.

 

Kommentit

miz
miz

Moi! Miksei enää komentteja saa poistaa. Joku taas tullu laittamaan ilkeää komenttia minulle ja aikasemmin pystyin sen poistamaan, mutta ei enää. 

Toimitus
Toimitus

Moi, kommenttien poisto suoraan kommentista on tulossa. Tällä välin pääset poistamaan kommentin tätä reittiä: Hallinta - klikkaa oma blogi - Kommentit-välilehti - klikkaa poistettavan kommentin kohdalla poista.

Anni G
Live a Little

Onko blogia mahdollista "piilottaa"? Haluaisin vanhan blogini piiloon mutta en löytänyt kuin poista blogi nappulan...eli pitääkö nyt itse copypasteta vaan kaikki tekstit ja sitten poistaa blogi?

Toimitus
Toimitus

Lilyssä blogia ei ainakaan toistaikseksi voi piilottaa. Toki se ei nouse esille etusivulla tai kategoriasivuilla, jos et vain postaa blogissa - Google ja Lilyn haku (tulossa) blogin kyllä löytävät.

 

Anni G
Live a Little

Valitetavasti se vain näyttää menevän niin että kun nimeäni klikkaa ohjaa se automaattisesti tuohon vanhempaan blogiin eli taitaa vaan jäädä vaihtoehdoksi poistaa se :( Vai voinko jotenkin määritellä kumpaan blogiin nimen klikkaaminen johtaa?

 

Essi Juulia
kissa vieköön

Kommenttini aikaisempaan postaukseenne eivät näy! Tämä on tällainen testikokeilu, toivottavasti tämä näkyy eikä katoa bittiavaruuteen!

Essi Juulia
kissa vieköön

Anteeksi spämmäys, nyt näkyy kaikki ok. Mikälie paniikki iski, haha :--D

jjonaa

hmp, kokeilin uusiksi tuota käyttäjäprofiili hommaa mutta samaa tekstiä jankuttaa mitä vain yritän tehdä sivupalkille.

Eli tulee teksti punaisella, 6xThe file used in the Kuva field may not be referenced.

No ehkä se siitä sitten :D

tiiti
ite puin

Onko sulla sivupalkissa kuvalista-widget ja siinä 6 kuvaa? Klikaaa se kuvalista auki (sivupalkin sovellusten hallinnaasta), poista siitä kuvat, ja tallenna. Kokeile sen jälkeen uudestaan.

jjonaa

Kiitti vinkistä! kokeillaan!

Oon kyllä niin amatööri tämmösten kanssa. :D

Eerika
Bättre liv

Mulla oli ihan sama bugi, mutta en vaan millään haluaisi poistaa kaikkia kuviani kun olen lisäillyt niitä pikkuhiljaa eivätkä taida olla samassa paikassa tallessa takaisin laitettaviksi :( Fiksaantuiskohan tää jos odottais riittävän pitkään?

annam_
anna k.

Mulla on sama juttu kuin jjonaalla, vaikka tein kuten ohjeissa neuvottiin. Kirjoittajan esittely widgettiä ei siis saa lisättyä listaukseen oikealle.

annam_
anna k.

tiitin neuvoa noudattamalla sain kirjoittajan esittelyn lisättyä! Tosin käyttäjänimeni on yhdessä pötkössä käyttäjäkuvauksen kanssa ja profiilikuva älyttömän pieni, mutta ilmeisesti tätä ongelmaa on muillakin?

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa, ja suurkiitos Tiiti-tutor! Tuo pötkö korjataan.

tiiti
ite puin

Nyt voinkin testata, kuinka monta kertaa yksi ihminen voi tykätä samasta kommentista :D

jjonaa

tiitin neuvo testattu ja toimi täälläkin! Kiitos hänelle. 

Ei vielä päivittynyt sivupalkki mutta punaisen tekstin sijaan tuli ihan kivan vihreä teksti ja luki että tallennukset onnistu:)

Toimitus
Toimitus

Huippua, että onnistui. Tiiti rules!

zzoniaful

Hei!

Ongelmani on seuraava eli kun yritän julkaista postauksen, niin aina tulee tuo sama ilmoitus, että "comment on pakollinen kenttä" siis mikä menee väärin?

Toimitus
Toimitus

Moi, pystytkö kokeilemaan eri selaimella? Tuollainen ilmoitus tuli joskus Lilyn vanhalla alustalla ja poistui, kun teki homman eri selaimella tai vähän ajan päästä.

gingermint
Hyppynaru solmussa

Teksti ei postauksissa keskity vaan kulkee vasenta reunaa pitkin, vaikka luonnoksissa olen tekstit laittanut kekitetysti ja siellä se toimii.

Toimitus
Toimitus

Moi, tämä onkin meidän listoilla. Kiitos ilmoituksesta!

Ride or die

Yritin postata, mutta edelleenkin kun laitan oikean ajan, tulee siihen valitus että aika on mennyt jo, enkä saa laitettua uutta aikaa, vaan ku laitan esim. 18:32, niin 32:n paikalle tulee joku mu luku! Auttakaa, en kestä enää

Toimitus
Toimitus

Yritätkö siis ajastaa jutun livettymään myöhemmin? Silloin käytetään tuota aikalaatikkoa. Jos taas haluat julkaista jutun saman tien, paina vain julkaise, äläkä laita aikaa ollenkaan. Auttaako tämä?

Ride or die

kokeilen, kiitos jo etukäteen :)

Ride or die

Se toimi, kiitos tuhannesti :)

Uuden elämän arvoitus

Itseäni on vaivannut uudistuksesta alkaen eräs erittäin ärsyttävä ongelma. Joka kerta, kun yritän kirjautua Lilyyn, herjaa se virheellistä salasanaa. Salasana on taatusti oikein ja vaihdettu sata kertaa, mutta joka kerta sama ongelma. Ongelma ei ole siis kiinni virheellisestä salasanasta tai käyttäjätunnuksesta. Toivottavasti asiaan saisi parannusta!

Toimitus
Toimitus

Moi, kirjaudutko käyttäjätunnuksella vai meiliosoitteella? Jälkimmäisessä on ongelmia. Otatko aina kertakäyttöisen salasanan vai miten toimit? Jos haluat kertoa tarkemmin, laita meiliä lily at a-lehdet.fi - mitä yksityiskohtaisemmin tiedämme, sitä helpompi on päästä ongelman jäljille.

Uuden elämän arvoitus

Vastaan vielä tähän :) Meiliosoitteella kirjaudun. Onko asia kuitenkin korjaantumassa, sillä jaksan kyllä hetken elää tämän asian kanssa? :) Tilaan sähköpostiin linkin kohdasta "unohtuiko salasana". Sillä olen nyt toistaiseksi päässyt kirjautumaan. Täytyy kokeilla kirjautumista myös tuolla käyttäjätunnuksella.

Toimitus
Toimitus

Kiitos raportoinnista! Otamme pädit käteen ja tutkimme asiaa.

Toimitus
Toimitus

Jes, tutkintaan menee.

Toimitus
Toimitus

Jee - ja oh dear. Kiitos raportoinnista!

Aino S

Hei! Ainakaan minulla ei toimi vieläkään tuo widgettien järjestyksen muuttaminen numeroiden avulla. Voiko järjestystä muutta jotenkin muutenkin?

Toimitus
Toimitus

Hei Aino! Koita tehhdä niin, että poistat ensin kaikki widgetit ja aloitat muokkauksen alusta, auttaisiko se?

Kolmelta kantilta

Moi! Onko arvioita, että kauanko näiden ongelmien fiksaus kestää. En saa millään laitteella (ipadilla tai pcllä) valittua postaukseen kategorioita, eli ei onnistu koko kirjoittaminen. Vaan taisipa tätä ongelmaa olla muillakin?

Toimitus
Toimitus

Moi! En ole kuullut, että ei pystyisi valitsemaan mitään kategoriaa, kiitos tästä ilmoituksesta. Pystytkö tekemään postauksen koneella eri selaimella? Se voi auttaa.

Jotkin ongelmat on suhteellisen helppo jäljittää ja nopea korjata, mutta esimerkiksi tuosta kategorianvalinnasta en valitettavasti osaa sanoa. Itsemme toistamisen uhallakin joutuu sanomaan, että mahdollisimman pian - fiksaamme koko ajan. Toivottavasti selaimen vaihto auttaa ja jaksat vielä tovin!

Kolmelta kantilta

Hei!  Chromella homma onnistui, kiitos! Safarilla tai Firefoxilla ei toimi tänäänkään :/

LinaS
iivents

Heipsan, mites noi aiemmin postatut kuvat ja niiden nimet vs kuvanimi, jonka on kuvaa postatessa kirjoittanut. Ennen ei itse tiedoston nimi näkynyt, vaan pystyi kirjoittamaan kuvaavan tekstin. Olivat ainakin meikällä hävinneet? Onko tulossa bittiavaruudesta back?

Ja toinen oli noihin YouTube videoihin liittyvä - ovatko kaikki videolinkit nyt vain linkkirimpsuja - eli pitäisi käydä kaikki läpi ja muuttaa? Onneksi en ole montaa videota postannut, mutta muutama näytti olevan myös aika amatöörimäisesti linkkihirvityksenä.

Kiitti jeesistä jo etukäteen! :)

Toimitus
Toimitus

Moi LinaS, noita kuvan nimiä tutkitaan - niistä on jo pari ihmistä raportoinut. YouTube-postaamisen pitäis nyt toimia, mutta mepä vielä tarkistetaan asiaa ja palataan tähän!

LinaS
iivents

Kiitokset! Tuleeko muuten näistä ilmoitukset johonkin alasivuun - ei keskustelujen perusteella enää ilmoitukset kohtaan. Vai pitääkö vain muistaa missä on käynyt "huutelemassa". ;)

Toimitus
Toimitus

Tarkoitatko siis ilmoitusta siitä, että joku kommentoi kommenttiasi? Tulee jatkossa, jäljitämme parhaillaan syytä.

annakarin
Anna Karin

Onko nuo postauksen tägit nyt lopullisesti tuollaisena allekkain olevana pötkönä blogitekstin lopussa? Saako sitä mitenkään muutettua asetuksista, jos näin on? Mä en tiedä oonko ainoa jota tuo häiritsee, mutta musta se on jotenkin tönkön näköinen. :-D

Toimitus
Toimitus

Noups, ei ole pysyvä ominaisuus, vaan tägipilven paluuta odottelemme.

Tommi K
Isyyspakkaus

Automaattinen tallennus draftiksi..? Menetin yhden tekstin eilen.

Toimitus
Toimitus

Tarkoitus olisi!

Ride or die

Vaivaa iha kauheesti kun vanhassa lilyssä laitettiin postauksiin jutut tunnisteita, ja nyt ne ei näy

enää missään   :( miten ne sais takasin?

Toimitus
Toimitus

Ovat tulossa takaisin, Parvati112!

isijatytot

Hei,

täällä ollaan! :) Eli uusi blogikirjoittaja ilmoittautuu. Muuten sujui rekisteröinti ja mielestäni ensimmäinen postauskin vallan mainiosti, blogin yläbannerin kuvan sain lisättyä ym.

Sivupalkkia en kuitenkaan saa toimimaan, yritin tässä annettua vinkkiä poistaa profiilikuva ja sitten tallentaa muutoksia, mutta tuloksetta. Mitäköhän mahdan tehdä väärin? "Sivupalkin sovellukset" näyttää kyllä valitut kentät (2 x vapaa kenttä, instagram ja uusimmat postaukset), mutta sivupalkkini huutaa tyhjyyttään.

Kiitos jo etukäteen avusta!

Terveisin,
Matti Airola
@isijatytot

isijatytot

Unohtakaa kaikki mitä kirjoitin ;) ...en siis ollut laittanut päälle näitä sovelluksia! Nyt toimii! Mutta saako sivupalkin valikkoa (blogin etusivu, vieraskirja, jne) muokattua jossain vai onko se aina vakio?

- Matti Airola
@isijatytot

CRISTA REPO
CR

Hei,

En saa julkaistua ensimmäistä/uutta blogi postausta.

Alusta vain herjaa, että 'kommentti on pakollinen ' :(

Olen kokeillut Chromella ja safarilla eikä onnistu ...

CRISTA REPO
CR

Aah nyt onnistui! :) Blogi postausta ei näköjään saanut julkaistua esikatselu tilassa, mutta sai julkaistua luonnos tilassa

Kommentoi