Blogisi ulkoasu ja asetukset – tee näin

HUOM! Blogin ulkoasun ja sivupalkin muutosten päivittymisessä on tällä hetkellä pientä viivettä. Odotathan siis hetken, jos vaikuttaa siltä että muokkauksesi eivät ole päivittyneet.

Blogin pääkuva

Hyvät uutiset: kenenkään banneri eli blogin pääkuva eli header ei ole kadonnut. Huonot uutiset: kuvia on pari kertaa yritetty ajaa saitille, mutta ne eivät siitä huolimatta ole päivittyneet. Proaktiivinen ehdotus niille jotka eivät halua odottaa: jos sinulla on blogisi pääkuva itselläsi tallessa, voit hyvin käydä päivittämässä sen blogiisi itse. Pahoittelemme ylimääräistä vaivaa!

Blogin fontit, taustakuvat ja värit

Lilyn kaikki materiaali siirrettiin vanhalta alustalta uudelle. Käytännössä kävi mahdottomaksi kopioida vanhoja tyyliasetuksia uuteen, vaikka testatessa tämä näyttikin onnistuvan. Tämän vuoksi sinun on käytävä valitsemassa blogiisi mieleisesi fontit sekä mahdolliset taustavärit ja taustakuvat uudelleen.

Banneria, fontteja, taustaväriä jne. pääset muokkaamaan kun klikkaat (kirjautuneena) omassa blogissasi sivupalkin linkkiä Blogin teema.

Sosiaalisen median widgetit

EDIT 23.5. klo 12.45: Sosiaalisen median widgetit ovat uudessa Lilyssä erilaiset kuin ennen. Sen vuoksi ne pitää hakea Sivupalkin sovelluksista uudelleen. Tällä hetkellä saat Lilyn kautta linkit näkyviin tekstimuodossa. Jos haluat tehdä widgeteistä omanlaisia, sekin on mahdollista – esimerkiksi monilla esillä olleen oman blogin Facebook-widgetin voi käydä hakemassa Facebookista ja postata avoimeen tekstikenttään ihan kuten ennenkin.

Omat tägit eivät ole vielä käytössä

Omat tägit eivät vielä näy blogin sivupalkissa. Syytä tutkitaan ja ne tekevä paluun heti kun mahdollista.

Tökkiikö sivupalkin päivitys?

Osalla ihmisistä on ollut ongelmia sivupalkkien tietojen päivittämisessä. Ongelmaan on löytynyt ainakin yksi syy: profiilikuva. Kokeile tätä: poista profiilikuva, tee muut sivupalkin muokkaukset ja tuo profiilikuva uudelleen esiin. Sivupalkkien sisältöä hallitaan Sivupalkin sovelluksista

Oman blogin kuvaus

Oman blogin kuvaus ei ole päivittynyt automaattisesti kaikilla. Hae kuvaus näkyville sivupalkkiin uudestaan. Voit tuoda blogiisi Sivupalkin sovelluksista tekstimuotoisen blogin esittelyn tai kirjoittajan kuvauksen, johon voit liittää myös kuvan (ks seuraava kohta).

Miten saan profiilikuvan näkyviin blogiini?

Lataa uusi kuva:

Hallinta > Käyttäjäprofiilin alla linkki Näytä julkinen käyttäjäprofiili > Muokkaa käyttäjäprofiilin tietoja.

Tuo kuva näkyviin blogissa:
Blogn sivupalkissa Sivupalkin sovellukset > valitse vasemmasta alasvetovalikosta Kirjoittajan esittely -sovellus (ellei se ole jo valmiina widget-listassasi oikealla) ja paina lisää widget.
Kun widget ilmestyy oikealle listaukseen, klikkaa se aktiiviseksi laittamalla rasti otsikon eteen. Tarkista, että checkbox ”näytä kuva” on valittuna.
Voit halutessasi kirjoittaa esittelylle otsikon ja raahata esittelywidgetin sille kohdalle sivupalkissa kuin haluat.
Tallenna muutokset vasemmalla olevan alasvetovalikon alapuolelta.
Muutoksissa on pieni viive, joten älä hätäänny, vaikka kuva ei tule heti esille.
Kuva laitetaan käyttäjäprofiiliin näin: Hallinta > Julkinen profiili -osio ja sieltä Muokkaa julkista profiilia -linkki.

HUOM! Blogin ulkoasun ja sivupalkin muutosten päivittymisessä on tällä hetkellä pientä viivettä. Odotathan siis hetken, jos vaikuttaa siltä että muokkauksesi eivät ole päivittyneet.

 

Kommentit (50)
 1. CRISTA REPO
  16.2.2016, 16:24

  Aah nyt onnistui! 🙂 Blogi postausta ei näköjään saanut julkaistua esikatselu tilassa, mutta sai julkaistua luonnos tilassa

 2. CRISTA REPO
  16.2.2016, 16:19

  Hei,

  En saa julkaistua ensimmäistä/uutta blogi postausta.

  Alusta vain herjaa, että ’kommentti on pakollinen ’ 🙁

  Olen kokeillut Chromella ja safarilla eikä onnistu …

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *