Bridget Jones’s Baby, kyllä, se ON hyvä

Toimitus

Kolmatta Bridget Jones -elokuvaa on odotettu yli kymmenen vuotta. Bridget Jones’s Baby tarjoaa naurua ja nostalgiaa. Tässä saattaa olla vuoden paras romanttinen komedia.


Alkuperäisten kahden elokuvan jälkeen Bridget-tarina haarautuu kahteen suuntaan. Toiseen suuntaan vie vuonna 2013 julkaistu Mad about the boy -kirja, joka jatkaa kirjojen tarinaa. Se kertoo Bridgetin elämästä kahden lapsen yksinhuoltajana. Tämä uutuuselokuva ei perustu kirjaan (vaan päinvastoin, pian julkaistaan kirja, joka ilmeisesti perustuu leffaan), vaan kertoo ajasta, kun Bridget on sinkku ja huomaa olevansa raskaana. Elokuvasta on vaikea kertoa paljastamatta juonenkäänteistä, mutta älä huoli, jännitys säilyy, emme kerro tässä jutussa liikaa juonesta.

 

5 + 1 syytä rakastaa Bridget Jones’s Baby -elokuvaa (ja yksi asia, joka oli tosi huono)
 

  1. Elokuva on loistava romanttinen komedia. Leffassa on sopiva rytmi, tarinan kaari toimii ja koko juonen jännite pysyy hienosti elokuvan loppuun asti.
  2. Bridget on tuttu ”meidän Bridg”. Elokuvassa on tuttu kotoisa nuhruisuus, utuinen tunnelma, haalea värimaailma. Bridget Jones (Renée Zellweger) ei ole liian stailattu, vaan on yhä symppiksen nuhruinen nyppimättä jääneine kulmakarvoineen ja huonosti istuvine neuleineen.
  3. Nauruterapia on taattu. Elokuvassa on odotettuja Bridget Jones megamoka -tilanteita, jotka saavat nauramaan ääneen. Dialogissa on kirjoista tuttua kielellistä kikkailua, joka saa hykertelemään. Uskomme, että se on sen ansiota, että yksi käsikirjoittajista oli kirjasarjan luoja Helen Fielding.
  4. Mahtavat musat. Tarinaa tahdittavat tutut biisit, jotka vahvistavat nostalgista tunnetta. Kuka meistä ei ole joskus tanssinut yksin kotona viinilasi kädessään voimabiisinsä tahdissa huulisynkaten? Vaikka se olisi Cypress Hilliä?
  5. Tuttuus. Elokuvassa viitataan jatkuvasti menneisiin (joten edellisten osien tunteminen on välttämätöntä elokuvanautinnolle) ja mukana on Bridgetin perhe ja ystäväpiiri. Kuinka nostalgista! Bridgetin ystävät ovat sivuosassa, mutta olemassa ja paikalla tärkeintä hetkinä. Koko elokuvasarja nojaa vahvasti Bridgetin miehenmetsästykselle, mutta tärkeä teema on myös ystävyys. Heihin voi nojata aina kun on tarvis. Ainoa, joka puuttuu leffasta, on Daniel Cleaver (Hugh Grant), mutta me olimmekin aina enemmän Marc Darcyn puolella…
     

+ Uudet hahmot ovat loistavia. Bridgetin elämään on tullut ystäväksi ja työkaveriksi Miranda (Sarah Solemani) joka on hauska ja tarpeellinen hahmo, jolle on jaettu osa Bridgetille tyypillisestä kohelluskomiikasta. Miranda vahvistaa sen minkä tiesimme, eli että Bridget on yhä hyvä tyyppi, joka ystävystyy helposti kivojen ihmisten kanssa. Emma Thompson on aivan loistava Bridgetin nuivana mutta lämpimänä lääkärinä.
 


Ja mikä ei sitten niin toiminut... Pakko sanoa, että Bridgetin rakkaussuhteista puuttui se kipinöivin kemia. Hän tuntuu ajautuvan tilanteisiin pohtimatta sen suuremmin, mikä on tunne taustalla tai haluaako hän miehen oikeasti. Katsoja on täysin Bridgetin puolella, mutta keskinäinen kipinä Bridgetin ja keskiössä olevien miesten välillä tuntuu hukkuneen matkalla.

Psst! Mitä mieltä olit elokuvan loppuratkaisusta? Elokuvaan kuvattiin kolme erilaista loppua. Lopullinen valinta pidettiin salassa aivan ensi-iltaan saakka, jopa elokuvan näyttelijöiltä. Kiinnostavaa!
 

Bridget Jones's Baby elokuvateattereissa huomenna 16.9.

Teksti: Anna Karhunen, jonka mielestä matka sairaalaan -kohtaus oli ehkä yksi hauskimmista matka sairaalaan -kohtauksista kautta leffahistorian Kuvat: Universal Pictures

 

Kommentit

Mulla oli vähän huonot ennakkoluulot tästä mutta siis niin ihana, täydellinen tyttöjen ilta-elokuva! Nauroin ja melkein itkin ja nautin niin paljon! Loppuratkaisu oli ehkä ihan hitusen ennalta arvattavissa mutta kyllä se jotenkin kruunasi leffan ja leffa-trilogian hyvin. 

Toimitus
Toimitus

Sama fiilis!

Tahiti

Ennakkoluulot elokuvasta karisivat heti leffan alussa, aivan huippu elokuva oli ja tuli montaa kertaa naurettua ääneen! Ihana Bridget! :)

Toimitus
Toimitus

Kyllä, tästä elokuvasta tuli hyvä mieli :)

Yhdyn joukkoon, mullakin oli tästä alunperin aika suuretkin ennakkoluulot, jotenkin pelkäsin pahinta, mutta heti ensiminuutilta oli selvää, että leffa on HUIPPU. En muista milloin olisin nauranut näin paljon - ja välillä vähän pillahtanut itkuunkin. Oli myös todella hieno elämys kokea miten koko valtava leffasalillinen ihmisiä nauroi yhdessä, täydestä sydämestään, samoille jutuille! Sellaista en ole kokenut pitkään aikaa. Loppuratkaisulle täydet pisteet. <3

Hannaaa (Ei varmistettu)

Eniten häiritseee Reneen muuttunut ulkonäkö - kiitos kauneusleikkaukset! :(

Vierailija (Ei varmistettu)

Mietin ensin samaa mutta ei ollut ollenkaan niin muuttunut kuin silloin julkaistuista kuvista sai käsityksen.

tiptopnippanappa
Exlibris

Oih, pakko nähdä. Odottanut kyseistä kolmososaa, todella kauan <3

Sanph
Sanph

Kävin katsomassa elokuvan eilen ja voi, kuinka hyvä se olikaan ennakkoluuloistani huolimatta. Ja mikä fiilis, kun leffasalillinen porukkaa nauroi sydämensä kyllyydestä!

Aiheet oli välillä ehkä liiankin lähellä vasta eronneen sydäntä, mutta silti leffasta lähtiessä olo oli iloinen ja seesteinen. Sellainen hyvä fiilis, mitä harva leffa jättää jälkeensä :)

Kommentoi