Chanelin mallit marssivat naisten oikeuksien puolesta

17_chanel_catwalk.jpg

Pariisin muotiviikot päättyvät virallisesti tänään, mutta tapahtuman varsinaisesta loppuhuipennuksesta vastasi eilen Chanel. Legendaarisen muotitalon kevätnäytöksen päätti naisten oikeuksia puolustava mielenosoitus. Vogue raportoi tunnelmia paikan päältä.

Chanel panee tunnetusti rahaa näytöksiinsä – takavuosina muotitalo esimerkiksi rakensi näytöslavasteekseen oikean jäävuoren. Nyt Grand Palais’ta halkoi Boulevard Chanel, eli täysimittainen kopio pariisilaiskadusta, ja muotinäytös huipentui Cara Delevingnen ja Gisele Bündchenin johtaman malliarmeijan mielenosoitukseen. Naiset ensin” ja Ole oma stailistisi”,  huusivat kyltit ja megafonit, kun mallit valtasivat Chanel-kadun ja muotiviikkovieraat pääsivät nauttimaan pariisilaisten arkeen kuuluvasta mielenosoitustunnelmasta.

Idea naisten oikeuksia puolustavaan mielenilmaukseen syntyi paitsi Coco Chanelin vallankumouksellisesta muotifilosofiasta, mutta myös Karl Lagerfeldin äidin innoituksesta.

Äitini oli feministi, ja minut on kasvatettu siitä lähtökohdasta. Halusin järjestää mielenilmauksen asian puolesta, johon itsekin uskon”, suunnittelija kertoi Style.comille. Niin sitä pitää, Karl.

Kurkkaa myös Voguen sivuilta, miltä Chanelin tuore kevätkokoelma näytti.

Teksti: Laura Paananen, joka on sitä mieltä, että muotimaailma olisi kyllä monin kerroin tylsempi ilman Karl Lagerfeldia

Lähde: Vogue UK

Kuva: All Over Press

Kommentit (1)
  1. Mä yhdyn monien nettikirjoittelijoiden kriittiseen kuoroon: mun mielestä tää lavastettu mielenosoitus oli jotenkin tosi nolo. Feminismin nimissä on karua marssittaa lavalle pääasiassa valkoihoisia laihoja malleja, ja Lagerfeld on ihan liian monta kertaa päästellyt suustaan naisvihamielisiä älyttömyyksiä ollakseen millään lailla uskottava feminismin äänitorvi. Moni noista iskulauseista ei edes tarkoita mitään. Lisäksi voisi väittää, että muoti perustuu ekslusiivisuuteen; siihen, että yksillä on ja muilla ei ole. Ja sitten vielä Hong Kong. En tykännyt.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *