Claudia Cifun blogi vie Voguen kuvauksiin ja Marc Jacobsin työhuoneelle

Toimitus

Tervetuloa New Yorkin muotiviikkojen pukuhuoneisiin ja Voguen kuvausten vaaterekkien ääreen! Muotitoimittaja-stailisti Claudia Cifu bloggaa Lilyssä elokuun ajan.

Luvassa on tuokiokuvia newyorkilaisen stailistin työpäivistä, piipahduksia kaupungin kiinnostavimmissa putiikeissa ja ravintoloissa - ja tietysti Claudian omia päivän asuja.

Suomessa Claudia on tehnyt muotitoimittajan ja stailistin töitä useille lehdille, kuten Trendille ja Imagelle. Nyt hän asuu Brooklynissä ja käy töissä Manhattanilla.

Mitä töitä teet juuri nyt?

- Assailen kovia stailistikonkareita kuten Venetia Scottia, Kathryn Nealea ja Deborah Watsonia. Stailaan myös omia muotijuttuja ja look bookeja ja teen e-commerce/still life stailauksia. Väliin mahtuu aina myös artsumpia projekteja.

Asteikolla 1-10, kuinka paljon New Yorkin muotimaailmassa vaaditaan teräviä kyynärpäitä?

- Ennen kaikkea tarvitaan kärsivällisyyttä, stressinsietokykyä ja ihmissuhdepsyklogiaa. Ihmiset testaavat jatkuvasti toistensa rajoja. Järkevä, itsevarma ja rauhallinen asenne ja taito osata sanoa tarvittaessa ei auttaa saamaan kunnioitusta. Täytyy olla selvää, mitä sietää ja mitä ei. Silloin työskentely on mutkatonta eikä kyynärpäitä tarvitse käyttää.

Töistä puheenollen, tapasit alkukesällä Voguen legendaarisen päätoimittajan Anna Wintourin. Millainen hän oli?

- Siro ja erittäin kaunis nainen. Hyvin karismaattinen ja elegantti. Hänellä on mielestäni miellyttävä ja jotenkin rauhoittava, seesteinen ääni. Hän katsoi koko ajan silmiin.

Jos on nähnyt elokuvan Paholainen pukeutuu Pradaan, tietää, millainen Anna Wintourin toimisto on. Se on Condé Nastin 16:nnessa kerroksessa, suuret lasiovet, erittäin tilava ja valoisa, ja keskellä huonetta ovat Anna ja hänen työpöytänsä.

Mitä sinulla oli päällä?

- Lempikaupastani Opening Ceremonysta hankittu B. Boy Band of Outsidersin pastellinsininen 50-luvun henkinen mekko ja 3.1. Phillip Limin nudet korot.

Mikä on kiinnostavinta syksyn 2012 muodissa?

- Miu Miun -70-luvun housupuvut ja Pradan paljetein koristellut bolerotakit ja hameet. Muun muassa Pradan ja Dries Van Notenin näytöksissä pidin kovasti hameiden, mekkojen ja tunikoiden yhdistelystä housuihin. Proenza Schouler on myös yksi ikisuosikeistani, tällä kertaa ihastuin punottuihin nahkahameisiin ja puseroihin, etnisisiin aasialaishenkisiin printteihin ja Drive-elovan henkisiin tikattuihin silkkipusakoihin.

Mitä blogeja luet?

- Seuraan päivittäin Vogue.comin ja T-Magazinen blogeja, miesten muotiin keskittyvää Higsnobietyä, The Selbyä ja The Coveteuria, jotka ovat sisustusblogeja ja musiikkiblogeista The Faderia. Suosikkinaisbloggaajani ovat Garance Dore ja Jayne Min. Ihania naisia, jotka kirjoittavat muodista fiksusti ja mielenkiintoisesti.

Mitä teit eilen kello 20?

-Päätimme pitkän vintagevaatteiden shoppailupäivän syömällä pienessä meksikolaisessa Cochinita-ravintolassa kotini lähellä: kalatacoja ja kilo guacamolea.

 

Lisää Claudiasta ja hänen työstään voit lukea täällä. Ryhdy palstan seuraajaksi ja sukella New Yorkin muotimaailmaan!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.