Darraa ei ole pakko kärsiä

Toimitus

 

Tarjoiluehdotus darrareseptiini.

Olen naurettava detox-hippi. Tein kehostani koekaniinin ja aloin napsia krapulaa vähentäviä aineita kesäkuun alussa. Minkäs voit, kun tympäännyin kaljan ja viinin tuomaan nahkeaan oloon. Ystäväni hämmästelivät, tai oikeastaan ivasivat minua hörhöksi, mutta minä popsin kesäterassilla vaivihkaa tabuja farkuntaskustani.

Darrareseptini:

4 kapselia chlorellalevää.

3 kapselia Acetiumia pitkin iltaa.

1 tabletti C-vitamiinia

1 tabletti B-vitamiinia

Ehkä lasi himalajansuolavettä ennen nukkumaanmenoa.

Noin kirjoitettuna pillerimäärä näyttää aikamoiselta. Onhan se erikoista nauttia surutta etanolijuomia ja sitten hälventää luontaistuotteilla myrkyn vaikutuksia. En toki ole ainoa, joka tekee niin. Acetium on siis reseptivapaa vatsalääke, joilla monet vähentävät huonovointisuutta aiheuttavan asetaldehydin vaikutusta, ja chlorella on aasialaistenkin suosima maksan auttaja. Tai ehkä kaikki nämä tabut ovat täyttä lumetta.

 

En ole ainoa darravihaaja. Krapula on kansantaloudellinen vakava asia, josta yritetään kaikin keinoin päästä eroon. Alkoholin kuvat piilotetaan kaduilta, pullojen hintaa korotetaan ja nesteet suljetaan kaupoissa lukkojen taakse aina silloin, kun suomalaiset haluaisivat viinaa nauttia. Kaikki tämä sen vuoksi, koska kansalaiset eivät osaa myrkyttää itseään niin hillitysti, että eläisivät ja työskentelisivät pidempään.

Jotain suloisen kotimaista on myös suhteessamme krapulaan: me valmistaudumme siihen järkevästi kuin vääjäämättä lähestyvään talveen. Elonrytmi tahditetaan darran mukaan: lomapäiviä säästetään juhlien jälkeen ja huonovointiseen oleskeluun varataan viihdykettä. Pitsafirmat tekevät parhaan tuloksen sunnuntaisin, joten ravintola-ala hyötyy darrasta.

 

Ystäväni sanoo, että krapula on kärsittävä, koska se on muistutus siitä, että on tehnyt jotain väärin. Kavahdan tuollaista kristillistä suhtautumista nautintoihin.

Sanonta itku pitkästä ilosta on hirvittävä. Se antaa ymmärtää, että järkevintä on himmailla ja tavoitella täysillä tylsyyttä.

Vaikka Suomessa yrittäisiin viritellä kieltolakeja, alkoholi ei ole selvästikään katoamassa. Kielto tuntuu vain lisäävän jännittävyyttä, kuten on käynyt tupakankin kohdalla (tai ainakin mun mutu sanoo niin).

Jos suomalaiset juovat, miksi heille ei voida opettaa darran kemiallista hallintaa? Näin voitaisiin vähentää darran työaikatuhoja ja saada maa uuteen nousuun.

 

Ai mitenkö darralääkkeet ovat tehonneet omalla kolmen kuukauden koejaksollani?

Ihan jees. Minulla ei ole ollut mainittavaa darraa, jos olen lääkinnyt itseäni. Pahan olon väreet ovat poissa, ja nukun paremmin.

En silti vieläkään usko täysillä lääkkeen voimaan vaan siihen, että tabuja popsiessani olen tullut tietoiseksi juomisen tapahtumasta. Juon baari-iltoina enemmän vettä, kittaan vähemmän kaljaa enkä tunne huonoa omaatuntoa, koska tiedän, että jaksan tehdä töitä seuraavana päivänä. Se on juhlimisen arvoinen muutos!

 

Lue Tero Kartastenpään aikaisempia kirjoituksia:

Vaatekaupat helvetistä

7 huonoa perustelua miksi sukupuolettomuus ei toimi

Sivistynyt bileröökaaja

Feministien hylkäämä mies

Kun dyykkari kinkun löysi

 

Seuraahttps://twitter.com/kartastenpaa

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Tosibilettäjä tietää kuulemma rajansa; tosi-tosibilettäjä tietää myös darran rajan. ;) 

Seregi
Sekaisin Seregistä

En tiedä, miksei Lilyssä kuvan lisääminen ei onnistu enää minulta, mutta sanotaan asia sitten verbaalisesti:

Ryyppäämällä lainataan onnellisuutta seuraavalta päivältä. Siksi tulee krapula/morkkis.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos krapulaa pitää lääkitä että jaksaa tehdä töitä seuraavana päivänä, ottaisin yhteyttä A-klinikkaan tai omalääkäriin.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ensimmäinen reaktioni tekstin luettuani oli jotakuinkin että "no mitä vittua minä just luin". Luin toisen kerran ja totesin että asun väärällä planeetalla... :D Jotenki tosi absurdi teksti. Siis oikeasti? Oikeasti oikeasti kirjoittaja on nappaillut lääkkeitä ettei tulis krapulaa?

Ei tullu mieleen juoda vähemmän?! :D Ai niin mutta hei, elämästä pitää nauttia. Ja ilman alkoholia elämästä nauttiminen on teeskentelyä. Unohdin!

One day

Pakko kommentoida, että toisten ei tarvitse juoda edes kovinkaan montaa ja juomisen tuntee silti seuraavana päivänä, esimerkiksi allekirjoittaneen ja tekstissäkin mainittujen useimpien aasialaisten... Itse olen vähentänyt alkoholin käyttöä erittäin tuntuvasti juuri tämän takia. Haluankin vain sanoa, että kaikki ei aina ole niin mustavalkoista :) Eli ei tarvitse olla mikään tapajuoppo, vaikka haluaakin darransa välttää ja juoda viininsä hyvällä mielin ilman niin suurta pelkoa seuraavasta päivästä.

Toki itseni kaltaiset ovat ehkä melko marginaalinen joukko, ja useilla se olo on niin hirveä, koska sitä juomaakin on varmasti kulunut. Mutta kommenttisi oli niin kärkäs, että oli nyt pakko älähtää...

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Niin, kokonaan juomattahan ei nyt missään tapauksessa voi olla! Koska elämästä nauttiminen ja viini ruoan kanssa on niin kamalan eri asia kuin vesi ja lallallaa.

Juu, itse en kestä varsinaisesti viinaa ollenkaan - muutama kulaus toisen laimeahkosta drinkistä riittää ja olen aivan kuollut seuraavana päivänä. Puhumattakaan shoteista tai kokonaisesta, edes yhdestä drinkistä. SIKSI EN JUO NIITÄ. Omg, olen silti elossa!

Kärkästä ehkä, mutta mua vaan jaksaa ihmetyttää vuodesta toiseen tämä alkoholikulttuuri. Ja se, että heti kun sitä yhtään menee kritisoimaan niin aikuisilla ihmisillä on kamala tarve yhtäkkiä hulluna puolustella omia sivistyneitä ruokaviinejään :D

senppo (Ei varmistettu)

Vaikutat vaan hemmetin ärsyttävältä "kärkkäine mielipiteinesi" ja urallasi johtavana absolutistina johtamalla kansaa läpi meren pakoon tappavaa ruttoa ja muuttamalla viinin vedeksi.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ok :D no en ole absolutistikaan kyllä. En vaan käsitä - jos on krapula, on mitä ilmeisemmin juonut joko liikaa tai sitten jotain itselle sopimatonta. Jos krapulan haluaa välttää niin ratkaisu on mielestä itsestäänselvä eli ei juo sitä mistä tulee paha olo. Jos väkisin pitää juua valkoviiniä vaikka tietää saavansa siitä migreenin niin se on vaan sitten voivoi.

aaaasss (Ei varmistettu)

Ei ole jutun kirjoittaja syönyt yhden yhtään lääkettä. Pelkästään vitamiinenejä, aminohappoja sekä merilevää.
Acetium on se joka sen asetaldehydin sitoo jolloin krapula pienenee huomattavasti.

Itse vedän Acetiumia pitkin iltaa ja ennen nukkumaanmenoa kalaöljytabletin sekä lasillisen vettä missä on apteekista saatavaa kuitujauhoa,.

FFFifi
Fitness Führer

Mä olen myös tämmöinen, joka saa krapulan yhdestä annoksesta. Olen saanut krapulan jopa puolikkaasta pullosta ykköstä :P Mutta mä en halua olla kokonaan juomatta. Mä tykkään juoda skumppaa, ja mä tykkään juoda kaljaa, ja mä tykkään myös olla vähän hiprakassa. En osaa nähdä tätä minään ongelmana, muuta kuin siltä osin, että pienikin annos aiheuttaa huonon olon.

Musta tämä on aika sama asia kuin se, että keliaakikko tykkää vaikka syödä pullaa, ja sitten syö sitä ja kärsii, ja toivoo, että asiaan olisi joku ratkaisu. No keliakia on ehkä vähän huono esimerkki, koska se suolinukka tuhoutuu jos syö gluteiinia kaiketi... Laktoosi-intoleranssi on ehkä parempi, kyllähän laktoosi-intolerantikoille myydään lääkettä, jota voi ottaa jos haluaa syödä vaikka tavallista jätskiä. Voi sitä laktoosi-intolerantikollekin sanoa, että pakkoko sitä on saada.

Se, että puhutaan alkoholista ei välttämättä tarkoita riippuvuutta tai ongelmakäyttöä. Ja jokainenhan ratkaisee itse, millaisena hyötyjen ja haittojen suhteen kokee.

heta margareta
Viinillä

Oon niin samaa mieltä! Mutta tohon lääkitsemiseen vielä, jengi juo ihan liian vähän vettä ylipäätään ja alkoholin kanssa. Jos tietää, että juo illalla alkoholia, kannattaa veden juominen aloittaa ajoissa päivällä, juoda vaikka kookosvettä lisäksi ja pitää kroppa nesteytettynä pitkin iltaa. Niin ja syödä kunnolla :)

20 vuotta raittiina (Ei varmistettu)

Uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Myös krapulalla. Itse join nuorena PALJON. Krapuloistakin tuli kärsittyä, mutta silti join. Sitten vähentelin juomista usean vuoden ajan. Parina viime kertana join vain 2 olutta, mutta sain niiden juomisista ihan hirveät olot! Jo illalla oksentelin ja oksentelua jatkui seuraavaan iltaan. Silloin päätin, että en tarvitse alkoholia mihinkään.

asdas (Ei varmistettu)

"En silti vieläkään usko täysillä lääkkeen voimaan vaan siihen, että tabuja popsiessani olen tullut tietoiseksi juomisen tapahtumasta. Juon baari-iltoina enemmän vettä, kittaan vähemmän kaljaa enkä tunne huonoa omaatuntoa, koska tiedän, että jaksan tehdä töitä seuraavana päivänä. Se on juhlimisen arvoinen muutos!"

Meniköhän kommentoijilla jotain nyt pahasti ohi? Lopussa kirjoittaja mainitsee, että suurin muutos on tapahtunut juomisen tiedostamisessa tabletteja ottamalla: juo vähemmän alkoholia ja enemmän vettä.

Ah (Ei varmistettu)

No ei nuo mitään lääkkeitä ole, paitsi en tunne tätä apteekin tuotetta. Chlorella on ravintoa. B ja C olisi luultavasti sulle hyvät joka päivä, tosin en tietenkään tiedä ravinnetasojasi.

Kommentoi