Darraa ei ole pakko kärsiä

 

darranaama_lily2.jpg

Tarjoiluehdotus darrareseptiini.

Olen naurettava detox-hippi. Tein kehostani koekaniinin ja aloin napsia krapulaa vähentäviä aineita kesäkuun alussa. Minkäs voit, kun tympäännyin kaljan ja viinin tuomaan nahkeaan oloon. Ystäväni hämmästelivät, tai oikeastaan ivasivat minua hörhöksi, mutta minä popsin kesäterassilla vaivihkaa tabuja farkuntaskustani.

Darrareseptini:

4 kapselia chlorellalevää.

3 kapselia Acetiumia pitkin iltaa.

1 tabletti C-vitamiinia

1 tabletti B-vitamiinia

Ehkä lasi himalajansuolavettä ennen nukkumaanmenoa.

Noin kirjoitettuna pillerimäärä näyttää aikamoiselta. Onhan se erikoista nauttia surutta etanolijuomia ja sitten hälventää luontaistuotteilla myrkyn vaikutuksia. En toki ole ainoa, joka tekee niin. Acetium on siis reseptivapaa vatsalääke, joilla monet vähentävät huonovointisuutta aiheuttavan asetaldehydin vaikutusta, ja chlorella on aasialaistenkin suosima maksan auttaja. Tai ehkä kaikki nämä tabut ovat täyttä lumetta.

 

En ole ainoa darravihaaja. Krapula on kansantaloudellinen vakava asia, josta yritetään kaikin keinoin päästä eroon. Alkoholin kuvat piilotetaan kaduilta, pullojen hintaa korotetaan ja nesteet suljetaan kaupoissa lukkojen taakse aina silloin, kun suomalaiset haluaisivat viinaa nauttia. Kaikki tämä sen vuoksi, koska kansalaiset eivät osaa myrkyttää itseään niin hillitysti, että eläisivät ja työskentelisivät pidempään.

Jotain suloisen kotimaista on myös suhteessamme krapulaan: me valmistaudumme siihen järkevästi kuin vääjäämättä lähestyvään talveen. Elonrytmi tahditetaan darran mukaan: lomapäiviä säästetään juhlien jälkeen ja huonovointiseen oleskeluun varataan viihdykettä. Pitsafirmat tekevät parhaan tuloksen sunnuntaisin, joten ravintola-ala hyötyy darrasta.

 

Ystäväni sanoo, että krapula on kärsittävä, koska se on muistutus siitä, että on tehnyt jotain väärin. Kavahdan tuollaista kristillistä suhtautumista nautintoihin.

Sanonta itku pitkästä ilosta on hirvittävä. Se antaa ymmärtää, että järkevintä on himmailla ja tavoitella täysillä tylsyyttä.

Vaikka Suomessa yrittäisiin viritellä kieltolakeja, alkoholi ei ole selvästikään katoamassa. Kielto tuntuu vain lisäävän jännittävyyttä, kuten on käynyt tupakankin kohdalla (tai ainakin mun mutu sanoo niin).

Jos suomalaiset juovat, miksi heille ei voida opettaa darran kemiallista hallintaa? Näin voitaisiin vähentää darran työaikatuhoja ja saada maa uuteen nousuun.

 

Ai mitenkö darralääkkeet ovat tehonneet omalla kolmen kuukauden koejaksollani?

Ihan jees. Minulla ei ole ollut mainittavaa darraa, jos olen lääkinnyt itseäni. Pahan olon väreet ovat poissa, ja nukun paremmin.

En silti vieläkään usko täysillä lääkkeen voimaan vaan siihen, että tabuja popsiessani olen tullut tietoiseksi juomisen tapahtumasta. Juon baari-iltoina enemmän vettä, kittaan vähemmän kaljaa enkä tunne huonoa omaatuntoa, koska tiedän, että jaksan tehdä töitä seuraavana päivänä. Se on juhlimisen arvoinen muutos!

 

Lue Tero Kartastenpään aikaisempia kirjoituksia:

Vaatekaupat helvetistä

7 huonoa perustelua miksi sukupuolettomuus ei toimi

Sivistynyt bileröökaaja

Feministien hylkäämä mies

Kun dyykkari kinkun löysi

 

Seuraahttps://twitter.com/kartastenpaa

Kommentit (14)
  1. No ei nuo mitään lääkkeitä ole, paitsi en tunne tätä apteekin tuotetta. Chlorella on ravintoa. B ja C olisi luultavasti sulle hyvät joka päivä, tosin en tietenkään tiedä ravinnetasojasi.

  2. ”En silti vieläkään usko täysillä lääkkeen voimaan vaan siihen, että tabuja popsiessani olen tullut tietoiseksi juomisen tapahtumasta. Juon baari-iltoina enemmän vettä, kittaan vähemmän kaljaa enkä tunne huonoa omaatuntoa, koska tiedän, että jaksan tehdä töitä seuraavana päivänä. Se on juhlimisen arvoinen muutos!”

    Meniköhän kommentoijilla jotain nyt pahasti ohi? Lopussa kirjoittaja mainitsee, että suurin muutos on tapahtunut juomisen tiedostamisessa tabletteja ottamalla: juo vähemmän alkoholia ja enemmän vettä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *