#Denimhaaste: Pestäkö vai eikö pestä?

denimhaaste_anni_0.jpg

Anni, toimitusharjoittelija: ”Työskentelin kuusi vuotta farkkukaupassa. Opin sanomaan jokaiselle asiakkaalle yhden neuvon: pese farkkujasi mahdollisimman vähän. Muutama pesu vuodessa riittää. Pesun sijaan farkut voi tuulettaa tai tunkea muutamaksi tunniksi pakastimeen raikastumaan. Mitä vähemmän farkkuja pesee, sen paremmat niistä tulee.

Itse kyllä pesen farkkujani useammin.”

Kurki toimituksen viikon muut farkkutyylit: Leena, Kati, Julia, Aino sekä Jenna ja Eeva.

 

Vielä ehdit osallistua Trendin ja Lilyn denimhaasteeseen! Ohjeet löydät täältä.

Kommentit (10)
 1. Annil housut pakkases koska niin kuuma…………..

 2. Haluaisin kysyä Annalta (tai joltain muulta farkkuasiantuntijalta) että mikä siinä on kun kaikki farkkuni hajoavat aina haaroista? Ihan sama onko kalliit vai halvat farkut, elastaanilla tai ilman niin noin puolen vuoden käytön jälkeen farkut ovat kuluneet puhki haaroista sisäreisien kohdalta. Onko mulla jotenkin erikoisen paksut reidet (omasta mielestäni ei, mut ehkä sitten on) jotka hankaa kävellessä, vai vaikuttaako istumatyö kulumiseen? En pese farkkuja turhan usein enkä käytä huuhteluainetta. Tosin kun löydän hyvät farkut saatan käyttää niitä lähes päivittäin, mutta silti vähän ärsyttää.

  1. Eiku se olikin Anni, sori…

  2. Ai että mä myös haluaisin tietää tämän! Kuulostaa liiankim tutulta 🙁 ..nyt tosin Tiger of Swedenin noin vuosi sitten ostetut farkut ei ole kuluneet haaroista sitten yhtään, vaikka myös lähes päivittäin käytän 🙂

  3. Sama homma. Olen lakannut ostamasta kalliimpia farkkuja, koska kestävyys on niissä ihan yhtä huono kuin halvemmissakin.

  4. Eräs farkkumyyjä
   18.1.2014, 17:30

   Moi! En ole Anni, mutta farkkumyyjä itsekin 🙂 Kankaan hapertumiseen vaikuttaa tietty ensisijaisesti fakkukankaan laatu ja tiheys, mutta tosiaan myös kankaan kulutus, eli kävelytyyli ja muut ”hankaavat” asiat. Myös eräs vähän vaietumpi asia vaikuttaa kankaan kestävyyteen, nimittäin kröhöm, kehon eritteet… Näistä en ainakaan itse viitsi puhua erityisemmin asiakkaille, mutta suomeksi sanottuna niin sanottu peffahiki on aika tujua kamaa kankaille vaikka sitä ei niin huomaisikaan 😀 Toisilla haarukset erittävät enemmän kuin toisilla – jos kangas tuntuu kuluvan (kävelytyylistä, reisien paksuudesta tai aineenvaihdunnasta tai näiden yhteisvaikutuksesta johtuen) suosittelen farkkujen pesua useammin kuin kerran vuodessa 😉 Toki laadulla ja kankaan kudonnalla ja materiaalilla (onko elastaania yms) on vaikutusta, mutta niistä on vaikeampi antaa suosituksia hypistelemättä kangasta.

   1. Siis mun peffahiki syövyttää mun farkkuja?! OUMAIGAAD!! 😀

    Mä en oo ihan varma mistä tunnistaa laadukkaan (=kestävän farkkukankaan), ite oon päätynyt sellaiseen ratkaisuun että ostan halpoja farkkuja niin ei harmita sitten niin paljon jos joutuu useammin ostelemaan. Tosin oon myös todennut että jos kehtaa kiikuttaa hajonneet farkut takaisin liikkeeseen, niin usein saan uudet tilalle vielä puolen vuoden jälkeenkin. Joten tavallaanhan ne kestää sitten vuoden verran jos on yksistä pareista maksanut… 😉

  5. Muistattehan että farkkuja voi ihan maailman helpoiten myös paikata, ihan ite! Kirjottelin aiheesta täällä 🙂 Ehkä ei mitään ginatricotin ”farkkuja”, mutta oikeita farkkuja kyllä. 

   1. Paikkaus kyllä kannattaa ehdottomasti! Sillä saa pidennettyä pöksyjen käyttöikää huimasti. Jos ei itse osaa, niin vie ompelijalle.

    -Anni

  6. Anni vastaa: kaikki farkut, laadukkaatkin, alkavat ekana kulua sisäreisistä, koska sinne kohdistuu se suurin hankaus, siis kävelyn aiheuttama. Tällä ei mun käsittääkseni ole paljoakaan tekemistä reisien paksuuden kanssa. Kankaan paksuuden kanssa sen sijaan on! Eli jämäkät perusfarkut kestävät pidempään kuin vaikka farkkuleggingsit.

   Tuo peffahikijuttu oli mullekin täysi yllätys! 😀 Mutta ihan järkeenkäypää kyllä. Siksi tuo pesuasia onkin vähän kaksijakoinen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *