Destination: Happiness -blogin Netta: ”Kannattaa ottaa pieniä askelia unelmaelämää kohti”

Toimitus

Destination: Happiness -blogin kirjoittaja Netta aloitti bloginsa vuonna 2014 onnellisuusprojektina. Nyt stressaavan elämäntilanteen taakseen jättänyt Netta kertoo parhaat vinkkinsä elämänmuutoksesta haaveilevalle.

 

Miten elämäsi on muuttunut blogin perustamisen jälkeen?

”Kun perustin blogin, en ollut kovin onnellinen. Olin stressaantunut, koska tein samanaikaisesti kandiprojektia, työharjoittelua ja töitä. Tämän lisäksi olin sinkku ja kaipasin parisuhdetta, eli olin myös yksinäinen. Tutustuin tuohon aikaan mindfulness-kirjallisuuteen, josta kirjoitinkin blogin alkuaikoina paljon.

Elämässä on nyt tapahtunut paljon muutoksia. Viime kesänä valmistuin ja pystyin keskittymään vain työelämään. Olen nyt myös seurustellut kolme vuotta. Muutokset ovat lisänneet onnellisuutta elämässäni, ja samalla blogin käsittelemät aihepiiritkin ovat laajentuneet.”

Lue esimerkkejä siitä, miten stressin väheneminen näkyy Netan elämässä.

 

Millainen vaikutus blogin kirjoittamisella on ollut onnellisuuteen?

”Kirjoittaminen on ollut minulle pienestä pitäen terapeuttista, ja blogin kirjoittaminen onkin minulle todella tärkeä harrastus. Se on tapa jäsennellä ajatuksia. En niinkään ajattele kirjoittavani lukijoita varten, vaan kirjoittaminen on itselleni tärkeää. On kivaa laittaa muistoja talteen elämän eri vaiheista, esimerkiksi toissa vuonna hankkimamme mökin remontista.

Olen pitänyt ekaluokkalaisesta lähtien päiväkirjaa ja 15-vuotiaana perustin nettipäiväkirjan, jota seurasivat ystävät ja jotkut tuntemattomatkin. Ajan mittaan sen päivittäminen väheni ja idea blogista syntyi. 19-vuotiaana minulla oli muotiblogi, mutta en silloin vielä kehdannut pitää blogia omin kasvoin. Aluksi Lilyn blogikin oli aika anonyymi, mutta vuosien mittaan olen uskaltanut tehdä siitä julkisemman ja avoimemman.”

Lue Netan suhteesta lifestyle-bloggaamiseen.

 

 

Uskalsit vähän aikaa sitten luopua hyvästä työpaikasta, koska se ei tehnyt sinua onnelliseksi. Millaisia vinkkejä antaisit suuresta elämänmuutoksesta haaveilevalle?

”Jos joku asia ei tunnu omalta jutulta, kannattaa miettiä erityisesti sitä, miksi jäisi siihen tilanteeseen. Miksi ei lähtisi kokeilemaan jotain muuta? Useimmiten hyppy tuntemattomaan kannattaa ja siitä seuraa jotain hyvää. Se on sen heittäytymisen arvoista. Suosittelen miettimään, mitä oikeasti haluaisi tehdä elämällään ja millaisia pieniä askelia voi ottaa unelmatilannetta kohti. Aina ei tarvitse tehdä heti isoja muutoksia.

Myös muille puhuminen auttaa. Minulla itselläni oli pitkä pohdintaprosessi työpaikasta luopumiseen liittyen. Sain silloin läheisiltä tukea ja neuvoja, erityisesti mieheltäni ja ystäviltäni. Pitää uskaltaa puhua rehellisesti vaikeistakin asioista, mikä etenkin nyt sosiaalisen median aikana voi tuntua hankalalta.

Moni myös miettii sitä, mitä vanhemmat ja sukulaiset ajattelevat omista elämänvalinnoista ja miltä elämä näyttää paperilla. Siitä kannattaa luopua. Ihmiset, jotka välittävät sinusta, haluavat, että teet juuri niin kuin sinusta parhaimmalta tuntuu. Muilla ei ole väliä.”

Lue lisää Netan downshiftaus-prosessista.

 

Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi juuri nyt?

”Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen koirani Frida! Olin haaveillut koirasta 20 vuotta ja nyt minulla on pieni kaksivuotias kleinspitz. On ihanaa, kun joku odottaa kotona ja näyttää niin iloiselta ja tyytyväiseltä. Frida on läheisyydenkipeä, se haluaa aina olla sylissä ja touhuta yhdessä. Se onkin ystävän ja vauvan sekoitus. Rakastan sitä, että Fridan voi ottaa mukaan kahviloihin ja kavereille.

Myös sisustaminen tuo hyvinvointia elämääni. Juuri nyt on mahtavaa fiilistellä joulua kotona ja mökillä. Emme ole ehtineet olla mökillä kovin paljon nyt talvella, mutta suunnitelmissa olisi viettää siellä enemmän aikaa.”

Lue mitä Netta on oppinut koiraltaan.

 

 

Tätä et tiennyt

Mikä on parasta internetissä juuri nyt?

”Ihastuin tähän videoon, kun valmistelin postaustani joulun ajan hyvistä teoista. Itselleni on tärkeää auttaa muita ihmisiä joulun aikaan ja muutenkin, koska kuten videossakin sanotaan, voi huono onni sattua kenen tahansa kohdalle.”

 

Mikä omista postauksistasi on suosikkisi?

”Oma suosikkini on tällä hetkellä "Luovuin työstäni - onko se rohkeutta?" -postaus. Se käsittelee tosi henkilökohtaista aihetta ja sen julkaisu jännitti. Mielestäni aiheesta on kuitenkin tärkeää puhua, ja postaus saikin tosi hyvän vastaanoton ja paljon ihania kommentteja.”

Mitä postausta et meinannut julkaista?

”Vastaus tähän on sama kuin edellisessä kysymyksessä. Koska kyseinen postaus oli henkilökohtainen ja itselle kiperästä aiheesta, pelotti postauksen julkaiseminen. Pelkäsin, minkälaisen vastaanoton teksti saisi tai tulisiko aiheesta sanomista tosielämän puolella, mutta pelkoni osoittautuivat aivan turhiksi.”

Kuka toinen Lilyn bloggaaja on suosikkisi?

”Lilyssä on todella paljon hyviä blogeja, ja vastausvaihtoehtoja olisi lukemattomia! Haluan kuitenkin mainita jonkin vähän pienemmän blogin, ja siksi sanonkin Ruista Ranteessa -blogin, koska pystyn samaistumaan kirjoittajan ajatuksiin niin hyvin.”

 

Teksti: Roosa Oksanen

Kuvat: Netta / Destination: Happiness

Lue myös

Tyhjä ajatus -bloggaajan haastattelu

Une petite life -bloggaajan haastattelu

Minnean muruja -bloggaajan haastattelu

Kommentit

Carol webb (Ei varmistettu)

Todistus siitä, miten minulle lainaa Internetissä, ALDEN MOORE-lainayhtiöstä, olen rouva Carol Webb Orlando Orlando-Yhdysvalloista. Olin erittäin tarvitsema lainaa yritykselleni, koska yritykseni oli vähissä ja minulle oli vaikeaa saada lainaa pankilta ja muulta rahoituslaitokselta luottotietoni vuoksi. Olin epätoivoinen kokeilla lähes kaikkia mahdollisuuksia tehdä rahaa internetissä ja huomasin todistajansa yhdestä herra Adrienne Lucasta siitä, kuinka hän sai lainansa lainanantajalta täällä internetissä nimeltä Alden Moore Loan yritys ja hän kirjoitti heidän aitoista palvellut palvelut, tunsin henkeni raikasta ilmaa, ja päätin antaa heille kokeilun. Kirjoitin lainayhtiölle sähköpostiosoitteellani: (aldenmooresloanfirm@gmail.com) Olen vihdoin löytänyt aidon lainanantajan ja palvelun, johon voin luottaa, niin paljon iloa sydämessäni kerron teille kaikille, että Alden Moore -yritys ei petä! Palvelu, jonka hän lainasi minulle, oli erittäin ihana ja nyt tulevaisuus näyttää minusta hienolta minulle ja yritykselleni, koska minulla oli oikeus saada lainaa (50 000 dollaria). Jos sinulla on yhteydenotto yritykseen saadaksesi mahdollisen lainan määrän, jonka alhainen korko on 2% ja maksuaikataulu, ota yhteyttä Alden Moore Loan Services -palveluun (aldenmooresloanfirm@gmail.com).....

Kommentoi