DIY-lahjavinkki eli neulotut tyynyt

joulukalenteri_luukku7.jpg”Nämä tyynyt neulotaan paksulla langalla ja pelkillä oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Siksi ne onnistuvat myös vähemmän kokeneelta neulojalta ja valmistuvat nopeasti – vielä ehdit hyvin neuloa tyynyn joululahjaksi! Samalla tekniikalla syntyy kaksi erilaista tyynyä: minun tyynyistäni toisessa on päällimmäisenä neuloksen oikea ja toisessa nurja puoli.” –Trendin toimituspäällikkö Maija Kangasluoma

Mustavalkoiset raitatyynyt

Yhteen tyynyyn tarvitset kaksi kerää valkoista ja kaksi kerää mustaa Novita Hanko -lankaa, sekä 40 x 40 cm:n kokoisen sisätyynyn.

  1. Luo 56 silmukkaa valkoisella langalla. Neulo ensin valkoinen raita: Neulo kaksi kerrosta sileää oikeaa neuletta valkoiselle, eli neulo silmukat oikealla puolella oikein ja nurjalla nurin.
  2. Musta raita: Neulo mustalla langalla kaksi kerrosta ainaoikeaa, eli neulo kaikki silmukat oikein.
  3. Vuorottele mustia ja valkoisia raitoja, kunnes kappaleen korkeus on noin 80 cm. Päättele silmukat.
  4. Taita kappale kaksin kerron – päätä, kumman puolen haluat tyynyyn päällimmäiseksi – ja ompele tai virkkaa sivusaumat yhteen. Käännä oikeinpäin, työnnä tyyny päällisen sisälle ja ompele viimeinen sauma kiinni käsin.

7joulukalenterimaijantyynyt.jpg

Kuva: Maija Kangasluoma

Kommentit (37)
  1. Ihanat! Heti lähtee tuotantoon tälläisiä, onkin noita jämälankoja kertynyt. Pitää vaan soveltaa 7 Veljestä -langalle ja katsoa, miten pelaa eri sävyisillä harmailla 🙂

  2. Helppoa kuin heinänteko 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *