Dolce & Gabbanan suunnittelijakaksikko paljasti perhearvonsa ja sosiaalinen media räjähti

dolce_gabbana.jpg

Italialaisen muodin kärkiduo, Domenico Dolce ja Stefano Gabbana, on saanut aikaan melkoisen kohun, kertoo Telegraph-lehti. Kun kaksikko kertoi lehtihaastattelussa perhearvoistaan ja mielipiteensä muun muassa keinohedelmöityksestä, he saivat niskaansa niin Elton Johnin kuin useiden suunnittelijakollegoidensakin somevihat.

Kaikki sai alkunsa italialaisen Panorama-lehden haastattelusta, jossa Dolce ja Gabbana kertoivat arvostavansa perinteisen vanhoillista perhemallia. Heidän peri-italialaisen arvomaailmansa mukaan lapsella tulisi aina olla nimenomaan äiti ja isä, ja heidän mielestään keinohedelmöityksen avulla alkunsa saaneet lapset ovat keinotekoisia” lapsia.

Erikoiset kommentit saivat odotetusti aikaan melkoisen palauteryöpyn. Äänekkäimmin kritiikkiä esitti itsekin kaksi lasta keinohedelmöityksen avulla saanut Elton John. Laulajalegenda julistautui oitis Instagram-tilillään Dolce & Gabbana -boikottiin ja kutsui samalla suunnittelijakaksikon muotia yhtä vanhanaikaiseksi kuin heidän mielipiteensäkin ovat. Elton Johnin kannustuskuoroon liittyivät myöhemmin sosiaalisessa mediassa muiden muassa Victoria Beckham, Louis Vuitton -suunnittelija Nicolas Ghesquière sekä Dolce & Gabbanan muotinäytöksissä esiintynyt ja itsekin keinohedelmöityksen avulla syntynyt malli Josephine Skiver.

Sittemmin suunnittelijakaksikko on julkaissut kohua selventäneen lausunnon. Sen mukaan tarkoituksena ei ollut arvostella muiden ihmisten valintoja tai mielipiteitä. Sen sijaan he peräänkuuluttivat suvaitsevaisuutta ja kaikenlaisten mielipiteiden kunnioitusta. Tosin sitä ennen Stefano Gabbana ehti kutsua Elton Johnia tämän Instagram-tilillä fasistiksi ja kehotti kaikkia boikotoimaan laulajan musiikkia. Että se siitä suvaitsevaisuudesta.

Teksti: Laura Paananen, jonka mielestä on hienoa, että myös muotimaailmassa herätellään keskustelua ajakohtaisista ja yhteiskunnallisista asioista, mutta joka olisi herroina Dolce ja Gabbana miettinyt sanavalintojaan ainakin kahdesti.

Lähde: Fashion Telegraph

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (2)
  1. Mikko – Private Blend
    19.3.2015, 06:47

    Voi näitä… Noh, Domenico ja Stefano ottivat sitten tällaisen kannan ja ’tuen’ syksyn teemaansa. Ehkä se haihtuu kevääseen mennessä 🙂 
    Toivottavasti kukaan Adidaksella ei lausu vastaavaa älynväläystä… Katoaisi luottomalli.

    1. Toivotaan, että haihtuu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *