Edistä uraasi, liity naisverkostoon

Paula.Koukka.Anni.Norring-2.jpg

Paula Poukka ja Anni Norring ylläpitävät verkostoa, johon sinunkin kannattaisi kuulua. Aalto Women in Business avaa ovia.

Paula Poukka oli valmistumassa Teknillisestä korkeakoulusta, kun hän tutustui ekskursiolla nuorempiin samaa alaa opiskeleviin naisiin. Poukka tajusi, että yliopiston päätyttyä hän ei enää tapaisi tällaisia tyyppejä yhtä helposti. Naiset päättivät siltä istumalta perustaa verkoston, jonka kautta nuoret akateemiset naiset tutustuisivat toisiinsa. Syntyi Aalto Women in Business. Päätöksestä on neljä vuotta, ja verkostossa on 1 400 uraansa intohimoisesti suhtautuvaa 25–35-vuotiasta naista.

”Naisilla on tapana muodostaa muutaman sydänystävän lähipiiri, joiden kanssa vietetään aikaa. Heiltä puuttuvat usein tuttavat, joilta saa tietoa vaikkapa työpaikoista. Miehille tällaisia löyhiä verkostoja muodostuu automaattisesti armeijan ja harrastusten kautta”, Poukka sanoo.

Poukka on huomannut, että nuoret naiset kaipaavat vertaistukea tietyntyyppisiin ongelmiin.

”Olemme liian itsekriittisiä. Jos työpaikkailmoituksessa on kymmenen kohtaa, joista nainen täyttää kahdeksan, hän ajattelee olevansa epäpätevä. Kun mies täyttää niistä neljä, hän saattaa pitää itseään täydellisenä tehtävään.”

Yksi vetäjistä, Anni Norring, on elävä esimerkki. Kun tuttu päällikkö kehotti Norringia hakemaan unelmien työpaikkaa Suomen Pankista Kiinan talouden kehitys- ja talouspolitiikan tutkijana, hän alkoi luetella syitä, miksi olisi epäpätevä pestiin.

”Hain kuitenkin, ja sain sen paikan.”

Verkostossa ei valiteta vaan kannustetaan rikkomaan etenkin niitä rajoja, joita naiset itse asettavat itselleen.

Facebook-ryhmän ja uutiskirjeen kautta toimiva verkosto järjestää monenlaista ohjelmaa. Erityisen onnistuneita ovat järjestäjien mukaan Takkaillat, joihin kutsutaan pitkän uran tehneitä naisia ja miehiä eri aloilta. He kertovat uransa eri vaiheista ja haasteista.

”Esimerkiksi finanssijohtaja Satu Huber oli huikea tyyppi”, Norring sanoo.

Brunchpiration-brunsseilla taas puhutaan ajatuksia herättävistä teemoista, kuten aivojen terveydestä, ja Round Table -tapaamisissa keskustellaan luottamuksellisesti intiimeistä aiheista, kuten palkkaneuvotteluista.

”Jäsenemme ovat kiireisiä. Jos he käyttävät aikaansa johonkin, tilaisuuden pitää olla todella laadukas”, Poukka tiivistää.
 

Lue lisätietoja ja liittymisohjeet Aalto Women in Business -verkostoon täältä.

 

Teksti: Julia Thurén
Kuva: Daniéla Vainio

Juttu on julkaistu Trendissä 10/2015.

 

Kommentit (2)
  1. Hesari uutisoi eilen, että naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on noussut 50 prosenttia vuodesta 2010. Tällaiset verkostot ovat aivan varmasti omiaan parantamaan tilannetta: ne tsemppaavat, levittävät hyvää asennetta ja buustaavat itseluottamusta. Ja tietysti niiden kautta voi löytää konkreettisia työtarjouksiakin. Ihan huippua!

  2. Ihanaa että kirjoitatte tästä!! Naisverkostoon kuuluminen mullisti mun uran… ei, elämän, kaiken. Itselläkin ollut to do -listalla postaus aiheesta. Suosittelen ehdottomasti kaikille uransa ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *