Eduskuntavaaleista juoksukouluun – viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

lily1.png

Eduskuntavaalien jälkeisellä viikolla Lily-keskustelujen ääniharava oli luonnollisesti sunnuntai-iltainen vaalitulos, mutta aiheiden kirjoon mahtui toki muutakin.

 

Vaalit, vaalit ja vielä kerran vaalit
Viime sunnuntain eduskuntavaalien tulos oli toisille juhlaa ja toisille tappion karvaita kyyneliä – kuten demokratian henkeen kuuluu. Jälkimmäiseen joukkoon kuului Mainostaulujen takana -blogin minsu, jossa vaalitulos herätti joukon kysymyksiä: ”Miten käy avioliittolain, eläinsuojeluasetuksen, translain, koko ympäristöministeriön, pienituloisten, työttömien, ay-liikkeen, irtisanomissuojan, perustulon, maahanmuuttajien suomen kielen opetuksen ja ylipäänsä maahanmuuttopolitiikan, kehitysyhteistyömäärärahojen, rasismin vastaisen toiminnan yhteiskunnan jokaisella tasolla eduskunnasta kaupan kassajonoon, turkistarhauksen, TTIP-sopimuksen, Natoon liittymisen, opiskelun maksuttomuuden?” Näihin kysymyksiin saamme vastauksen seuraavien neljän vuoden aikana. Sitä odotellessa käy osallistumassa satakunta kommenttia jo keränneeseen keskusteluun ja kertomassa oma mielipiteesi vaalituloksesta täällä.

Onko läheisesi masentunut?
Lapsenkengissä-blogin Lauratau listasi kymmenen neuvoa masentuneen läheiselle. Niitä tarvitaan, sillä sukulaisten, ystävien tai ympäröivän yhteiskunnan ei välttämättä ole helppo muistaa, että masennus on hoitoa vaativa sairaus siinä missä mikä tahansa muukin. ”Masennus ei ole vain laiskuutta, saamattomuutta, tyhmyyttä, itsekyyttä tai itsepäisyyttä. Sairastunut ei tee sitä tahallaan tai kiusallaan. Masentunut ei yritä olla hankala, aiheuttaa stressiä läheisilleen tai hakea huomiota. Hän on sairas”, Lauratau kirjoittaa postauksessaan, joka lähti leviämään hurjaa vauhtia sosiaalisessa mediassa. Joko luit Laurataun listan? Tee se täällä.

Miksi ryhtyisin kantasolujen luovuttajaksi?
Moni käy säännöllisesti verenluovutuksessa, mutta Sanph-blogin Sanph kävi hiljattain ensimmäistä kertaa luovuttamassa kantasolujaan. Vapaaehtoisilta luovuttajilta saatuja kantasoluja käytetään muun muassa leukemian eli verisyövän hoidossa. Postauksessaan Sanph kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka luovutusprosessi etenee. ”Odotin pari viikkoa ja verikokeiden perusteella todettiin, että olen ainut sopiva luovuttaja potilaalle. Luovutustavaksi oli valittu potilaan tilan perusteella luuytimestä nukutuksessa tehtävä luovutus. Prosessi jatkui muutamilla puheluilla rekisterin kanssa. Tässä vaiheessa mukaan tuli myös minua arvioiva puolueeton lääkäri.” Jos hengenpelastajaksi ryhtyminen kiinnostaa, kurkkaa täältä, mitä kaikkea hommaan kuuluu.

Millaista on pelätä synnystä?
Asikaine sen kertoo: synnytyspelkoinen tuudittautuu harhaan, ettei raskaus omalla kohdalla johda synnytykseen fysiologisista tosiseikoista huolimatta. ”Pitäisi varata aika pelkopolille, mutta sitä ennen pitäisi olla raskaana ja menossa synnyttämään. Enkä mielestäni ole kumpaakaan”, Asikaine kirjoittaa omalla hulvattomalla tyylillään. Vertaistukeakin tarjoava keskustelu käy kiivaana täällä.

Uutta virtaa juoksupolulle
Tickle Your Fancy -blogin Sara aloitti blogissaan juoksukoulun (hurraa!) ja kokosi lenkkipoluille sopivan soittolistan (kolminkertainen hurraa!). Jos näillä eväillä ei lähde juoksuaskel rullaamaaan niin sitten ei millään.

Aikaisempia Lily-listauksia löydät täältä:

Mitä opimme Lilyssä tällä viikolla?

Viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *