Ei-pilleri eli mitä hormonikammosta pitäisi ajatella

eipilleri.jpg

”Hormoniehkäisy on joutunut samaan kategoriaan kuin päärynäsiideri, tekokuituvaatteet ja pakastepizza. Ne ovat jotain epäaitoa, johon hairahduimme teineinä, koska emme tienneet paremmasta. E-pillerit kuuluivat aikaan, jolloin emme kyseenalaistaneet ja kuunnelleet kehojamme.”

 

Toimittajamme Heini postasi loppukesällä toimituksen blogiin jutun otsikolla ”Uskallatko syödä e-pillereitä?”. Keskusttelu ryöpsähti heti – kiitos kaikista 95 mielipiteestä!

Moni lilyläinen kertoo kommenttiketjussa pillereiden hyvistä vaikutuksista, kuten aknen, kuukautiskipujen ja raskauspaniikin katoamisesta. Toiset jakavat kauhutarinoita veritulppapelosta ja raivokohtauksista.

Monia suututtaa se, että pillereitä tuputetaan lääkärissä ensimmäisenä ja ainoana ehkäisyvaihtoehtona. Toisia ärsyttää, että pillereiden käyttäjä leimataan hyväuskoiseksi hölmöksi, joka pumppaa itseensä hormoniehkäisyä turhaan.

Kiitos lilyläisten, Heini sai vahvistuksen sille, että pillerien kaihtaminen on ison jutun arvoinen aihe. Samalla selvisi näkökulma. Heini kirjoitti jutun siitä, mistä viime vuosina yleistynyt hormonikammo kumpuaa ja miten siihen voisi suhtautua. Valmis juttu julkaistiin lokakuun Trendissä, tuoreimmassa numerossamme.

Ei-pilleri-jutussa muun muassa

*kerrotaan, miten jotkut ovat onnistuneet juonimaan itselleen kuparikierukan,
*kuullaan asiantuntijan näkemys ehkäisytietokoneesta,
*selvitetään, mistä pillerikammo alkoi,
*kuullaan kiteytyksiä tästä keskustelusta. Lehteen päätyivät Marsun, Itsenäisen, Tarun, Resistin, JKR:n, Littanan, Maria S:n ja Esben kommentit.

Kiitos jutuntekoon osallistumisesta, ihmiset!

Nyt tietysti kiinnostaa, millaisia ajatuksia valmis juttu herätti. Ennen kaikkea:

Millä kannalla itse olet pillereistä: juu vai buu?

Jos aihe herättää intohimoja, olisi huippua lukea siitä juttu blogissasi. Käytäthän jutussasi tägiä #eipilleri, niin muutkin pilleritiedonjanoiset löytävät juttusi. Voit huikata kommenttisi myös tämän jutun keskustelussa tai Twitterissä hashtagilla #eipilleri.

Mielipiteitänne odottaa Lilyn ja Trendin toimituspäällikkö Kati, joka sanoi aikoinaan aknelle heipat pillereiden ansiosta

 

Kommentit (27)
  1. Ehkä kannattaisi lukea tuota itse juttua paremmin kuin äimistellä omia tekstejä; kun puhutaan ihmisistä, jotka eivät halua käyttää e-pillereitä ”hormonikammon” takia, luuletko, että nämä ihmiset todella ovat ilosta riekuen käyttämässä samanlaisia ehkäisyjä eri tavoin riskien ollessa pitkälti samanlaatuisia? Siinä suhteessa on vain naurettavaa pällistellä juuri e-pillereiden perään, kun koko hormonaalinen ehkäisy on se, mitä katsotaan pikkasen kriittisemmin. Tai ainakin tituleerataan katsottavan kriittisemmin syynä, ettei haluta käyttää e-pillereitä. Tämähän tarkoittaa, että kyseessä ei olisi yksin omaan e-pilleri-raukkojen morkkausmafia, vaan joukollinen jamppoja, jotka ajattelevat, ettei se hormoonaalinen ehkäisy isommassa kaavassa ehkä ole heidän juttunsa. 

    On tietenkin sääli, että e-pillerit yksinään nostetaan esille, mutta jos kyse on todellisuudessa juuri hormonaalisen ehkäisyn kriittisestä ajattelusta kuin yhden hormonaalisen keinon sorsimisesta, ei sitä kannattaisi yksinomaan kummastella, että miksi vain ja ainostaan e-pillerit.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *