Ekotietoinen, oletko jo kuullut tästä kauneustrendistä?

8.jpg

Vuoden 2017 suurimmaksi kauneustrendiksi ennustetaan vedetöntä kosmetiikkaa – sekä ympäristö että hoitavuussyistä. Valitsimme parhaat tuotteet.

Ympäristötietoiset maailmalla kohkaavat juuri nyt vedettömästä kosmetiikasta. Ei, se ei tarkoita ilman hanavettä pesemistä tai puhdistusliinoja. Vedetön kosmetiikka on kosmetiikkaa, johon ei ole valmistuksessa lisätty vettä. Jos tutkit, mitä kylppärisi purnukat sisältävät, huomaat pian, että suurimmassa osassa ensimmäinen ainesosa on aqua, eli vesi. Tämä tarkoittaa, että tuotteessa on muihin ainesosiin verrattuna eniten vettä. Melkein jokaisessa rasvapurkissasi se taitaa lukea ensimmäisenä?

Vedettömästä kosmetiikasta on ennustettu yhtä vuoden 2017 suurimmista kauneustrendeistä, kertoo Refinery 29. Kuluttajia kiinnostaa entistä enemmän, millaisia ympäristövaikutuksia heidän käyttämillään tuotteilla on. Juomakelpoisen veden määrä pienenee koko ajan   WWF:n mukaan vuonna 2025 kaksi kolmasosaa väestöstä tulee kärsimään juomaveden puutteesta  joten vettä säästävä kosmetiikka on nouseva trendi ympäristötietoisten kuluttajien keskuudessa.

Trendi on positiivinen, mutta täytyy muistaa, että vedettömässä kosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden valmistamiseen tarvitaan yhä vettä. Mikään 100% ekoteko tämä ei siis välttämättä ole. Se on kuitenkin askel oikeaan suuntaan. Jos vedettömyydestä tulee suurempi trendi, se saattaa valistaa ja muistuttaa ihmisiä siitä, että meidän tulisi vähentää veden kulutusta ihan kaikessa: ottaa lyhyempiä suihkuja, sulkea vesihana silloin, kun levitämme sampoota tukkaan ja tuulettaa vaatteita pyykkäämisen sijaan. 

Ennuste vedettömän kosmetiikan noususta ei kuitenkaan perustu vain ympäristösyihin. Etelä-Koreassa, eli ihonhoidon edelläkävijämaassa, vedettömyys on ollut trendikästä jo pari vuotta. Maan kauneusgurut suosivat nyt vesipohjaisten tuotteiden sijaan mm. öljypohjaista kosmetiikkaa. Vesi on halpa ainesosa, joka ulkoisesti käytettynä saattaa kuivattaa ihoa. Kun veden korvaa hoitavilla öljyillä ja kasviuutteilla, syntyy paljon tehokkaampi tuote. 

Kiinnostaako vedetön trendi? Valitsimme viisi tehokasta luonnonkosmetiikan tuotetta, joissa ei ole tippaakaan vettä!

egyptian-magic-skin-cream-monitoimivoide.jpg

1. Kasvovoide: Egyptian Magic -monitoimivoide, 37,90 e.

Suomen markkinoilta ei vielä löydy kovin montaa täysin vedetöntä kasvovoidetta, joten vedetöntä vaihtoehtoa etsivien täytyy turvautua tuhteihin yleisvoiteisiin. Egyptian Magic -voide on täyteläinen monitoimivoide, joka sopii koko kehon rasvaamiseen. Egyptian Magic voide sisältää vain oliiviöljyä, mehiläisvahaa, hunajaa, mehiläisten siitepölyä, kuningatarhyytelöä ja kittivahauutetta. Kulttituotteen nimeen vannovat muun muassa Madonna ja Cameron Diaz.  

 

Lempeä-uni.jpg

2. Seerumi: Mia Höytö Lempeä uni -öljyseerumi, 67 e.

Öljyseerumit ravitsevat ihoa tehokkaasti. Suomalaisen Mia Höydön seerumi sisältää jojoba-, mustaherukka-, puolukka-, ruusu- ja tyrniöljyä. Kuivan ihon kaveri!

 

Sieppaa.JPG

3. Kasvovesi: Madara Time Miracle -kasvosuihke 16,95 e.

Jo nimi kertoo, että kasvovedet sisältävät yleensä vettä, mutta tässä huipputuotteessa on käytetty veden sijaan koivunmahlaa.

Mask.jpg

4. Naamio: Isla Apothecary Refine + Radiate Beautifying Face Mask -kirkastava naamio, 26 e.

Tämä hoitava kauneusnaamio sisältää mm. ihoa rauhoittavaa kurkumaa ja pehmentävää kookosmaitojauhetta. Jauhemaisen naamion voi sekoittaa veden sijaan hunajaan tai öljyyn. Jauhenaamiot ovat nouseva trendi ja niitä on viime vuosina ilmestynyt markkinoille useampia. Ne ovat käteviä, sillä niiden vaikutusta voi itse säädellä riippuen siitä, mihin ne sekoittaa: öljy kosteuttaa, hunaja rauhoittaa ja hoitaa.  

flow-kosmetiikka-puhdistusvoide-kasvoille.jpg

5. Puhdistusvoide: Flow kosmetiikka Mustikka puhdistusvoide, 29,90 e.

Miten pestä kasvot ilman vettä? Siinäpä pulma. Putsareista vain misellivedet toimivat ilman vettä, mutta niissä onkin sitten jo valmiiksi vettä. Tämä Flow kosmetiikan öljypohjainen putsari ei sisällä vettä, mutta käytön jälkeen kasvot pitää huuhdella vedellä. Täysin ilman vettä toimivaa puhdistustuotetta täytyy siis vielä odottaa…

Teksti: Mia Frilander
Kuvat: valmistajat

Lue myös: 5 helppoa tapaa vähentää muovijätettä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *