Elämänmuutoksesta sensuroituun lastenkirjallisuuteen – viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

lily_logo.jpg

 

Jaahas se on viikko taas vierähtänyt. Sen kunniaksi keräsimme listauksen Lilyn luetuimmista jutuista. Joko olet klikannut tiesi näihin kommentteja keränneisiin juttuihin?

Raiskaus on aina raiskaus

”Ihonväri tai lähtömaa ei kerro siitä, että ihminen ryhtyy raiskaamaan, sukupuoli sentään indikoi sitä vähän tarkemmin.”

Viime viikolla Ruskeat tytöt -blogin Koko H. kirjoitti seksuaalirikollisuudesta. Postaus on herättänyt keskustelua vielä tälläkin viikolla. Tapanilan surullinen joukkoraiskaus ja Kokon blogiin tulleet kommentit saivat Kokon ottamaan kantaa seksuaalirikollisuuteen Suomessa ja muun muassa median tapaan esittää asiat. Lue koko juttu täältä.heavy_eight_pointed_rectilinear_black_star_u2738_icon_256x256_0.png

Millainen on hyvä lastenkirja?

Puutalobabyn Kristaliina löysi itsestään sisäisen nipottajan. Levällään olevien lelujen sijaan nipotus kohdistuu lastenkirjallisuuteen, tarkemmin sanottuna kirjoihin, joihin on pyritty kätkemään moraalinen opetus. Opetus kun tuppaa usein olemaan ”vanha kansa sanoo” -mallia: asioista, joita Kristaliina ei itse pysty allekirjoittamaan. Vai miltä kuulostaa lastensatu, jossa hiiri kohtaa loppunsa, koska on liian utelias ja polle on tuhma, koska yrittää tavoitella parempaa elämää?

”Kivojakin lastenkirjoja on, mutta niitä on yllättävän vaikea löytää”, toteaa Kristaliina.

heavy_eight_pointed_rectilinear_black_star_u2738_icon_256x256_0.png

Elämämuutos x 2

Elämänmuutos on puhuttanut kahdellakin tontilla. Visual Diary -blogin Saarah  on salaa suunnitellut tekevänsä vuonna 2015 jotain erilaista. Saarah löysi vanhan muistikirjansa, jossa oli listan asioista, jotka hän haluaa tehdä ennen kuin on 35. Lista vanhenee tänä kesänä. Siksi hän laati suunnitelman, joka toteutuu pian.

Asikaine -blogin Asikaine ilmoitti odottavansa lasta hauskalla videolla. Raskauden salailu aiheutti ongelmia, mutta ei elämä ole ollut helppoa paljastuksen jälkeenkään: neuvolassa Asikaisen käskettiin menemään rankkojen supistuksien takia klamydiatesteihin.

 

Teksti: Johanna, joka myös kyseenalaistaa lapsille suunnattujen satujen opetukset. Erityisesti lapsena yhtenä lempipiirrettynään pitämänsä Tao Tao -animaatiosarjan ja sen sanoman siitä, että variksen on viisainta tyytyä etsimään morsian omiensa joukosta eikä tavoitella palokärkeä puolisokseen – vain koska variksella ei ole punaista lakkia.

 

Lue myös edellisten viikkojen koosteet:

Feminismistä karvaiseen ripsiväriin – viikon luetuimpia juttuja Lilyssä

Mitä opimme Lilyssä tällä viikolla?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *