Emma Watson haastoi muotisuunnittelijat keskustelemaan tasa-arvosta

emma-watson.jpg

Miten muotimaailma voisi edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa? Tämän kysymyksen näyttelijä Emma Watson esitti Vogue-lehden Youtube-kanavalla neljälle tunnetulle muotisuunnittelijalle.

Watson on syyskuun britti-Voguen kannessa, ja kansijutun tiimoilta tehdyllä videolla hän keskusteli Stella McCartneyn, Jonathan Saundersin, Erdem Moralioglun ja Bella Freudin muodostaman raadin kanssa muotimaailman naiskuvasta. Suunnittelijat puhuivat yksimielisesti sen laajentamisen puolesta: heistä muodin kuvastoissa tulisi näkyä entistä enemmän kaikennäköisiä, -ikäisiä sekä -taustaisia naisia.

Videolla nousivat esiin myös tasa-arvokeskustelun ikiaiheet, jotka ovat Watsonille – YK:n naisten hyväntahdonlähettiläälle ja tasa-arvon puolesta puhuvan HeForShe-kampanjan keulakuvalle – hyvin tärkeitä. Sanomattakin on selvää, että muotisuunnittelijat toivoivat sukupuolten välisten palkkaerojen katoavan, mutta etenkin naissuunnittelijat avasivat keskustelua myös äitiys- ja isyysvapaista. McCartneyn ja Freudin mielestä vanhempainvapaiden tulisi olla saman mittaiset naisille ja miehille, jotta nykyiset yksipuolisen pitkät äitiyslomat eivät heikentäisi naisten asemaa työyhteisöissä.

Kurkkaa täältä, mitä muuta Emma Watsonilla ja muotisuunnittelijoilla oli sanottavanaan tasa-arvosta.

Teksti: Laura Paananen, joka nostaa hattua Emma Watsonille siitä, että tämä uskaltaa ottaa kantaa ja haastaa muotimaailmaa myös osittain vaikeiden ja vaiettujen asioiden tiimoilta.

Lähde: British Vogue Youtube

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *