Ensi-illassa: Nälkäpeli – Vihan liekit

nalkapelipressi11.jpg

Annamme sinulle vapautuksen: ei tarvitse olla teini fanittaakseen Nälkäpeliä. Huomenna saa ensi-iltansa yksi syksyn odotetuimmista elokuvista. Raaka, synkkä tulevaisuustrilogia kuvaa sekä sodan mielettömyyttä että tosi-tv:n kamaluutta. Supersuositun kirjasarjan filmatisointi nosti Jennifer Lawrencen supertähtiluokkaan ja kipakan Katniss Everdeenin monen aikuisen naisen sankarittareksi. Nyt ensi-iltansa saa trilogian odotettu kakkososa Nälkäpeli – Vihan liekit.

Mikä? Katniss ja Peeta selvisivät voittajina kotiin Nälkäpelistä, mutta eivät taistelut siihen lopu. Tappamisesta traumatisoitunut Katniss on haluamattaan päätynyt kapinallisten voimahahmoksi ja ilkeä hallitus haluaa kukistaa hänet. On aika palata Nälkäpelin areenalle. Lisäksi Katniss on kahden tulen ja pusuhuulten välissä: tumma vai vaalea, villi vai kiltti, Gale vai Peeta?

Miltä se näyttää? Ylipitkä, mutta vauhdikas elokuva on uskollinen kirjalle, kuten fanit varmasti toivovat. On hienoa nähdä visualisoituna mielikuvitukselliset ympäristöt ja kirjassa kuvailtu kreisi puvustus. (Puvustuksesta voi lukea lisää Demi.fin jutusta, jossa on haastateltu leffan stylistiä.)

Vie sinut ahdistavaan ja harmaaseen tulevaisuuteen, jossa toivon kipinät ovat harvassa kuin aurinkoiset iltapäivät marraskuussa.

Tuntuu hengästyttävältä kuin spinningtunti.

Yllätyt siitä, kuinka luontevasti Phillip Seymor Hoffman sopii viheliäisen pelinjohtajan rooliin.

Tuoksuu aikaa sitten pettäneeltä deodorantilta.

Katsottuasi tämän alat odottaa elokuvasarjan kolmososaa (joka ilmestyy vuoden päästä). Lisäksi tekee mieli alkaa harrastaa kamppailulajeja.

Suosittelemme kuitenkin, että tutustut leffoihin vasta luettuasi kirjatrilogian. Yksittäisinä teoksina elokuvat eivät ole mestariteoksia, mutta kirja ja leffa tukevat toisiaan hienosti. Kirja avaa tulevaisuuden maailman ahdistavuutta elokuvaa paremmin, ja elokuva herättää kirjan hurjan fantasiamaailman hienosti eloon.

4/5 tähteä, ensi-ilta 20.11

//www.youtube.com/embed/DlQ8N1woYSw

Lue myös edellinen arviomme elokuvasta Filth.

Teksti: Anna Karhunen Kuva: © 2013 Lionsgate

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *