Esittelyssä kotiemme klassikkorumentaja nro 1

Toimitus

Toimitus pyysi hiljattain lilyläisiä kurkkimaan kristallipalloon ja ennustamaan tulevia sisustustrendejä (kiitos kaikille ennustajille!). Nyt Puutalobabyn Krista nostaa esiin klassikon, jonka asema pitää nyt ja tulevaisuudessa. Se on sisustuselementti, joka hallitsee lähes jokaisen ei-omakotitaloasujan kotia. Se on... tadaa:

Ystävämme pyykinkuivausteline!

Koska kodinhoitohuoneet ovat suhteellisen harvojen huvi, useimpien meistä on sijoitettava pyykkiteline osaksi kodin makuuhuoneen, olohuoneen tai keittiön sisustusta. Ja mmmm, mikä esteettinen ilo tuo 1-7 päivänä viikossa keskellä lattiaa tönöttävä teline onkaan!

Kristan inspiroimina kysymme,

Missä sinun taloutesi pyykkiteline seisoo (ja oletko jotenkin onnistunut minimoimaan telineen rumuuden ja tiellä pyörimisen)?

Kuva: Puutalobaby

 

Kommentit

hanne_tasteofhoney

Juuri yksi päivä mietin tuota samaa, pikkulapsiperheessä ainakin tulee pyykättyä lähes päivittäin. Vanhassa Suomen-asunnossamme pyykkiteline oli yleensä kylpyhuoneessa, ja se ihme kyllä mahtui sinne kokonaisuudessaan, vaikka teline oli melko massiivinen ja kylpyhuone ei isoimmasta päästä. Tällä hetkellä teline toimii ilmankosteuttajana (heh) omassa makuuhuoneessamme - ihan oikeasti, ilmastointi kyllä kuivattaa ilman aika tehokkaasti. Tosin nyt amerikkalaistuttuani tulee käytettyä jonkin verran lisäapuna myös kuivausrumpua, joka oli asunnossamme automaationa.

Taloyhtiön pesutupa, jonka yhteydessä olevaa kuivaushuonetta saa käyttää vapaasti - pelastaja!!! Ennen putkiremppaa meilläkin asui toi teline olohuoneessa lähes 24/7. Ei ole tullut ikävä.

Sen lisäksi, että se on kyseenalainen sisustuselementti, pyykin käsittely ja kuivaus asunnossa lisää pölyn määrän suhteettomiin lukemiin.

Positiivista

Meillä ko. kapistus seisoo olohuoneessa. Kertoo ehkä jotain innokkuudestamme tyhjentää sitä, kun meillä kyläilemässä käynyt kaveri mietti ensin päänsä puhki miten olemme "jotenkin muuttaneet tätä olohuoneen sisustusta, näyttää niin avaralta" ja lopulta hoksasi, että hei te ootte siirtäneet pyykkitelineen tosta seinältä pois :D

Jos taloyhtiön kuivaushuoneessa olisi kuumailmapuhallin niin kuivaisin pyykit siellä, mutta ei ole, enkä siis halua kuivattaa kalsareitani muiden nähtävillä montaa päivää. Tuolla kellarin kosteassa pyykki kuivuu vieläkin säälittävämmällä nopeudella kuin vetoisessa kämpässämme... Seuraavassa asunnossa on oltava tilaa pesutornille, ja sillä sipuli.

matu (Ei varmistettu)

Tuossa se pienen kaksioni olohuoneessa tönöttää. Talven ja kevään se voi vielä parvekkeen oven edessä olla olematta tiellä, mutta kesäksi pitänee keksiä uusi paikka...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuivausrumpu <3

Vivi
Elämäni palasia

Tää on totta! Meidän kaksiossamme pyykit kuivuvat ihan ronskisti keskellä olohuonetta. Toisaalta arkena koti näyttää muutenkin siltä, ettei yksi pyykkiteline oikeastaan edes erotu "sisustuksesta"...

Siskoni kylläkin tokaisi viimeksi kyläillessään, että "teidän pyykitkin sopii sisustukseen!". Olin juuri pessyt valkoista ja hempeitä pastellivärejä. Eli ratkaisuna voisi olla vain sisustukseen sointuvien vaatteiden hankkiminen? :D Yksinkertaistuisi se vaatekaappikin sitten samalla (enkä enää sortuisi niihin Seppälän kirkkaanvihreä-raidallisiin-eläinhahmo-mutkunäämaksovaaneuron-alesukkiin).

CougarWoman
CougarWoman

Apukeittiössä pesukoneen, kuivausrummun ja juomajääkaapin kaverina. Eipä se juuri muuten tiellä ole, paitsi jos koira keksii että sen alta on kiva kävellä (ja tehokkaasti selkäkarvauttaa kaikki kuivumassa olevat pyykit). 

Emmi-Riikka (Ei varmistettu) http://lily.fi/tyyliton-0

Joko olkkarissa tai makkarissa, nyt ruvennut vakiintumaan makkariin. En käytä koskaan pesutuvan koneita tai kuivaustiloja, pelkään liikaa että joku urpå tulee ja vie meiän pyykit :D ja ei, eipä oo mitään kaunistavaa keksitty sille, kuhan pönöttää tossa...

Mä en oo ees miettiny ennen miten ruma se on, mut hyi että nyt kun mä katon sitä tossa niin heti tuli sellaisia ajatuksia, että josko tänne virittelis jotkut kuivausnarut katonrajaan tai muuta. Korkeat huoneet, ehkä niitä ei kattelis niin.

Toimitus
Toimitus

Auts, pahoittelemme ongelman osoittamista!

Ei tarttee pahoitella! Ongelmat tiskiin niin päästään parantamaan maailmaa! Kelasin juuri että kun mä saan ton mun parvisängyn paikoilleen niin virittelenkin sinne alle jotkut vaijerit. Tuotekehittely jatkuu...

Toimitus
Toimitus

Kerrothan, mihin päädyt! PS. Kuva ois kiva ylläri.

hobba (Ei varmistettu)

Meillä taloyhtiö/ isännöinti on kieltänyt pyykin kuivaamisen muualla kuin kylpyhuoneessa tai taloyhtiön kuivaushuoneessa. Syynä käsittääkseni se, että kuivuvat pyykit lisäävät huoneilman kosteutta niin, että pitkässä juoksussa siitä on jotain haittaa talolle.

Pesutupaa koko talossa ei edes ole, mutta kuivaushuone tosiaan kuulemma löytyy. En vain ole löytänyt sitä vielä puolentoista vuoden asumisen aikana. Onneksi meillä on asunnossa koneellinen ilmanvaihto, ja pyykit kuivuvat supernopeasti kylpyhuoneessa, ja telineen voi taas hetkeksi nostaa vähän syrjemmälle.

John Hole
John Hole

Yksiössä asuessa ei auta kun kuvitella sen olevan näkymätön. 

Eeru
Packing peanuts

Tilavan kodin plussapuoli on ehdottomasti se, että on monta paikkaa mihin piilottaa epämääräisiä juttuja kuten vaikka pyykkitelineen. Meillä tuo hirvitys majailee eteiskäytävän viimeisessä nurkassa huonekasvien takana ja ilmalämpöpumpun alla niin että sitä ei pahemmin sieltä näe ja pyykit kuivuvat talvikaudella mahdollisimman nopeasti. Win-win situation! 

Jotta ei mene ihan hehkutteluksi niin kerrottakoon se jäätävä miinuspuoli mikä tilavassa kodissa on: se siivottavan läänin määrä! ;-)

 

Toimitus
Toimitus

LOISTAVASTI naamioitu, onnittelemme!

Jenniii
Pupulandia

Minun minikodissani on ihme kyllä niin näppärän kokoinen ja mallinen kylppäri, että saan ahdettua pyykkitelineen tarvittaessa suihkutilaan. Silloin on vain hyvä pitää vessan ovea auki, jotta ilma vaihtuu. Muuten siellä pienessä kopperossa on sellainen tunkkainen ja kostea ilma, kun pitää mennä vessaan - ja pyykitkin tuntuvat kuivuvan hitaammin. Jos kuitenkin itse suihkua sattuu tarvitsemaan samaan aikaan, kun pyykkien kuivattelu on kesken, on rumilus siirrettävä olohuoneeseen.

Caelia
Caelia's

Meillä on onneksi sen verran tilava toinen kylppäri, että tuo kammotus mahtuu hyvin sinne. Suurin osa pyykeistä kuivataan muutenkin kuivausrummussa, joten onneksi ihan joka päivä telineen ei tarvitse olla sitä kylppäriäkään rumentamassa.

nansk

Onnea on taloyhtiön kuivatushuone! Lämpöpuhaltimella toki. Silti meillä on tälläkin hetkellä tuo nimenomainen kuivausteline kaksion työhuoneessa - en tosiaan aio alusvaatteitani laittaa mihinkään yleiseen tilaan roikkumaan :D Tuossa telineellä kuivuu yleensä pikkupyykki kuten sukat ja alusvaatteet. Välillä ne mahtuisivat ihan hyvin sellaiselle pienelle roikutettavalle mutta hei, ihan sama.

Kesällä on ihanaa, kun voi pitää pyykkitelinettä parvekkeella tai aukinaisen parvekkeen oven edessä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on tämä Ikean kuivausteline, jossa on mielestäni ihan jännä, suorastaan sisustuksellisesti miellyttävä muotoilu:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40244831/#/40244831
Ja sitä saa myös vihreänä!
Tätä ennen oli tapana viritellä pyykkinarua "huomaamattomasti" huoneen poikki verhotangoista yms, vaatteet kuivui kuin eksoottiset liaanit viidakossa :D

Marili

Kun se oliskin vain esteettinen haitta, mutta kun se tahtoo olla tielläkin.. meillä ei muuta paikkaa oikein kunnolla ole kuin olohuoneeseen kuljettava välikkö ja vähänkö on aina ihanaa kun teline on hetkellisesti poissa :D joskus jos enemmän pyykätään niin toinen teline makkariin ja siellä se vasta rasittava onkin. Mulla onkin jo jonkun aikaa ollut kriteerinä, että kun ostetaan oma asunto niin siellä täytyy saada pyykit kuivamaan niin että ne ei häiritse kauheasti. Äidilläni on sellainen systeemi kylppärissä, että tangot roikkuvat katon rajassa naruissa kiinni ja ne saa narujen avulla laskeutumaan alas pyykkien asettelun ajaksi ja sitten kiskotaan pyykit ylös, täydellistä! Ja tietysti tilava omakotitalon kylppäri mut kuitenki.. Sitä parempaa pyykkienkuivausratkaisua odotellessa <3

Katie
Aika kypsä äidiksi

Meillä on 175 neliötä, mutta eipä ole kodinhoitohuonetta, ei. Pesukone on kylmässä kellarissa, jossa ei kuivu mikään, keittiöön ei mahdu enkä olohuoneeseeni suostu ottamaan. Ja vierasmakuuhuone on ullakolla, jonne kellarista on 38 rappusta. Niinpä Ikean monikerroksinen kapistus koristaa - työhuonetta. Tietsikka varmasti kiittää. 

SARI H.
KOLIBRI

Meillä se on vessassa, eikä pyöri tiellä.

RiikkaY (Ei varmistettu)

Ei ole, enkä käytä! Aivan hirveä hirvitys. Ratkaisin asian hankkimalla kuivauskaapin!! Kaappiin saa piiloon kaikki kuivatettavat vaatteet ja sopii "sisustukseen". Kaappi päälle silloin kun on kiire saada vaatteet kuivaksi muutoin toimii kuivaustelineenä. Kuivauskaappi on muutenkin hirveän kätevä jos on khh:ssa tilaa.

Kommentoi