Gallup: rinkka vai matkalaukku?

Toimitus

 

Puutalobabyn-Krista kirjoitti elämänsä rinkoista. Toimituksen kokemuksen mukaan reissaajat voi karkeasti jakaa rinkka- ja matkalaukkuihmisiin – eikä meille ollut suoranainen yllätys, että "Malariaa ja vatsatautia Afrikassa"-Krista on enemmän rinkkamäen naisia.

Pannaanpa äänestys pystyyn:

Kumpi on reissussa kätevämpi, rinkka vai matkalaukku? Entä eroavatko rinkka- ja matkalaukkuihmiset toisistaan?

 

Toimituksessa rinkka voitti matkalaukun äänin 2-1.

Ainon kokemuksen mukaan rinkan kanssa pystyy kävelemään helpommin esimerkiksi mukulakivikatuja ja portaita. "Rinkkanainen on matkalaukkunaista vapaampi ja villimpi: hän voi toimia hetken mielijohteesta, muuttaa suunnitelmia ja kestää vähän epämukavuutta."

Maijakin valitsee rinkan, koska ei tykkää vetää asioita perässään ja haluaa, että kädet jäävät vapaiksi. "Havaintojeni mukaan rinkkaihmiset ovat suurella todennäköisyydellä myös niitä, jotka vaihtavat jo Helsinki-Vantaalla flipflopeihin ja hellemekkoihin ja kutsuvat itseään travellereiksi."

Jenna edustaa matkalaukkukoulukuntaa ja kuvailee kahden naistyypin eroja näin: "Nainen, joka ei omista kumisaappaita, ei myöskään omista rinkkaa. Nainen, joka omistaa rinkan, osaa perata kalan eikä välitä, vaikka vaatteet menevät ryppyyn."

Katin kanta taas on järkevin:

"Aikuisella ihmisellä valinta riippuu täysin matkasta: reppureissulla rinkka, viikko-pari yhdessä ja samassa kohteessa matkalaukku. Käytännöllisyys sanelee, ei enää se, että rinkka selässä on viileämpää matkustaa kuin laukun kanssa."

 

Lue myös Kristan rinkkapohdintaa täältä.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Matkalaukku! 

Mutta: omistan kumisaappaat ja osaan perata kalan - jopa nylkeäkin  ;) 

 

Luru
Changes

Matkalaukku! Mä olen reissannut matkalaukun kanssa jopa mökille! :)

Jenni H.
Terävät hampaat.

Matkalaukku. Koska jokainen viikonlopunkin pituinen reissu on kuin varustautuminen maailmanloppuun. Äitikin aina opetti, että koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. En millään jaksaisi kantaa olkapäilläni sitä tavaramäärää. Jo jokapäiväinen käsilaukku tuntuu vähän turhan raskaalta.

Se on sitäpaitsi huono matkalaukku se, joka ei kestä mukulakiviä ja lumihankia ja tuolin virkaa, kun pitää pysähtyä miettimään, miksi pitikään raahata taas kaikki kynsilakatkin mukaan yökylään..

Marsublog

Matkalaukku, joita löytyy useampaa kokoa toki. En oikein jaksa kantaa mitään.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä olen matkalaukkuihminen, Rouva rinkkatyyppiä. Viime reissuilla se on ollut jopa käytännön sanelema pakko, kun toinen on työntänyt rattaita. Mutta Kati, rinkka selässä viileämpää, häh?

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Tommi, viileämpää niin kuin coolimpaa (ainakin 20-vuotiaan minun mielestä ainoa oikea tapa matkustaa oli rinkka selässä, ihan sama millainen reissu). Muuten toki hikisempää.

Tommi K
Isyyspakkaus

:D Mä olen niin epäviileä, että mä en edes ymmärrä tällaista kielenkäyttöä. Ja niin kuumaverinen, että ajatuskin rinkasta saa hikoilemaan. Varsinkin kun muistan monesti kantaneeni sekä sen rinkan että matkalaukun :D

FFFifi
Fitness Führer

Samaa mietin, rinkassa kauhein ajatus on juuri se kuumuus :D

Mun valinta on todellakin matkalaukku. En ymmärrä perusteluja rinkan helppoudesta, kun matkalaukkuahan voi vetää perässä tai potkiskella jalalla eteenpäin. Ei tietenkään viidakossa, mutta en uskaltaudu viidakkoon yhtään minkäänlaisen kantamuksen kanssa! Mä olen saanut rinkasta yliannostuksen teini-iässä, ja päällimmäiset muistot ovat kuumuudesta ja hankaluudesta kaikin puolin. Tosin on hyvin mahdollista, että nämä johtuivat kyseisen rinkan huonoudesta.

Matkalaukusta myös löytää helpommin tavarat, ne säilyy paremmin ehjinä, matkalaukut on kivemman näköisiä, ne on helpompi tuupata pelkästään puolison vastuulle, niitä on parempi käyttää istuimina ja niillä voi tyylikkään huomaamattomasti tuoda kaljalastin Virosta :D

HelloAochi

Rinkka, tietenkin.

Vaikka kai te minusta sen osasitte varmaan arvatakin.

jaa (Ei varmistettu)

Ja rinkkaihmiset kokevat automaattisesti olevansa parempia ihmisiä kuin Samsonite-matkalaukkuilijat. Ollaan niin "spontaaneja ja erilaisia" ja mennään exoottisiin kohteisiin. Rinkkaihmiselle ei kelpaa Thaimaanmatkat.

Rinkka.

Siksi, että se selässä budjettireissulaisen on helpompi etsiä hostellia iltalennon jälkeen jo pimenevässä kaupungissa. Siksi, että se selässä on helpompi juosta bussiin/junaan/ihan-minne-vaan. Siksi, että sen saa tarpeen tullen kuljetettua joko käsimatkatavaroina tai pakattua ruumaan. 

Mutta sitten kun minulla on varaa hankkia matkalaukku, jossa on täydellisesti pyörivät renkaat, eikä tarvitse enää etsiä sitä hostelliakaan kilometritolkulla, niin voi olla että minusta tuleekin matkalaukkuihminen. 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Matkalaukku. Tai jos oikein lyhyen reissun teen, niin reppu, mutta rinkkaa en oo varmaan koskaan tullut pakanneeksi. Ei ole ollut tarvetta, kun en ole käynyt reissuilla, jossa rinkka olis välttämätön.

Kommentoi