Gallup: rinkka vai matkalaukku?

matkalaukku.jpg

 

Puutalobabyn-Krista kirjoitti elämänsä rinkoista. Toimituksen kokemuksen mukaan reissaajat voi karkeasti jakaa rinkka- ja matkalaukkuihmisiin – eikä meille ollut suoranainen yllätys, että ”Malariaa ja vatsatautia Afrikassa”-Krista on enemmän rinkkamäen naisia.

Pannaanpa äänestys pystyyn:

Kumpi on reissussa kätevämpi, rinkka vai matkalaukku? Entä eroavatko rinkka- ja matkalaukkuihmiset toisistaan?

 

Toimituksessa rinkka voitti matkalaukun äänin 2-1.

Ainon kokemuksen mukaan rinkan kanssa pystyy kävelemään helpommin esimerkiksi mukulakivikatuja ja portaita. ”Rinkkanainen on matkalaukkunaista vapaampi ja villimpi: hän voi toimia hetken mielijohteesta, muuttaa suunnitelmia ja kestää vähän epämukavuutta.”

Maijakin valitsee rinkan, koska ei tykkää vetää asioita perässään ja haluaa, että kädet jäävät vapaiksi. ”Havaintojeni mukaan rinkkaihmiset ovat suurella todennäköisyydellä myös niitä, jotka vaihtavat jo Helsinki-Vantaalla flipflopeihin ja hellemekkoihin ja kutsuvat itseään travellereiksi.”

Jenna edustaa matkalaukkukoulukuntaa ja kuvailee kahden naistyypin eroja näin: ”Nainen, joka ei omista kumisaappaita, ei myöskään omista rinkkaa. Nainen, joka omistaa rinkan, osaa perata kalan eikä välitä, vaikka vaatteet menevät ryppyyn.”

Katin kanta taas on järkevin:

”Aikuisella ihmisellä valinta riippuu täysin matkasta: reppureissulla rinkka, viikko-pari yhdessä ja samassa kohteessa matkalaukku. Käytännöllisyys sanelee, ei enää se, että rinkka selässä on viileämpää matkustaa kuin laukun kanssa.”

 

Lue myös Kristan rinkkapohdintaa täältä.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

Kommentit (12)
  1. Matkalaukku. Tai jos oikein lyhyen reissun teen, niin reppu, mutta rinkkaa en oo varmaan koskaan tullut pakanneeksi. Ei ole ollut tarvetta, kun en ole käynyt reissuilla, jossa rinkka olis välttämätön.

  2. Rinkka.

    Siksi, että se selässä budjettireissulaisen on helpompi etsiä hostellia iltalennon jälkeen jo pimenevässä kaupungissa. Siksi, että se selässä on helpompi juosta bussiin/junaan/ihan-minne-vaan. Siksi, että sen saa tarpeen tullen kuljetettua joko käsimatkatavaroina tai pakattua ruumaan. 

    Mutta sitten kun minulla on varaa hankkia matkalaukku, jossa on täydellisesti pyörivät renkaat, eikä tarvitse enää etsiä sitä hostelliakaan kilometritolkulla, niin voi olla että minusta tuleekin matkalaukkuihminen. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *