Haastattelussa: CosmEthicsin kehittäjä Katariina Rantanen

henkkari.jpg

Katariina Rantanen, 36, näpertelee haastattelussa kännykkäänsä. Hänellä on siihen kuitenkin hyvä syy: Rantanen on kehittänyt CosmEthics-nimisen älypuhelinsovelluksen, jota hän nyt esittelee.

CosmEthicsin on tarkoitus toimia kuluttajan apuna kosmetiikkaostoksilla. Tuotteen viivakoodista otetaan kuva kännykkä­kameralla. Ruudulle avautuu lista valmistuksessa käytetyistä raaka-aineista, joiden nimiä klikkaamalla pääsee suoraan kustakin ainesosasta kertovaan nettiartikkeliin. Keltainen merkki syttyy, jos tuotteessa on käytetty terveydelle haitallisiksi väitettyjä aineita, kuten parabeeneja.

Lisäksi jokainen voi kirjata omaan sovellukseensa listan raaka-aineista, joita haluaa vältellä.

”Esimerkiksi vegaanit voivat rajata pois eläinkunnan tuotteet ja allergikot allergiaa aiheuttavat ainesosat”, Rantanen kertoo.

Hän työskenteli pitkään hajuvesibisneksessä Ranskassa. Siellä heräsi ajatus: ”Miten kuluttaja voi tietää, mistä vaikka tuoksu koostuu, kun raaka-aineita ei tarvitse paljastaa?”

Rantanen palasi Suomeen ja aloitti CosmEthicsin kehittämisen vuonna 2013. Nyt ilmaisen sovelluksen voi ladata iOS- ja Android-laitteille. Rantanen aikoo kuunnella tarkkaan palautetta ja parannella sovellusta sen mukaan.

”Ensin tulee polkupyörä, myöhemmin urheiluauto.”

Hän toivoo, että sovellus kannustaisi valmistajia kertomaan avoimemmin tuotteistaan.

”Emme silti suosi tai vastusta yhtäkään merkkiä, emmekä sano, että esimerkiksi luomutuote on automaattisesti hyvä tai huono.”

 

Teksti: Hanna Kärppä
Kuva: Joonas Vuorinen

Juttu on julkaistu joulukuun 2014 Trendissä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *