Haaste: Oletko lukenut kaikki omistamasi kirjat?

Toimitus

Näyttelijä Dakota Fanning ei malttanut laskea käsistään kirjaa Very Good Girls -elokuvan kuvauspaikalla.

Aasinsiltoja-palstaa kirjoittava Birdcherry huomasi omistavansa läjäpäin kirjoja, joita ei ole lukenut.

Niin kai me kaikki. Säilömme kesken jääneitä kirjoja ja täysin avaamattomia opuksia hyllyissä ja raahaamme niitä mukanamme muutosta toiseen. Kuinkahan moni on oikeasti lukenut kaikki omistamansa kirjat?

Birdcherry päätti aloittaa projektin: Hän aikoo lukea kaikki kirjahyllystä löytyneet, lukematta jääneet romaanit. 

Lue Birdcherryn projektista lisää täällä. Kuka ties, ehkä itsekin innostut tarttumaan haasteeseen? Raportoi siitä jutun kommenteissa tai omalla palstallasi!

Kuva Splash News / AOP

Kommentit

Mikä kamala ajatus, että kirjahyllyssä ei olisi yhtään lukematonta kirjaa.

Itse olen ajatellut tämän näin: on hyvä olla tietty puskuri lukemattomia kirjoja. (Esimerkiksi yhteiskuntarakenteen romahdusta tai muuta maailmaloppua silmälläpitäen.) Puskurin koko riippuu ihmisestä - isäpuoleni kanssa joskus haarukoimme, että noin viiden vuoden puskurin tulisi olla riittävä.

Jos vuodessa lukee sata kirjaa, olisi viidensadan lukemattoman kirjan puskuri omassa kirjahyllyssä aika hyvä. Sellainen, joka tuottaisi perusturvallisuudentunnetta: ei lopu lukeminen ihan heti kesken.

Valitettavasti tässä lähestymistavassa on tiettyjä käytännön ongelmia, kuten i) puolison narina ja ii) säilytystila ja iii) raha, koska joskus ne lukemattomatkin kirjat muuttuvat luetuiksi, vaikka samalla käyttäisi ahkerasti kirjastoa. Mutta mikäänhän ei estä unelmoimasta!

Ennen kun kysytte: ei, luultavasti lääkitykseni ei ole kohdallaan.

Jemina
No Sex and the City

Heh, minulla on ihan sama ajattelutapa kuin ylläkommentoivalla Liillä: puskuri pitää kirjahyllystä löytyä, ehdottomasti! Ajattelen sen niin, että luettavaa pitää olla jokaiseen mahdolliseen mielentilaan ja tunnepuuskaan. Ja mieluummin vielä pariin ylimääräiseenkin, kaiken varalta. Sillä entä jos käsillä olisi vain yksi lukematon kirja, ja minun ei tekisikään mieli lukea sitä, juuri sillä hetkellä? Mitä ihmettä minä sitten tekisin - olisin ilman vai? Ehei, ei käy laatuun! Pelottaa jo pelkkä ajatuskin.

Myönnän kyllä, että puskurini on tällä hetkellä ihan kiitettävän kokoinen, ja että kasvatan sitä liiallisesti aina vain lisää kirjoja hankkimalla. Mutta kompensoin tätä sillä, että minulla on tuskin ollenkaan huonekaluja. Joten sittenhän se on ihan ookoo?

birdcherry
Aasinsiltoja

Liillä on erittäin hyvä pointti. Tottakai pussikeittojen lisäksi kämpästä pitää löytyä henkensä pitimiksi myös luettavaa, jos tulee yhtäkkiä ydinlaskeuma tai jotain. Jätän ehkä sen varalta muutaman hömppäromaanin ja ehkä ranskan sanakirjan. Jos kuollaan kaikki, niin osasin sit ainakin ranskaa perkele.

Hazy days

En suinkaan ole. Ja jos mukaan lasketaan avopuolison lukuisat kirjat (samassa hyllyssä ne kaikki on), niin määrä on lukematon.

Mutta ajattelen samalla tavalla kuin ylläolevat. Omat kirjat ovat myös sitä varten, että sieltä voi löytää sitten uutta luettavaa silloin kun kirjastosta ei huvita lainata ja juuri vaikka jos kirjastot yllättäen sulkeutuisivat tai muuta katastrofaalista :D

Birdcherryn lähtökohtana oli myöskin innostus lukulaitetta kohtaan ja tarkoitus luopua luetuista kirjoista...se on siis aivan eri kuin mulla. Rakastan sitä, että on kirjahylly ja paljon kirjoja. Ja kirjojen haaliminen on tapahtunut pikkuhiljaa lähinnä kirpputoreilta ja divareista, eli mitään suuria summia en ole upottanut. Mutta juu, pidän todella paljon kirjastoistakin ja sieltäkin lainailen, mutta oma kirjasto on ihana asia enkä haluaisi sitä millään hengettömällä lukulaitteella korvata. 

annemi

Koska kirjahyllyni on kovin, kovin suppea tällä hetkellä voin sanoa lukeneeni kaikki mitä siellä nyt on :) omistin vielä viime vuonna lähes 200 kirjaa, joista jouduin osasta tilan puutteen vuoksi luopumaan, snif.  Ainoat lukemattomat kirjat täällä ovat juuri postissa tänään saapunut palkintokirja jonka voitin Pumpuin arvonnassa ja muutama kirjaston kirja, jotka odottavat lukemista. 

 

Kommentoi