Haluaisitko leikata hiuksesi, mutta et uskalla? 5 hyvää syytä pätkäistä

Toimitus

Oletko haaveillut pitkien kutrien pätkäisystä, mutta et uskalla?

Päätös saattaa hyvinkin olla riskin arvoinen. Entinen teinitähti, nykyinen pop-idoli Miley Cyrus kertoi viime viikolla Toronto Sunille, että hiusten leikkaaminen lyhyiksi muutti hänen elämänsä. Mileyn mielestä uusi, lyhyempi kuontalo suorastaan "huutaa itsevarmuutta". Jotain taikaa Mileyn uudessa tukassa onkin, sillä särmemmän lookin myötä Mileyn pari vuotta sitten väsähtänyt ura on lähtenyt uuteen nousukiitoon.

Laulaja Jessie J puolestaan kertoo britti-Glamourin uusimmassa numerossa, että hiusten ajelu sängeksi on toistaiseksi ollut hänen uransa kohokohta. Jessie ajeli päänsä osana Comic Relief -hyväntekeväisyystempausta.

Kutkutteleeko ajatus, mutta pupu menee pöksyyn aina, kun aiot pirauttaa kampaajalle? Viisi hyvää syytä uskaltaa:

 

1. Ei, et näytä mieheltä. Naisellisuutesi (eikä varsinkaan naiseutesi) ei katoa pitkien hiusten myötä. Lyhyt kampaus jopa korostaa kasvojesi naisellisia piirteitä: ripsiä, huulia, pitkää kaulaa, huoliteltuja kulmia tai korkeita poskipäitä - tai mieltymystäsi suuriin korvakoruihin.

2. Vähemmän tukkaa, enemmän aikaa. Lyhyt tukkakin vaatii yleensä laittamista, mutta sen minkä vahan pyörittelyssä häviää, föönaamisessa, pesemisessä ja takkujen selvittelyssä voittaa.

3. Uusi elämä hiuksillesi. Jos Mileyn tavoin lyhyt kampaus ei sentään muuta koko elämääsi, muuttaa se ainakin hiustesi elämän. Jos kutriparkasi ovat surkeassa kunnossa vuosikausien käsittelykierteen jäljiltä, mikään ei ole tehokkaampi tapa saada terve, paksumpi ja elinvoimaisempi tukka kuin leikata vanha reuhka pois.

4. Hekin näyttävät hyviltä lyhyissä hiuksissa:

Vasemmalta Rihanna, Michelle Williams, Anne Hathaway, Elizabeth Moss

5. Joskus on hyvä vain uskaltaa. Pienetkin hypyt tuntemattomaan piristävät, kasvattavat itsevarmuutta ja tarjoavat uusia näkökulmia tuttuihin asioihin. Ja mitä uskaltamiseen tulee, hiusten leikkaaminen on aika pientä verrattuna ulkomaille muuttoon, uran vaihtamiseen tai lapsen tekemiseen. Sitä paitsi toisin kuin benji-hypyssä katkennut jalka, tukka kasvaa sentään takaisin.

Teksti Eeva Kolu, nykyinen pitkätukka, joka yhä suosittelee hiusten leikkaamista kaikille, joita ajatus vähänkään kutkuttaa 
Kuvat Splash News /AOP

Kommentit

Mahdoton Nainen

Kyllä! Entisenä (ja todennäköisesti taas myös jossain vaiheessa tulevana) lyhythiuksisena allekirjoitan kaikki kohdat!

Lyhyt tukka on seksikäs! Ihan käsittämättömän kuuma! 

Eikun leikkaamaan pitkät hiukset ;)

Toimitus
Toimitus

Samaa mieltä, ja mehän sen tiedämme - Suomen seksikkäimmästä toimituksesta löytyy kaikki mahdolliset hiustenpituudet aivan lyhyistä pitkiin.

Aika mielenkiintoista ollut se, että Anne Hathawayn leikattua lyhyet hiukset KAIKKI mediat kommentoi että kuinka Anne näyttää itkevän kampaajalta tullessaan kun tulikin leikattua niin ruma tukka, vaan Les Miserables-roolin ja Oscarin jälkeen tukka on saanut pelkkää hehkutusta...

Toimitus
Toimitus

Totta, mutta eikös sen Les Miserablesia varten leikatun tukan ollut tarkoituskin olla ruma? Kuvausten jälkeisellä punaisella matolla laitettuna tukka näytti upealta!

mar (Ei varmistettu)

Neloskohdasta puuttuu Lilyn oma Laura (de Lille)! Laura ja Rihanna saavat mut hyvin pian luopumaan tästä neljä vuotta kasvatetusta reuhkasta.

Hanna K
Sunday Blondie

Lyhyen tukan hienouksia ei kykene edes kuvittelemaan, ennen kuin oikeasti leikkaa kutrinsa. Kyllä se tukka siitä sitten kasvaa, kun alkaa kaduttaa! Leikkasin hiukseni muutama vuosi sitten Emma Watsonin inspiroimana lyhyeksi, ja tein päätökseni päivässä. Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) hiukseni ovat olleet muutaman millin mittaiset. Silloin opin todella arvostamaan kasvojeni piirteitä.

Ihanista ihanin Elizabeth Moss! Miten upealta nainen näyttääkään lyhyissä hiuksissa :)

I used to be suggested this web site by way of
my cousin. I'm no longer sure whether this put up is written through
him as no one else realize such specified about my difficulty.
You're incredible! Thank you!

phocahispida

Tukan leikkaaminen herättää suuria tunteita. Itsessä ja muissa. Kun itse pätkäisin puoleen selkään ulottuneen tukkapehkon poikatukaksi sain sekä kehuja että surun ilmauksia osakseni. Todella moni, pikkulapsesta vaariin on kysynyt että "miksi leikkasit". En rehellisesti sanottuna voinut kuvitella että tukan muutos kiinnostaisi ja puhuttaisi niin monia, livenä tai netissä.

http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/nyt-laks

Toimitus
Toimitus

Kiitos jutun likkauksesta phocahispida!

Mimosa

Lyhyt tukka on tosi kiva, ainoo huono puoli siinä on se, että sitä pitää sitten koko ajan olla lyhentämässä/ käydä leikkaamassa muotoonsa. Pitkät hiukset on siitä "vaivattomat", että jos kampaajalla ei halua joka kuukausi ravata, ei se haittaa.

Toimitus
Toimitus

Totta, lyuhyttä pitää huolitella eri tahdissa kuin pitkää. Kannattaakin puhua kampaajan kanssa leikkaushetkellä, kuinka usein on valmis tulemaan trimmaukseen, niin malli voidaan valita sen mukaan.

Laurella
Pilkku otsassa

Entisenä pulipäänä manifestoin pitkän tukan puolesta, näin niinkuin toistaiseksi. Tosin sanottava on, että Mileyn hiusmalli houkuttelee. Ja Anne Hathaway sai sikana uskottavuuspisteitä, kun napsaisi tukkansa pois. Olen samaa mieltä kuin aika moni muukin täällä: naisellisuus ei ole tipan tippaa kiinni hiusten pituudesta. Ja se keveys, kun hius ei peitä niskaa. On se verratonta. 

(Tässä meuhkaan aiheesta: http://www.lily.fi/blogit/pilkku-otsassa/mission-impossible-haltiahiukset)

Toimitus
Toimitus

Ooo, saa tuntea kesätuulen niskassa... ihana tunne! Kiitos, että linkkasit juttusi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Itselleni on tullut kommenttia, että melkein kymmenen vuotta lähti iästä pois, kun pätkäisin muodottomana ristiselkään valuneen tukkani lyhyeksi. Paljon raikkaampihan tämä lyhyt on – eikä anna mahdollisuutta niille iänikuisille hätäponnareille, joita suosin aiemmin melkein joka päivä. :P

SARI H.
KOLIBRI

Minulla on aina ollut aika pitkät hiukset. Tosin 18-vuotiaana ne olivat lyhyet ja punaiset.

Joskus minua luultiin lyhyt hiuksisena pojaksi. Se tuntui oudolta, mutta itse silloin pidin hiuksistani.

Enää en tekisi samaa.

dyson vacuum (Ei varmistettu) http://home.aeyoo.com/link.php?url=http://tinyurl.com/q7mby65

I was able to find good information from your blog articles.

Täällä on ihan itse sheivailtu vuodesta toiseen kaljuksi. Milloin syynä oli "kaikkien naisten kärsimyksen ilmentäminen" (joo-o, ihan tosijuttu) tai ihan vaan perusvitutus kauneusihanteita tai silloisia poikaystäviä kohtaan. Äiti tapasi sanoa, että kaljuista naisista tulee hänelle mieleen aina ranskalaisnaiset toisen maailmansodan aikaan, joiden pää ajeltiin kaljuksi ja laitettiin kävelemään kaupungin läpi merkkinä romanttisista suhteista natsisotilaiden kanssa. Mikä häpeä. Sheivailulle tuli stoppi kun nykyinen mieheni kertoi toivoneensa ennen ensideittejämme sormet ristissä, että voi kun se kiva tyttö ei olisi enää kalju. En ollut.

Lyhyitä malleja on ollut muutama myös, otsatukalla ja ilman. Nykyään puolipitkät, mutta mahtipitkät hiustenpidennykset toivomuslistalla tälle vuodelle. Nykyisessä tyylissä on vaan se vika, että latvat tuntuvat hapertuvan ja sojottavan vaikka mihin suuntaan säännöllisestä siistimisestä huolimatta. (Kalju tai) lyhyt tukka onkin helpompi, miellyttävämpi, kätevämpi ja saa kasvonpiirteet usein kauniisti esille. Pointsit sille, joka vaan uskaltaa!

Kommentoi