Haluatko olla itsevarma vaikeissa paikoissa? Anne Kukkohovilla on toimiva vinkki

Toimitus

Jos juontaja Anne Kukkohovi päätyy puhujaksi tapahtumaan, jonka aiheesta hän ei tiedä tarpeeksi etukäteen, apuun tulee turvamekko.

”Turvamekko päälläni tiedän näyttäväni tarpeeksi itsevarmalta ja voimakkaalta. Siltä, että asiat ovat kontrollissani.”

Yksi Kukkohovin turvamekoista on fuksia, epäsymmetrinen Vivianne Westwood, jonka helmat ovat lyhyet. Myös toinen vakiomekoista hohtaa kirkkaita värejä, oranssiin taittuvaa punaista. Mekkoja yhdistää piirre, jonka Kukkohovi on ne päällään hahmottanut: ”Näissä mekoissa tulen eri tavalla nähdyksi.”

Laajemmin turvamekon taustalla on ajatus, jonka Kukkohovi on oivaltanut vasta esiinnyttyään paljon:

”Sanat eivät ratkaise. Suurin osa ihmisten välillä tapahtuvasta kommunikaatiosta on nonverbaalista.”


Kun Kukkohovi aloitti erilaisissa tilaisuuksissa puhumisen, hän yritti ensin perehtyä joka kerta aiheeseen täydellisesti.

”Sitten huomasin, että kuuntelijoita kiinnostavat enemmän minun ajatukseni kuin faktojen listaaminen. Edes sillä ei ole väliä, vaikka joskus takeltelen. Olennaisinta on, onko läsnä totuudellisesti. Jos on tosi itselleen, on sitä myös muille.”

”Jo sanontahan sen kertoo: ihmiset järkyttyisivät, jos tietäisivät, kuinka vähän muut heitä ajattelevat. Siksi kannustan aina muitakin esiintymään joutuvia, että antaa palaa vain!”

Kukkohovi kuvailee olevansa usein esiintymisen jälkeen puhki. Intensiivinen auki oleminen on hänelle raskasta.

”Mutta samalla järjettömän tehokasta! Kävelen yleisön eteen ja teen henkisen päätöksen. Heitän kuvitteellisesti ilmaan ajatuksen, että rakastan kaikkia edessäni juuri siinä hetkessä.”


Mitä yllättävämpiä tilanteita eteen tulee, sitä suurempi merkitys on myös vaatteilla. Kukkohovi korostaa, että jokaisella naisella tulisi olla turvamekko vaikeita paikkoja varten.

”Välillä joku sanoo, että eihän hänen kokoiselleen naiselle löydy mitään tarpeeksi ihanaa. Väärin. Osta vaikka isompi koko ja muokkauta se sopivaksi ompelijalla. Niin minäkin teen.”

Jos Kukkohovilta kysytään, mitä hän aikoo laittaa päälle vaikka seuraavan viikon juhliin, hän ei osaa koskaan vastata.

”En tietenkään! Mistä minä voisin tietää etukäteen, mitä ajattelen ensi tiistaina? Päätän vaatteen aina vasta samana päivänä – tunnelman mukaan.”

Onko sinullakin turvavaate, josta saat voimaa?
 

Teksti: Kiti Lehtimäki
Kuva: Sanna Lehto / A-lehtien kuva-arkisto

 

 

Kommentit

Kissankieli
Hello Dolly!

No joo, mun turvavaate on musta kauluspaita - vähän aneeminen verrattuna fuksiaan ja oranssiin. Ihmiset kyllä katsovat jotenkin eri tavalla kun on pukeutunut näyttävään väriin. Kevättakkini on melkoisen pinkki ja siinä tulee aivan eri tavalla huomatuksi kuin mustassa tai harmaassa värissä.

Kommentoi