Hellepäivä sisällä ja 8 muuta kesäsyntiä

Toimitus

 

 

Suomen kesän lyhyys, kylmyys ja epävakaisuus on tehnyt meistä suorittajia. Kesäksi väsätään to do -listoja (käy mattopyykillä, Pihlajasaaressa, yöuinnilla ja lakkasuolla), joiden kohdista puolet jää suorittamatta. Ja siitäkös vasta tulee morkkis.

Se, että potee itse huonoa omaatuntoa kesäsaamattomuudestaan, ei kuitenkaan riitä. Kaikilla muillakin on mielipide siitä, miten kesää vietetään oikein. Jos et muista itse syyllistää itseäsi, joku muu kyllä muistaa. Listasimme yleisimmät kesäsynnit.

 1. "Kastaudu nyt edes!" Synneistä suurin ja paheksuttavin on talviturkin pitäminen. Uskokaa tai älkää, jotkut eivät pidä uimisesta ja kokevat kesänsä kokonaiseksi myös ilman sitä pakollista jääkylmässä meressä pyrähtämistä. (Ymmärtäkäämme myös heitä, jotka karttavat luonnonvesiä epäilyttävien pohjamutien, vesikasvien ja ruumiiden, kyllä,  pelossa.)
   
 2. Klassikkosynti on tietenkin hellepäivien (lue: minkä tahansa aurinkoisen päivän) viettäminen sisätiloissa. Arktisiin suomalaisaivoihin on iskostunut, että auringosta on otettava kaikki irti nyt, kun se kerrankin paistaa. Entä jos ei viihdy rannalla? Miksi varjossa istuminen on auringon haaskausta ja suojakertoimella 50 varustautuminen merkki siitä, ettei osaa nauttia kesästä (lue: elämästä)?
   
 3. Sisätiloissa viihtymisen synnin voi viedä uudelle tasolle olemalla sisällä katsomassa telkkaria. Kesällä kuuluu mennä ulos katsomaan oikeaa elämää.

 4. Työpäivän jälkeen on pakko päästä terassille, koska after work kuuluu kesään ja eihän niitä toimistossa tuhlattuja hellepäiviä muuten kestä. Entä jos ei huvita juoda keskellä viikkoa? (Lue sopivat vastaukset "ota nyt edes yksi" -painostuksiin viimeviikkoisesta postauksestamme.)

 5. Kesällä ketään ei väsytä. Illat ovat niin valoisia, että on tuhlausta mennä aikaisin nukkumaan. "Kerran sitä nyt kesäyönä valvoo." Paitsi sinä kertana, kun väsyttää.

 6. Huono omatunto iskee viimeistään heinäkuun puolivälissä. Mansikka-aika on lähes ohi, eikä pakastimessa ole vielä litraakaan. Torilta on pakko hakea laatikko tai pari, ettei ala marraskuussa harmittaa (vaikkei mansikoista juuri välittäisikään). Syntiä tämäkin: tosisuorittajat tietenkin keräävät marjansa itse.

 7. Jäätelö on suomalaislomailijan kansallisruoka, jota on tankattava jokaisella vastaantulevalla kioskilla (ja nimenomaan kioskilla, koska törkeästi ylihinnoiteltu pallojäätelö on sitä ainoaa oikeaa jäätelöä). Entä jos ei pidä jäätelöstä? (Mehujää tai pienen pallon tilaaminen ei ole vaihtoehto, koska kesästä on nautittava koko rahan edestä. "Samalla hinnalla saisit ison!")

 8. Ruokasynniksi lasketaan sekin, ettei jaksa mennä piknikille vaan syö kotona käytännöllisesti jääkaapin, oikeiden astioiden ja tiskikoneen läheisyydessä. Onko "kaikki nyt vaan maistuu paremmalta ulkona" -sanonnan keksijä koskaan tavannut lokkeja?

 9. Ilonpilaaja pukeutuu kesällä mustaan tai pitkälahkeisiin vaatteisiin. Jokainenhan tietää, että kesällä kuuluu pukeutua kukkamekkoon tai hameeseen vain siksi, ettei tarvitse käyttää sukkahousuja. Ja pyöräillä työmatkat. (Miten nämä kaksi muuten yhdistetään?) Entä jos viihtyy mieluummin shortseissa, palelee helposti tai on liian aamu-uninen ajatellakseen hyötyliikuntaa ennen kolmatta kahvikupillista?

Mitkä ovat teidän kesäsyntinne?

Lue myös: aiempi pohdintamme jäätelömysteereistä ja Marietan postaus helteen huonoista puolista Mua lemmitkö vielä, Kustaa? -blogista.

Teksti ja kuva: Emmi, joka unohtaa kroonisesti pakastaa mansikat, vaikka on viettänyt mansikkapellolla puolet lapsuuden kesistään.

Kommentit

Vau mikä vauva!

"Miksi varjossa istuminen on auringon haaskausta ja suojakertoimella 50 varustautuminen merkki siitä, ettei osaa nauttia kesästä (lue: elämästä)?"

KYLLÄ! Mä tykkään istua rannalla, puistossa, terassilla, pihalla, mutta en suorassa paisteessa. Joten suunnilleen joka kerta kun kysyn "voitasko mennä tohon missä on MYÖS vähän varjoo", niin tulee kommentti "jaa niin kun sä et tykkää kesästä". Öh? Olisin valtavan ilonen jos loppukevään ja alkusyksyn välinen aika olis ainoo vuodenaika, mut siitä huolimatta joidenkin mielestä "en oo kesäihminen", koska en halua maata alasti ja kärventyä.

Emmi Laukkanen

Samoja kokemuksia täälläkin! En ymmärrä, miksi on kesän / auringon / elämän tuhlausta istua jossain, missä on sekä varjoa että aurinkoa eli jokaiselle jotakin. Toimituksen lounaspöydässä päiviteltiin tänään myös, miksi ulkoilmassa syöminen on aina yhtä kuin suorassa auringonpaisteessa kärventyminen. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse taidan syyllistyä miltein kaikkiin listattuihin synteihin muttei se tee kesästäni yhtään sen huonompaa. Olemme erilaisia niin miksi pitäisi tehdä kuten kaikki muutkin?

Toimitus
Toimitus

Syyllisiä ollaan täällä toimituksessakin. Emme missään nimessä ajattele, että pitäisi tehdä kuten kaikki muutkin, vaan haluamme ennemminkin kyseenalaistaa jatkuvan syyllistämisen tarpeen. Kukin nauttikoon kesästään ilman morkkiksia tai huonoa omaatuntoa!

Veemäinen (Ei varmistettu)

En pidä niinkään todennäköisenä ruumiiden löytymistä vesistöistä, mutta järvihirviöitä sieltä aivan varmasti löytyy, sellaisia pikkucthulhuja! Vesikasvit ovat myös aika karmivia, jos niihin osuu vahingossa. Nykyään kykenen onneksi uimaan cthulhuista huolimatta, jopa yksin :D

FFFifi
Fitness Führer

On siellä ruumiita. Niiden raajat on osuneet muhun monta kertaa kun olen uinut, viimeksi viikonloppuna brr.

Veemäinen (Ei varmistettu)

Niin, ja mitä jos on hinkkureidet eikä voi käyttää hameita ilman sukkahousuja kun muuten on puolen tunnin kävelyn jälkeen iho rikki?

Kommentoi