Helsinki Pride ja Ylen Pride-viikko starttaavat tänään

yle.jpg

Helsinki Pride 2014 -tapahtumaviikko alkaa tänään. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikon aikana järjestetään luentoja, piknik-tapaamisia, taidetta ja kulttuuria, juhlia ja iltabileitä. Lauantaina 28.6. viikko huipentuu Senaatintorilta starttaavaan Pride-kulkueeseen ja Priden päätösbileisiin. Koko ohjelman löydät täältä.

Myös Yle Teema osallistuu tapahtumaan ja näyttää aiheeseen liittyviä dokumentteja pitkin viikkoa. Koko ohjelmiston löydät täältä, mutta toimitus suosittelee katsomaan ainakin nämä:

Stephen Fry homofobian jäljillä osa 1 ma 23.6. klo 21 ja osa 2 ti 24.6. klo 21

Millaista on olla homo eri puolilla maailmaa? Stephen Fry tapaa maailman homoja ja homofoobikkoja ja yrittää ymmärtää, miksi kahden aikuisen välinen rakkaus on niin pelottava asia.

American Vagabond ke 25.6. klo 21

Elokuva kotoaan karkotetuista amerikkalaisista homoseksuaalinuorista, jotka pakenevat vanhempiaan luvattuun kaupunkiin, San Franciscoon, mutta päätyvät ihmisvarjoiksi.

Conchita – Itävallan kuningatar pe 27.6. klo 21

Euroviisujen myötä Conchita Wurstista on tullut vapauden, avoimuuden ja suvaitsevaisuuden symboli. Mutta miten itävaltalaiset, Conchitan kotikyläläiset ja perhe suhtautuvat parrakkaaseen naisartistiin?

 

Kuva: Yle

Kommentit (1)
  1. Kiitos muistutuksesta! Tämä on nähtävä.

     

    Laura

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *