Huomio bloggaaja, tallenna juttu luonnoksiin ja vastauksia kysymyksiin

Toimitus

Huomio bloggaajat! Juttujen automaattinen tallennus luonnoksiin ei toimi tällä hetkellä. Sen vuoksi tallenna keskeneräinen postaus luonnoksiin välillä itse, näin vältyt postauksen katoamiselta, jos koneesi kaatuu. EDIT 7.6.: KORJATTU JA TOIMII.

Useimmat - oikeastaan lähes kaikki - niistä asioista, joista te olette raportoineet ja kysyneet, eivät ole uudistuneen Lilyn ominaisuuksia vaan bugeja, joita korjataan koko ajan. Olemme pahoillamme ongelmista ja kiitämme kaikkia, jotka ovat ilmoittaneet kohtaamistaan omituisuuksista!

Toivomme, että bugit saadaan taltutettua mahdollisimman pian  ja että te pääsette käyttämään uudistunutta Lilyä sellaisena, joksi olemme sen suunnitelleet. Muutokset on tehty teidän käyttäjien toiveiden pohjalta.

Tässä vastaus muutamaan juuri nyt monia teistä mietityttäneeseen kysymykseen.

 

1. Miksi etusivulla on sama juttu monta kertaa?

Koska juttunostopaikat eivät vielä toimi niin kuin niiden pitäisi. Tarkoitus on, että kaikkien kolmen eri kategorian alla on eri jutut. Juttunostopaikoille tulee kaikkien lilyläisten uusimpia postauksia. Siis tämänhetkistä monipuolisempi kattaus uusia juttuja. EDIT: KORJATTU

2. Mistä löydän seuraamieni blogien uudet jutut?

Seuraamiesi blogien uusimmat jutut kertyvät feediksi Seuratut-linkin taakse (linkki on esillä, kun olet kirjautuneena). HUOM! Tämä ominaisuus ei toimi vielä kaikilla. Koska niin moni teistä on toivonut, että seurattujen uusista postauksista tulisi myös ilmoitus, otamme ilmoitukset jatkokehittelyyn. EDIT: KORJATTU.

3. Onko haku poistettu?

Ei. Haku ei toimi tällä hetkellä, mutta toivottavasti mahdollisimman pian. Samoin Kaikki blogit -lista ei vielä rullaa täydellisesti. Sitäkin fiksaamme.

4. Miksi minulle ei tule ilmoituksia?

Omiin kommentteihin tulleista kommenteista ei tällä hetkellä tule ilmoitusta kaikille. Tämä ei ole uusi ominaisuus, vaan bugi, jota korjataan. Edit 30.5. Kommentteihin jätetyistä kommenteista tulee nyt ilmoitus.

5. Miten poistan kommentin blogistani?

Reitti on toistaiseksi tämä: Hallinta - valitse oma blogisi - Kommentit - poista haluamasi kommentti.

6. Kuinka lisään videon?

YouTube-videoita voi lisätä postaukseen näin: kopioi YouTubessa videon upotus- eli embedkoodi. Mene juttueditoriin ja paina Siirry koodinäkymään -linkkiä. Liitä upotuskoodi siihen kohtaan jutun koodia, johon sen haluat. Tallentamalla jutun luonnoksiin näet, tuliko video oikeaan paikkaan. EDITOITU 7.6.

7. Miksi palsta on blogi?

Koska blogi-sanan tunnistavat kaikki, ja palsta-sana tässä merkityksessä on monille tuntematon. Kahden vuoden aikana olemme todenneet asian melko monta kertaa esimerkiksi linkatessamme lilyläisten juttuja Facebookissa ja lisätessämme selityksen, että palsta on sama kuin blogi, mutta eriniminen :)
 

Lisää vastauksia kysymyksiin löydät näistä toimituksen blogissa julkaistuista jutuista ja juttujen kommenteista:

Blogisi ulkoasu ja asetukset - tee näin

Tämä ei toimi vielä (mutta toimii toivottavasti pian)

Nämä asiat löydät eri paikoista kuin ennen

 

Editoitu 30.5.: ilmoitukset toimivat. Editoitu 24.5. klo 14.35: haku-kohta lisätty juttuun.
 

Kommentit

Kaisa H.

Hahhaaonkyllämuutamatkirosanatlennellytonautomaattisentallentamisenpuuttumisentakia:D 

Kaisa H.

Apua!!!!

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Olisko jotain kikkakolmosta sivupalkin asetusten muuttamiseksi? Ei toimi tallennus vaikka mitä yrittäisi. Koitin siis poistaa seuraamani palstat ja lisätä sosisaalisen median linkkejä, mutta ei tallennu ei.

Myös tavutus kusee kun palsta pakottaa vaihtamaan riviä.

Toimitus
Toimitus

Moikka Nonariina! Meillä on kaksikin:

1. Kokeile poistaa sivupalkissasi oleva kuva ja testaa sen jälkeen haluamasi muutoksia.

2. Kokeile poistaa profiilikuvasi.

Vanhalta saitilta siirretyissä sivupalkin kuvissa ja profiilikuvissa on joillain käyttäjillä ilmennyt häikkää, ja nämä kikat ovat monilla toimineet. Muutosten jälkeen voit laittaa kuvat takaisin pakoilleen.

Saitti alkoi (joillain selaimilla) katkoa sanoja oudosti kun fiksasimme muita asetuksia perjantaina. Korjaamme asiaa maanantaina.

Pahoittelemme ylimääräistä vaivaa ja harmia.

vilma.p
Vilma.P

Moikka!
Mulla on samat ongelmat kun edellisellä. En saa poistettua sivupalkista edes muita kuvia, kuten Mindeka. Tällainen teksti tulee näkyviin aina kun yritän muokata sivupalkkia jotenkin

  • URL cannot be longer than 128 characters but is currently 136 characters long.
  • The file used in the Kuva field may not be referenced.
  • The file used in the Kuva field may not be referenced.
     JA olen koittanut myös monta kertaa poistaa profiilikuvani.

    Toivottavasti tähän saadaan pian korjaus. Alkaa harmitaa, kun en saa esim. Bloglovinia blogiin. Vai johtuuko tämä vain siitä, etten osaa käyttää tekniikkaa? Sekin on mahdollista. :D

Toimitus
Toimitus

Vilma, sivupalkin muokkaaminen ei toimi kaikilla niin kuin pitäisi. Asiaa tutkitaan parhaillaan - kerromme heti, kun kaiken pitäisi toimia kaikilla just eikä melkein. Kiitos bugin kuvailusta, mitä yksityiskohtaisemmin tiedämme, mikä mättää, sitä helpompi buginpahukset on löytää.

Mindeka
Ma-material Girl

Hei, mulla toimi jotkut muutokset, kun poistin sivupalkin kaikki kuvat. Jee!

Kokeile säkin Nonariina ;)

Sannakai
Twenty Thirteen.

Hei toimitus! Onkohan tällä hetkellä myös yleisesti liikkeellä sitä, että uusi Lily on todella hidas? Ilo Lilyn blogien lukemisesta ja oman päivittämisestä alkaa olla hukassa, kun uusi ulkoasu omalla palstalla ei miellytä enää silmää ja kaikki latautuu kovin hitaasti. Tsemppiä kuitenkin teille urakassanne.

Toimitus
Toimitus

Moi Sannakai, Lilyä ja muita A-lehtien verkkomedioita vastaan oli eilen illalla käynnissä palvelunestohyökkäys. Hyökkäykset serverille hidastavat saitin toimintaa merkittävästi. Pahoittelemme ja olemme harmissamme - näihin asioihin emme voi itse vaikuttaa :(

Onko sinulla ongelmia blogin ulkoasun säätämisen kanssa, vai onko leiskassa yleisesti jotain, mikä ei miellytä silmääsi? Jos säädöissä on ongelmia, laita meiliä osoitteeseen lily (at) a.lehdet.fi, autamme mielellämme.

Sannakai
Twenty Thirteen.

Hitaus on ollut jatkuva ongelma minulla koko ajan päivityksen jälkeen. Lily on omalla koneellani tahmea ja hidas (ei voine kuitenkaan johtua netistä, koska muut sivustot latautuvat normaalisti). Oman blogini ulkoasussa harmittaa etteivät teksti ja kuvat enää ala samasta kohdasta sivun vasemmassa reunassa ja profiilikuva on typerän kokoinen omassa laatikossaan, enkä ole ainakaan toistaiseksi keksinyt, miten sitä voisi säätää. Olette varmasti toimituksessa uurastaneet uudistuksen eteen paljon, joten olen pahoillani kun sanon, että itse pidin vanhasta kahden sivupalkin ulkoasustani sekä sujuvasti toimivasta Lilystä todella paljon enemmän, enkä ole vielä löytänyt bloggaamisen iloa päivityksen jälkeen. Valitsin Lilyn melko tuoreen blogini alustaksi alun perin sen vuoksi, että sivuston yleinen visuaalinen ilme miellytti minua erityisen paljon ja ajattelin säästyväni tekniseltä takkuamiselta esimerkiksi Bloggeriin verrattuna. Nämä odotukseni vanha Lily täytti täydellisesti.

Toimitus
Toimitus

Ymmärrämme hyvin, että bloggaamisesta ei ole helppo iloita, jos asiat eivät toimi niin kuin pitäisi. Olemme pahoillamme siitä, että esimerkiksi sivupalkin bugien korjaamisessa on mennyt näin kauan. Palvelunestohyökkäykset ovat jakutuneet, ja esimerkiksi eilen Lily on ollut sen vuoksi hidas. Toivomme kuitenkin kovasti, että kun kaikki toimii, blogi-ilo palaa ja löydät uudesta leiskasta myös hyiä asioita. Ja vaikka et löytäisi, tykkäämme kovasti, kun kerrot, mikä mättää - siis kiitos kun annat palautetta!

Sannakai
Twenty Thirteen.

Lisää palautetta: miten ihmeessä blogipostauksen kirjoitusalustalla voi liikkua eri tekstiosioiden ja kuvien välillä? Jos kirjoitan palan tekstiä ja lisään sen alle kuvan, ei alusta anna minun liikkua enää kuvan alle jatkamaan kirjoitusta, vaan ainoa paikka, johon kursori suostuu asettumaan, on kuvan yläpuolelle, mikä on aika järjetöntä. Sama ongelma on, jos haluaisi lisätä postaukseen monta kuvaa peräkkäin. Kuvia pystyy lisäämään ainoastaan lisättyjen kuvien yläpuolelle, ei alapuolelle, sillä kursori ei kerta kaikkiaan toimi. Tiedän, että alan toistaa itseäni, mutta myös postausten kirjoitusalusta toimi vanhassa Lilyssä moitteettomasti.

Toimitus
Toimitus

Sannakai, kuulostaapa oudolta. Mitä selainta käytät? Tieto auttaa meitä jäljittämään ongelmaa - tämmöisestä bugista ei ole raportoitu tätä ennen.

Sannakai
Twenty Thirteen.

Lisäksi rivivälit kuvien välillä eivät enää tule näkyviin kirjotusalustalla, vaan nämä täytyy aina palata säätämään erikseen kerran postauksen luonnoksiin tallennettuaan.

Toimitus
Toimitus

Kiitos tiedosta, testaamme tätä ja fiksaamme!

sanumaria

Onko mitään arviota siitä, koska Seuratut alkaisi toimia, ja koska kommentti-ilmoitukset toimivat kunnolla? Nämä puutteet häiritsevät käyttöä jo aika paljon.

Toimitus
Toimitus

Emme uskalla arvioida - sitten nimittäin ketuttaa kahta kauheammin, jos tuleekin yllätyksiä eikä homma selkene. Sen voimme sanoa, että seurattuja, ilmoituksia ja sivupalkin tallentamisen ongelmia mietitään juuri nyt tärkeimpinä asioina.

Toimitus
Toimitus

Tägit on niitä omia avainsanoja, joita voi jutuille antaa. Toistaiseksi niitä ei saa näkyviin saitille, korjauksessa tämäkin.

Toimitus
Toimitus

Sori soriii Emmi, täällä päässä sekoillaan ny! Tuossa listassa avainsanat tarkoittaa omia tägejä, jotka ovat tällä hetkellä kadoksissa mutta palajavat. Kategoriat tarkoittaa niitä valmiita, noh, kategorioita, joita valitaan, kun julkaistaan Lilyssä postausta. (Joita voi kyl kutsua avainsanoiksikin.) Siis nimet ovat hiukka sekavat. Pannaanpa tämäkin selkiytyslistalle! Mutta summa summarum: omia tägejä eli ruksattavassa boksissa avainsanoja et saa tällä hetkellä näkyviin, kategoriat eli Lily-luokittelun saat.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jos joku on tästä jo kysellyt ja siihen on vastattu niin sortsi, mutta:

Lupailitte aiemmin, että sivupalkin tekstilaatikkoon voisi jatkossa upottaa omaa scriptiä. Yritin nyt lisätä blogin sivupalkkiin Facebook-widgetiä, mutta se ei näytä onnistuvan. Ei HTML5:nä eikä iFramena. Onko tämä bugi, ja onko sen korjaaminen työn alla? Vai onko scriptin lisäämiseen jokin kikka?

Toimitus
Toimitus

Tommi, voisitko laittaa meille tarkempaa meiliä (lily (at) a-lehdet.fi) siitä, mitämitä on lupailtu ja mitä haluaisit palkkiin saada?

Facebook-badgenhan muuten saat haettua Facebookista ja lisättyä blogisi sivupalkkiin kuvana, joka on linkki. Näin on tehnyt esim. Ite puin -Tiiti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Toki. Haluaisin siis Facebook Like Boxin, jossa olisi tykkäysnappi ja Facebook stream. Tiitin boksi on vain linkki Facebookiin. Laitan meiliin lisätietoa.

Kommentoi