Hurraa: nuoria naisia eduskuntaan!

Toimitus

 

Kaikki eivät ole tyytyväisiä eduskuntavaalien tulokseen. Lievästi sanottuna. Sunnuntai-iltainen tulos veti hiljaiseksi Mainostaulujen takana -blogin minsun (ja postauksen kommenttiboksi käy edelleen kuumana). Emmi Nuorgam näkee tilanteen surkuhupaisana. ...Ilman sinua olen lyijyä -blogissa jaettiin "Ei näin" -leima, ja Kahvia, kiitos! -blogissa päätettiin, että nyt keskitytään nuorten naisten läpimenoon.

Ja niin teemme mekin.

Vaalikenkä-juttusarjassamme esittelimme kuusitoista pätevää naispuolista ehdokasta ympäri maata. Haastattelemistamme kuudestatoista naisesta peräti kymmenen pääsi eduskuntaan. Vaikka eduskunta on edelleen miesvaltainen paikka ja naispuolisten kansanedustajien määrä jopa pieneni kahdella edustajalla edelliseen eduskuntaan verrattuna, kolmekymppisten naisten läpimeno valtavilla äänimäärillä on yksi niistä ilmiöistä, joista eduskuntavaalit 2015 tullaan muistamaan.

Suosittelemme vielä kertaamaan juttumme ehdokkaista, niin tiedätte, mitä seuraavan neljän vuoden aikana on luvassa:

 

Susanna Koski (kok)

Hanna Sarkkinen (vas.)

Nasima Razmyar (sd.)

Tiina Elovaara (ps)

Hanna Kosonen (kesk.)

Sanni Grahn-Laasonen (kok.)

Li Andersson (vas.)

Sanna Marin (sd.)

Laura Huhtasaari (ps.)

Katri Kulmuni (kesk.)

 

Millaisia terveisiä haluat lähettää näille tuoreille kansanedustajille?

 

Kommentit

minsu
Mainostaulujen takana

Terveiset jokaiselle uudelle (ja myös paikkansa uusineille) kansanedustajille puoluetaustasta riippumatta: Älkää sulkeko itseänne pelkästään omaan kuplaanne yhdessä vain samalla tavalla ajattelevien kanssa, vaan haastakaa itsenne ja uskaltakaa katsoa asioita erilaisista näkökulmista.

MR (Ei varmistettu)

Porukasta puuttuu kokoomuksen Saara-Sofia Siren :)!

minna

Ja upea Emma Kari vihreistä :)

Toimitus
Toimitus

Toki hekin huippunaiset pääsivät eduskuntaan ja onnea myös heille! :) Me nostettiin tähän listaan ne ehdokkaat, jotka olivat Vaalikenkä-tentissämme mukana.

Onnea ja tsemppiä kaikille naisille! Toivotaan rehellisiä ja omia mielipiteitä jokaiselta edustajalta! Pitäkää niistä kiinni! 

Kommentoi