Hyvää leffajoulua! Toimituksen tärpit pyhien tv-tarjontaan

Toimitus

Niin niin, yhdessäolo, rauha ja tunnelma ovat joulussa tärkeintä... mutta ovathan ne telkkariohjelmatkin aika kivoja. Ja se, että niitä on kerrankin aikaa katsoa.

Vaan miten valita valtavasta tarjonnasta, kun joka kanava pistää parastaan? Esimerkiksi lukemalla Lilyn toimituksen tärpit joulunpyhien elokuvatarjontaan!

1. Joulutelkkarin epävirallinen teema: Tahtonaiset

Joulun pyhien aikana näytetään useampikin elokuva, jonka keskiössä ovat voimakkaat naishahmot.

Niskavuoren Heta. Kotimainen klassikkomelodraama vuodelta 1952 kertoo Niskavuoren talon ylpeästä tyttärestä. (TV1 25.12. klo 13.40)

Evita. Elämäkerrallinen elokuva näyttelijätär Evita Duartesta, joka päätyi naimisiin Argentiinan presidentin kanssa ja kohosi näin kotimaansa rakastetuimmaksi ja vihatuimmaksi naiseksi. Evitan roolissa tosielämän voimanainen Madonna. (Nelonen 26.12. klo 14.10)

Mona Lisa Smile. Ihastuttava elokuva vapaamielisestä opettajasta (Julia Roberts), joka pääsee opettamaan arvostettuun, mutta erittäin vanhoilliseen kouluun, jonka naisoppilaita ei niinkään valmistella uraa vaan avioliittoa varten. (TV5 26.12. klo 18.45)

Herttuatar. Keira Knightley esittää aatelisnaista,  joka ei alistu ajan tavanomaisiin moraali- ja naiskäsityksiin tässä 1700-luvulle sijoittuvassa pukudraamassa. (TV1 26.12. klo 20.55)

2. Elämää suuremmat tarinat

Jätä hetkeksi turvallinen kotisohva ja suklaarasia taaksesi ja sukella elämää suurempiin tarinoihin.

Leijapoika. Khaled Hosseinin menestysromaaniin pohjautuva eeppinen tarina ystävyydestä ja petturuudesta 1970-luvun Kabulissa. (YLE Teema 25.12. klo 19.00)

Saksikäsi Edward. Tim Burtonin rakastettu tarina syrjäisessä kartanossa asuvasta Edwardista (Johnny Depp), jolla on sakset käsien tilalla. Edwardin elämä muuttuu, kun hän tapaa tytön - ja katsojan elämä muuttuu vähän, kun elokuva on ohi. (FOX 26.12. klo 21.55) 

Jadesoturi. Ensimmäinen suomalainen kung fu -elokuva on suuri rakkaustarina, joka sijoittuu sekä muinaiseen Kiinaan että nykyajan Suomeen. (TV2 26.12. klo 22.10)

3. Koko perheen elokuvat, jotka aikuinenkin jaksaa katsoa

Jouluna lastenohjelmista ei ole pulaa, mutta seuraavia suosittelemme aikuisillekin - lasten kanssa tai ilman.

E.T. - The Extra Terrestrial. Steven Spielbergin kenties rakastetuin elokuva kertoo viisaasta avaruuden muukalaisesta, joka tutustuu yksinäiseen Elliot-poikaan. Varaa nenäliinoja. (MTV3 25.12. klo 12.55)

Harry Potter -elokuvat. Jouluna näytetään jälleen kaksi Harry Potter -elokuvaa, jotka sopivat taianomaiselta tunnelmaltaan talven juhlaan loistavasti. Odotettavissa: jännittäviä seikkailuja, visuaalisesti hienoja kohtauksia, pikkuisen huumoria ja paljon taikuutta. (Harry Potter ja Azkabanin vanki MTV3 25.12. klo 19.10 ja Harry Potter ja Feeniksin kilta MTV3 26.12. klo 19.10)

Nemoa etsimässä. Riemukas animaatioelokuva isäkalasta, joka päättää pelastaa akvaariokalaksi siepatun Nemo-poikansa. (MTV3 26.12. klo 11.10)

Hyvää elokuvajoulua!

Teksti Eeva Kolu, joka tuijottaa tälläkin hetkellä todennäköisesti jotain - vaakatasossa tietenkin

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.