Hyvästi selluliittihäpeälle – osallistu #MuhkuraManifesti-kampanjaan

Toimitus

Lopetetaan taistelu selluliitin kanssa. Lähde mukaan Trendin ja Lilyn #MuhkuraManifesti-kampanjaan. Osallistumisohjeet löydät jutun lopusta.

Sota sellullittia vastaan

Nopeasti eroon selluliitista

Selätä selluliitti näillä vinkeillä

Selluliitti on iso ongelma, ainakin jos Googlea on uskominen. Pepun kuopat ja kohoumat ovat monelle niin suuri häpeä, että niiden vuoksi vältellään uimarantoja ja seksikumppaneita. Selluliitin murehtimiseen käytetään järjettömästi aikaa – aivan turhaan.

Lähes jokaisella naisella on selluliittia. Sitä on vaikea välttää. Ensimmäiset muhkurat voivat ilmestyä jo teini-iässä ihon kollageenimäärän vähentyessä. Selluliittia on lihavilla ja laihoilla, urheilullisilla ja sohvaperunoilla, taviksilla ja huippumalleilla. Silti selluliitti aiheuttaa edelleen hämmästelyä. 

Selluliittihäpeä kumpuaa ikivanhoista naisia alistavista valtarakenteista, joissa naisen kehoa tarkastellaan aina kritiikin ja häpeän kautta. Koska muhkuroita on lähes jokaisella ja niistä on vaikea päästä eroon, on ajanhukkaa jäädä vatvomaan asiaa. Kenenkään ei tarvitse rakastaa selluliittiaan, mutta sen vihaaminen ei auta mitenkään. 

Toimittajamme Mia Frilander kirjoitti aiheesta uudessa Trendissä näin:

”Jos näkisimme selluliittia enemmän, häpeä sen ympärillä katoaisi pikkuhiljaa.”

Trendi ja Lily haluavat kumota selluliittiin liittyvän stigman. Siksi aloitamme #MuhkuraManifesti-kampanjan, jolla kannustamme kaikkia tulemaan selluliittikaapista.

Voit osallistua vaikkapa näin:

  • Kirjoita kommenttiboksiin, jos sinäkin haluat oppia hyväksymään muhkurasi. Kannustetaan yhdessä toisiamme!
  • Tee blogipostaus aiheesta – me jaamme sen eteenpäin.
  • Jaa alla oleva #MuhkuraManifestin kuva tai laita hashtag omaan kuvaan, jota et meinannut jakaa, koska #selluliitti.

Mukana muun muassa:

Trendin videolla naiset kertovat, milloin selluliitti ei kiinnostanut heitä pätkääkään. Mukana myös ihana bloggaajamme Anna Vihervaarasta:

Kommentit

Täh! (Ei varmistettu)

Ei herranjumala. Selluliitti on vain tapa, miten naisen iho käyttäytyy, kun naisella on normaali määrä rasvaa. Häpeä? Sama kun häpeäisi sitä, että on nenä päässä.

Toimitus
Toimitus

Loistava vertaus! Juuri näin toivomme kaikkien alkavan ajatella kampanjan ansiosta :)

Niina13 (Ei varmistettu)

Musta se kertoo jo jotain häpeästä että näiden naisten pää on rajattu pois, ettei heitä vaan tunnista.

Tasaraita

Itse taas en nähnyt asiaa ollenkaan noin. Minusta on hyvä että kuvassa on vain erilaisia kauniita naisvartaloita. Niistähän jutussakin on kyse. Ei minua oikeastaan kiinnosta millaiset kasvot kuvien vartaloilla on ja luulenpa että kasvojen näkyminen veisi pois keskittymisen olennaisesta, siitä, että vaikka olisit minkä kokoinen tai muotoinen tahansa, naisvartalo on aina kaunis ja uniikki juuri sellaisena. Kauneinta on että sen kantaa ylpeydellä. Tunnen upeita naisia erilaisilla upeilla vartaloilla, mutta olen huomannut että oma huomio kiinnittyy eniten siihen miten sen kantaa. Ypeydellä ja ryhdillä kannetta vartalo on aina kaunis.

Toimitus
Toimitus

Hienosti kiteytetty pointti. Juuri mekin näemme asian. Ei ole tarvetta alleviivata sitä, kellä on selluliittia :)

"Ei ole tarvetta alleviivata sitä, kellä on selluliittia :)"

Miksi sitten tämä kampanja?

Suvi K.
Sisunainen

Hyvä kamppis!

crazycatmom

Ehdinkin juuri sopivasti aloittaa aiheesta kirjoittamisen eilisen Jenny+ ohjelman innoittama! Hyvä kampanja!

Ei se häpeä ole, mutta monien mielestä se ei myöskään ole kaunista.

Olen ukkoutumisiässä oleva mies. En ole saanut syntymälahjana kummoista kroppaa, eikä ikääntyminen ole sitä ainakaan parantunut. Tunnistan helposti, kuinka rumenen päivä päivältä vain lisää, mutta sellaista elämä on. Kaikki eivät ole kauniita, ja vanhetessa tilanne tuppaa vain pahenemaan.

Onneksi miesten kulttuurissa hyväksytään myös rumat. Meillä ei ole samanlaista painetta esittää rumuus kauneutena kuin naisilla. Kun istumme yhdessä uimahallin saunassa lösähtäneine roikkuvine vatsoinemme, tiedämme, että täällä me rumat kykimme sen sijaan että yrittäisimme puhua kehopositiivisuudesta. Olemme rumia ja sillä selvä.

En tiedä, miten naiset itse asian kokevat, mutta minusta kampanjat, joilla läski tai rumuus yritetään esittää myönteisesti, ainoastaan korostavat ulkonäön merkitystä, kannustavat ihmisiä kiinnittämään siihen huomiota. Tilanne on sama kuin feminismissä, joka on äärimmäisen sukupuolikeskeistä, vaikka se väittääkin purkavansa roolimalleja.

Tämäkin on taas vain yksi kampanja, jolla naisesta tehdään kohde.

Tämäkin on taas vain yksi kampanja, jolla naisesta tehdään kohde.

Loistavasti sanottu. Mitä jos vain oltaisiin ihmisiä, jokainen omanlaisensa persoona omissa nahoissaan.

Elsa/ Oi mutsi mutsi (Ei varmistettu) http://oimutsimutsi.fi

Mietin miksi tuo oikeanpuoleinen nainen pitää käsiään ylhäällä, sehän on temppu jokka kropasta tehdään vähemmän "makkarainen" kun kädet liftaa myös vatsaa. Hmmm, selliliitti ok, vatsa ei niinkään?

Kertttuli
Tätä minä olen.

Todella mahtava idea ja tälläisten asioiden tuominen julki ja ns "tavalliseksi tekeminen" jatkossakin on koko ajan tärkeämpää. Niin paljon silti monet ajatukset ja tavat jo pitkältä opittuja, että on tärkeää tehdä naisen vartalosta ja sen erilaisuuksista ja siihen kuuluvista sairauksista myös, jotka muokkaavat vartaloamme, tärkeää! Ihanaa! Lisää tälläisä! <3 #selluliittiäjokapaikassa #naisenaolemisenkauneus #endometrioosi "meitäonmonta #jokaistamuotoakiitos

Toimitus
Toimitus

Kiitos kommentista! Mahtava kuulla, että innostuit kampanjasta <3 Olet aivan oikeassa tuosta, että ajatukset ovat opittuja. Vaatii työtä ja myös yhteiskunnan asenteiden muutosta, että niistä pääsee eroon, mutta yhdessä me pystytään siihen.

On kyllä mahtava kampanja! Olen pitkään halunnut oppia pitämään omasta kropasta ja muhkuroistani, mutten ole siihen vielä kyennyt. Ehkä joku päivä.. :)

Toimitus
Toimitus

Pidetään se meidän yhteisenä tavoitteena <3

MaDe (Ei varmistettu)

Hienoa, kannatan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Luin jutun todella ihmeissäni. En ole koskaan uhrannut ajatuksen puolikastakaan selluliitille, se on ihan normaalia eikä sille voi eikä tarvitse tehdä mitään. Vauvallanikin on pyllyssä kunnon selluliittikuopat! Ehkä tätä asiaa on joku sitten miettinyt, mistä yllätyin täysin, mutta en ymmärrä miksi näin turhan asian takia täytyy kampanjoida.

sailatuulia (Ei varmistettu) https://kohtisuora.com/

Hei minäkin! Tyylilleni uskollisena hieman myöhässä ja vähän syrjässä. Siitä huolimatta halusin avata sanaisen arkkuni muhkuroista: https://kohtisuora.com/2017/12/04/muhkuramanifesti-eli-hei-14-vuotias-mi...

Eli kiitos tästä kamppiksesta &lt;3

Kommentoi