Hyvästi selluliittihäpeälle – osallistu #MuhkuraManifesti-kampanjaan

Muhkuramanifesti - kampanja selluliitin puolesta

Lopetetaan taistelu selluliitin kanssa. Lähde mukaan Trendin ja Lilyn #MuhkuraManifesti-kampanjaan. Osallistumisohjeet löydät jutun lopusta.

Sota sellullittia vastaan
Nopeasti eroon selluliitista
Selätä selluliitti näillä vinkeillä

Selluliitti on iso ongelma, ainakin jos Googlea on uskominen. Pepun kuopat ja kohoumat ovat monelle niin suuri häpeä, että niiden vuoksi vältellään uimarantoja ja seksikumppaneita. Selluliitin murehtimiseen käytetään järjettömästi aikaa – aivan turhaan.

Lähes jokaisella naisella on selluliittia. Sitä on vaikea välttää. Ensimmäiset muhkurat voivat ilmestyä jo teini-iässä ihon kollageenimäärän vähentyessä. Selluliittia on lihavilla ja laihoilla, urheilullisilla ja sohvaperunoilla, taviksilla ja huippumalleilla. Silti selluliitti aiheuttaa edelleen hämmästelyä. 

Selluliittihäpeä kumpuaa ikivanhoista naisia alistavista valtarakenteista, joissa naisen kehoa tarkastellaan aina kritiikin ja häpeän kautta. Koska muhkuroita on lähes jokaisella ja niistä on vaikea päästä eroon, on ajanhukkaa jäädä vatvomaan asiaa. Kenenkään ei tarvitse rakastaa selluliittiaan, mutta sen vihaaminen ei auta mitenkään. 

Toimittajamme Mia Frilander kirjoitti aiheesta uudessa Trendissä näin:

”Jos näkisimme selluliittia enemmän, häpeä sen ympärillä katoaisi pikkuhiljaa.”

Trendi ja Lily haluavat kumota selluliittiin liittyvän stigman. Siksi aloitamme #MuhkuraManifesti-kampanjan, jolla kannustamme kaikkia tulemaan selluliittikaapista.

Voit osallistua vaikkapa näin:

 • Kirjoita kommenttiboksiin, jos sinäkin haluat oppia hyväksymään muhkurasi. Kannustetaan yhdessä toisiamme!
 • Tee blogipostaus aiheesta – me jaamme sen eteenpäin.
 • Jaa alla oleva #MuhkuraManifestin kuva tai laita hashtag omaan kuvaan, jota et meinannut jakaa, koska #selluliitti.

Instagram-kuva

Mukana muun muassa:

Trendin videolla naiset kertovat, milloin selluliitti ei kiinnostanut heitä pätkääkään. Mukana myös ihana bloggaajamme Anna Vihervaarasta:

kauneus iho mieli uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (18)
 1. sailatuulia
  9.12.2017, 10:33

  Hei minäkin! Tyylilleni uskollisena hieman myöhässä ja vähän syrjässä. Siitä huolimatta halusin avata sanaisen arkkuni muhkuroista: https://kohtisuora.com/2017/12/04/muhkuramanifesti-eli-hei-14-vuotias-mina-reitesi-ovat-ihan-normaalit/

  Eli kiitos tästä kamppiksesta <3

 2. Luin jutun todella ihmeissäni. En ole koskaan uhrannut ajatuksen puolikastakaan selluliitille, se on ihan normaalia eikä sille voi eikä tarvitse tehdä mitään. Vauvallanikin on pyllyssä kunnon selluliittikuopat! Ehkä tätä asiaa on joku sitten miettinyt, mistä yllätyin täysin, mutta en ymmärrä miksi näin turhan asian takia täytyy kampanjoida.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *